Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Čižausks no "Valmieras/Ordo" pārceļas uz Vāciju

Emils Ozerinskis

Čižausks no "Valmieras/Ordo" pārceļas uz Vāciju
Vītenis Čižausks
Foto: Edgars Vaivads, bkvalmiera.lv

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Valmiera/Ordo" vienojusies ar lietuviešu saspēles vadītāju Vīteni Čižausku par sadarbības pārtraukšanu. Lietuviešu basketbolists saņēmis piedāvājumu no Vācijas Bundeslīgas un karjeru turpinās Kraiseimas "Merlins" vienības sastāvā.

23 gadus vecais Vītenis Čižausks šajā sezonā LBL turnīrā "Valmiera/ORDO" sastāvā aizvadījis 11 spēles, kurās vidēji 15:29 spēles minūšu laikā guvis 5 punktus un izdarījis 2,5 rezultatīvas piespēles, savukārt "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) lietuviešu basketbolists 5 spēlēs nepilnās 14 minūtēs (13:53) guva 3,8 punktus un izdarīja 2,8 rezultatīvas piespēles. Čižausks Valmieras komandai pievienojās pagājušā gada decembrī, bet jau pirmajā spēlē BK "Valmiera" sastāvā iedzīvojās potītes traumā. Pagājušajā sezonā lietuvietis LBL turnīrā aizvadīja 16 spēles, kurās vidēji 28:33 spēlētās minūtēs guva 12,2 punktus, izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas un izdarīja 5 rezultatīvas piespēles, kā arī pieļāva vidēji 3,1 kļūdu, bet valmierieši palika vienu uzvaru aiz izslēgšanas spēļu zonas.

188 cm garais Čižausks karjeru turpinās spēcīgajā Vācijas Bundeslīgā, pievienojoties Kraiseimas "Merlins" komandai. Kraiseimas komanda šajā sezonā ar 4 uzvarām 19 spēlēs dala 15. vietu turnīra tabulā. Komandas kodolu, kā Vācijas čempionātā ierasts, veido amerikāņu basketbolisti. Šī ir "Merlins" vienības otrā sezona Vācijas spēcīgāko komandu sabiedrībā. Pērn, dbitējot Bundeslīgā, Kraiseimas komanda turnīru noslēdza 18. vietā. Vācijas komanda paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar ziemeļamerikāņiem Brendonu Džonsonu un Brendonu Robinsonu, tādējādi atbrīvojot vietu sastāvā Vītenim Čižauskam.

“Valmiera/Ordo” ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš pastāstīja par lēmumu šķirties no lietuviešu leģionāra: “Čižausks ir augsta līmeņa spēlētājs, tādēļ gan mēs, gan noteikti, ka arī viņš pats cerēja uz nozīmīgāku lomu šīs sezonas komandas modelī. Kā jau redzams, galvenais treneris vairākumā gadījumu saspēles vadītāja pozīcijā izmanto Aigaru Šķēli un uz šo pozīciju ir arī Raimonds Gabrāns, tādējādi Čižauska minūšu skaits neizbēgami kļuva diezgan ierobežots. Kopā ar spēlētāja pārstāvjiem meklējām viņa karjerai un abām pusēm efektīvāku risinājumu, kā rezultātā vienojāmies par basketbolista pāreju uz Vācijas augstākās līgas klubu. Tas ir liels izaicinājums Vītenim, tādēļ vēlam veiksmi viņa turpmākajā karjerā!"

Vītenis Čižausks karjeras laikā pārstāvējis visa vecuma Lietuvas jauniešu izlasēs, izcīnot zelta medaļas U-16, U-18 un U-20 vecumu Eiropas čempionātos un triumfējot Pasaules čempionātā U-19 izlasēm, kas norisinājās Rīgā. Čižausks spēlējis vairākās Lietuvas basketbola līgas komandās kā arī kļuvis par Lietuvas čempionu 2014. gadā Kauņas "Žalgiris" sastāvā. Pirmo reiz lietuvietis leģionāra gaitās devās 2012.-2013. gada sezonā, spēlējot Spānijas ACB līgas komandā "Valadolid", bet pagājušā gada 9. decembrī saspēles vadītājs no Paņevežas "Lietkabelis" pārcēlās uz Valmieru, kur pavadīja gandrīz gadu.

"Valmiera/Ordo" jau aizvadījusi pirmo spēli bez Čižauska komandas sastāvā, izbraukumā ar 92:69 apspēlējot "Port of Parnu". Sestdien, 18:30 valmierieši savā laukumā LBL ietvaros cīnīsies ar "Barons/LDz", šo spēli varēs vērot "Sportacents.com" tiešraidē.

Izmantotie resursi:
BKValmiera.lv
Basket.lv
BBL.net
Beko-BBL.de

  +2 [+] [-]

, 2015-12-04 11:34, pirms 8 gadiem
Pareizi i. Ja nespēj novērtēt talantu, lai tik laiž vaļā. Neko labu tas par Valmieru nerāda. Ķipa par spīti citiem atlaidīsim visus ārzemniekus!

  +4 [+] [-]

, 2015-12-04 11:40, pirms 8 gadiem
Man jau liekas ka šis der visiem. Tad kad viņs bija laukumā spēle bija haotiska, pārāk maz minūtes spēlēja un gribēja sevi pierādīt, beigās sanāca nekas, bet slikts ar viņš nav. Iespēhams, ka Zirgzdiņš nav viņa treneris + mazie paietiek. Valmierai kaut kas ir jādomā garajā galā.

 +12 [+] [-]

, 2015-12-04 11:45, pirms 8 gadiem
atceros viņa pirmo spēli Valmierā, ļoti labi laukumu redzēje, labas piespēles, ļoti labs PG bija, diemžēl pie Meldera/Zvirgdiņa šī spēle pazuda

 +10 [+] [-]

, 2015-12-04 11:46, pirms 8 gadiem
Veiksmi Vītenim! Stabils 10pts+5ass spēlētājs, ja dos minūtes Vācijā. Valmiera nebija viņa komanda.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 11:48, pirms 8 gadiem
serkocins rