Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Skolari: "Nākamajam "Chelsea" trenerim darbs būs elle"

Andrejs Siliņš

Skolari: "Nākamajam "Chelsea" trenerim darbs būs elle"
Luiss Felipe Skolari
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Londonas "Chelsea" galvenais treneris Luiss Felipe Skolari, kurš šobrīd vada Brazīlijas kluba "Palmeiras" komandu, uzskata, ka nākamajai londoniešu galvenajam trenerim darbs pie Romāna Abramoviča būs kā elle. Kluba vadība saņēmusi gan kritiku, gan aizstāvību par savu rīcību.

Vakar "Chelsea" vadība atbrīvoja no amata Andrē Vilašu-Boašu un šobrīd lūkojas pēc portugāļa iesāktā darba turpinātāja. Viens no bijušajiem "Chelsea" treneriem (tādu kopš Romāns Abramovičs iegādājās klubu 2003. gadā ir jau astoņi) ir brazīliešu speciālists Luiss Felipe Skolari, kurš uzskata: "Lai kurš būtu nākamais treneris, viņam tā būs elle."

"Anglijai ir tādi klubi kā "Arsenal", kur Arsēns Vengers strādā jau daudzus gadus, bet izcīnījis tikai divus vai trīs titulus," turpināja Skolari. ""Chelsea" kultūra ir pavisam kas cits. Šī rīcība ir dīvaina, lai gan ne tik dīvaina man, ņemot vērā to, kam pats gāju cauri. Dažas lietas cilvēki zina. Piemēram, īpašniekam ir tuvākas attiecības ar dažiem spēlētājiem, nevis galveno treneri."

Skolari gan uzskata, ka Vilašam-Boašam šis nebūs solis atpakaļ karjerā: "Viņš bija čempions un tāds arī paliks. Viņam bija nepieciešams nomainīt septiņus astoņus spēlētājus, bet tas neizdevās. Lai kurš būtu nākamais treneris, viņam tā būs elle."

Šobrīd darbu veic līdzšinējais asistents Roberto di Mateo, bet pagaidām nav zināms, vai Šveicē dzimušais itālietis paliks amatā līdz sezonas beigām. "Di Mateo ir strādājis Premjerlīgā un es teiktu, ka labākā rīcība būtu ļaut viņam pabeigt sezonu, nekā gaidīt, kad nāks kāds cits," bijušais Londonas kluba trenera asistents Rejs Vilkinss uzskata, ka di Mateo jāpaliek amatā. "Kopā ar [rezerves komandas treneri] Stīvu Holandu viņiem vajadzētu pabeigt šo sezonu un tad jau redzēsim, kas notiks tālāk."

Līgas treneru Asociācijas vadītājs Ričards Bevans savos izteikumos par "Chelsea" rīcību ir vēl skarbāks: "Neskatoties uz neierobežotu bagātību, viņi nav tikusi skaidrībā par to, kā izveidot veiksmīgu futbola klubu. Meklēt astoto treneri deviņu gadu laikā ir apkaunojoši. Tikai pēc astoņu mēnešu darba nevar izveidot ļoti veiksmīgu komandu. Klubs turpina cīņu par četrinieku Anglijā un Anglijas kausu. Ja vēlies veiksmīgu komandu, ir jādarbojas ilgtermiņā."

Bevans runājis ar Vilašu-Boašu kopš atlaišanas un norāda, ka portugālis ir ārkārtīgi apbēdināts par šādu notikumu pavērsienu: "Viņš ir ļoti sarūgtināts un neapmierināts, bet viņa domas ir ar klubu, līdzjutējiem un, protams, Roberto di Mateo. Viņš novēlēja viņam veiksmi atlikušajā sezonas daļā."

Tikmēr cits bijušais "Chelsea" treneris Avrams Grants ir viens no tiem, kuri pauž sapratni un aizstāv kluba lēmumu atbrīvot Vilašu-Boašu. "Romāns Abramovičs deva tev visu nepieciešamo, lai izveidotu veiksmīgu komandu, tev atlika darīt savu darbu," neklātienē radio intervijā portugāļu treneri uzrunāja Grants. "Abramovičs ļoti, ļoti mīl futbolu un vēlas būt veiksmīgs tajā. Viņš ir iztērējis ļoti daudz, lai sasniegtu labākos rezultātus. Viņa galvenā ambīcija ir kļūt par Eiropas čempionu. Tikai reizi iekļūt Čempionu līgas finālā nav pietiekami tādam klubam kā "Chelsea"."

"Chelsea" spāņu pussargs Huans Mata pateicies Vilašam-Boašam par padarīto darbu. "Šī nav bijusi veigla diena tiem, kuri ir daļa no "Chelsea" kā es," komentēja Mata. "Vēlos pateikties trenerim un novēlēt viņam visu labāko. Mums jāturpina smagi strādāt, un tad nāks arī labākas dienas."

Ka iespējamo "Chelsea" galvenā trenera amata kandidāti izskanējuši Rafaels Benitezs, Peps Gvardiola, Harijs Rednaps un arī bijušais komandas vadītājs Hosē Mourinju.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Football News, Football Blogs and Football...
Sporting Life - Sports News | Live Football...
Sporting Alert | The Home For...

Vai Chelsea lēmums atlaist Andrē Vilašu-Boašu bija pareizs?

  • 67

  • 91


  +9 [+] [-]

, 2012-03-05 14:47, pirms 12 gadiem
Abramovičs ir vai nu galīgi debīls, vai MU fans

  +2 [+] [-]

, 2012-03-05 14:51, pirms 12 gadiem
Jā, trenēt amatierus nu gan ir elle

  +3 [+] [-]

, 2012-03-05 14:57, pirms 12 gadiem
Abramovičam pie nelielas neveiksmes nevajadzētu uz reiz atlaist, ko viņš domā sasniegt, ja mainīs trenerus kā zeķes...

  +1 [+] [-]

, 2012-03-05 14:59, pirms 12 gadiem
es ar neuzkatu ka biezi mainot trenerus bus rezultats.bet nu visu labako klubam chelsea un to speletajiem

  -1 [+] [-]

, 2012-03-05 15:10, pirms 12 gadiem
Lai Vilasam veicas.Abramovics 4ista pajociigs..Cerams,ka Chelsea uz sezonas beigaam kautkaa spees sanemties a to vispaar paliks bez eirokausiem par 4empionu liigu nemaz nerunaajot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-05 15:35, pirms 12 gadiem
Pareizi Abramovičš dara.Trenerim jābūt kā Znarokam.Neklausa,nolamājās pa matuški,un viss skaidrs

     [+] [-]

, 2012-03-05 15:47, pirms 12 gadiem
Romānam Abramovičam vajadzētu izdomāt ko viņš grib sasniegt un sameklēt attiecīgo treneri, sarunājot ko un kas, ļaujot tam trenerim strādāt, upurējot kaut vai visu sezonu.
Savadāk tik ilgā laikā vienalga nauda tika izterēta daudz lielāka un rezultāts noteikti nav sasniegts...

  -1 [+] [-]

, 2012-03-05 15:55, pirms 12 gadiem
Pareiz pateica Grants,ka Amramovichs deva klubam visu,bet rezultaata un pie taada apstaakla es atbalstu to,ka vajadzeja atlaist treneri.

 +27 [+] [-]

, 2012-03-05 15:55, pirms 12 gadiem
Tā nu galīgi nav elle!

Darbs augsta līmeņa klubā, brīnišķīgs atalgojums, lieliski futbolisti.

Daudziem treneriem tas ir neaizsniedzms sapnis!

     [+] [-]

, 2012-03-05 15:55, pirms 12 gadiem
Lai nu kā, bet pašreiz galvenais kandidāts uz galvenā trenera amatu izvirzīts Rafaels Benitess, kā nākamais Mourinju un pēc tam seko
Gvardiola un bijušais Anglijas izlases galvenais treneris Fabio Kapello. Kāds no šiem noteikti būs, bet kurš?

     [+] [-]

, 2012-03-05 16:06, pirms 12 gadiem
Vispār man patiktu šāds scenārijs:
Inter atlaiž Ranjeri. Tad Abramovičs paņem Ranjēri līdz vasarai, pēc tam protams viņu atlaiž un pieņem Mourinjo! Un visi varam sākt ar neviltotu interesi vērot kā Chelsea pilnvērtīgi pa otram aplim sāk pieņemt un atlaist trenerus Tad jau arī Grantam nebūs pārāk ilgi jāgaida līdz savai rindas kārtai, izskatās ka to viņš jau gaida

Bet ja nopietni, tad ļoti svarīgi būs vai Chelsea nākamsezon iekļūs ČL. Neticu ka Mourinjo pametīs Real un ies uz Chelsea lai spēlētu EL!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-05 16:45, pirms 12 gadiem
Izskatās, ka Abramovičs domā, ka visu var saniegt ar naudas palīdzību! Ne tikai nauda un zvaigznes ir noteicošais faktors, lai sasniegtu maksimumu, bet gan komandas atdeve, gars un cīņasspars, kā arī lieliska atmosfēra un sadarbība starp spēlētājiem savā starpā un treneru korpusu!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-05 16:59, pirms 12 gadiem
Paši spēlētāji jau nebija mierā ar trenera darbu, varbūt arī spēlētāji nespēlēja ar pilnu atdevi, tā ka Boaša atlaišana ir loģisks solis, lai komandu sapurinātu. Ja arī rezultāti turpmāk būs bēdīgi, tad jau jāmeklē vaina spēlētājos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-05 18:27, pirms 12 gadiem
Vaina drizak slepas speletajos nevis treneri. Gruti trenerim bez ipasa varda skaluma vadit tik lieliskus speletajus(esosus vai bijusus). daudzi speletaji ir gandriz viena vecuma ar vinu.
Un ko tad isti chelsea vel var nemt??? Ir kads labs specialists palicis,kas ir bez kluba sobrid ???
Un saksim jau ar speletaju iepriksanu-Torres vaitad bija treneru vajadziba? Saubos vai normali domajos treneris gribetu pirkt par 50 limoniem so jau sen neko neradoso spani.

     [+] [-]

, 2012-03-05 19:01, pirms 12 gadiem
Pepu viņi nedabūs kaut arī man Chelsea arī mazliet patīk!!
Murinjo būs pēc šīs sezonas pie Chelsea stūres.

     [+] [-]

, 2012-03-06 00:39, pirms 12 gadiem
jonsons rakstīja: Pepu viņi nedabūs kaut arī man Chelsea arī mazliet patīk!!
Murinjo būs pēc šīs sezonas pie Chelsea stūres.
nu cik es esu lasījis,Peps jau esot neoficiāli parunājies ar Chelsea pārstāvjiem un pateicis,ka lai uz viņu nemaz necer,jo nav gatavs iet uz klubu kur galvenais noteicējs ir īpašnieks nevis treneris,kas var veidot savu sastāvu un neviens nejaucās pa vidu.
Bet par Maurinjo,pēdējais ko lasīju,tad Maurs ir gatavs atgriezties,ja pārdošot Torresu,kuru situāciju viņš salīdzina ar Ševčenko viņa Chelsea laikā,kuru nopirka Abramoviča iegribas dēļ

  -1 [+] [-]

, 2012-03-06 12:17, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Jā, trenēt amatierus nu gan ir elle
Fanot par amatieru līgu Tev noteikti arī ir elle Lai gan tikai lielākajiem amatieriem Čempionu līga jau beigusies

  +3 [+] [-]

, 2012-03-06 12:23, pirms 12 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Abramovičs ir vai nu galīgi debīls, vai MU fans
Ja vinsh ir debils kapec vinjam naudas ir vairak ne ka mums visiem kopa ?

  -1 [+] [-]

, 2012-03-06 16:17, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Fanot par amatieru līgu Tev noteikti arī ir elle Lai gan tikai lielākajiem amatieriem Čempionu līga jau beigusies
Es nefanoju par amatieru līgu. Es fanoju par Manchester United un Anglijas premjerlīgu. Pag, vai tad Chelsea ir izstājusies no Čempionu līgas, ja tu saki, ka lielākajiem amatieriem tā jau beigusies? Man liekas, ka nē.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-06 17:02, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Es nefanoju par amatieru līgu. Es fanoju par Manchester United un Anglijas premjerlīgu. Pag, vai tad Chelsea ir izstājusies no Čempionu līgas, ja tu saki, ka lielākajiem amatieriem tā jau beigusies? Man liekas, ka nē.
Tātad Tu nefano par tiem Mančestras "United" spēlētājiem, kuri spēlē Tevis tā dēvētajā Anglijas Amatieru līgā, kā arī par tiem "United" spēlētājiem, kuri izgāza Čempionu līgu? Jā, piedod. Es, protams, biju domājis, ka ČL vēl turpinās lielākajiem amatieriem, bet mazajiem angļu amatieriem (tātad "United") šis turnīrs jau beidzies

     [+] [-]

, 2012-03-07 19:13, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tātad Tu nefano par tiem Mančestras "United" spēlētājiem, kuri spēlē Tevis tā dēvētajā Anglijas Amatieru līgā, kā arī par tiem "United" spēlētājiem, kuri izgāza Čempionu līgu? Jā, piedod. Es, protams, biju domājis, ka ČL vēl turpinās lielākajiem amatieriem, bet mazajiem angļu amatieriem (tātad "United") šis turnīrs jau beidzies
Es fanoju par to Mančestras United komandu, kas spēlē MANIS DĒVĒTAJĀ Anglijas PREMJERLĪGĀ, nevis amatieru. Un United ir tikai PROFESIONĀĻI.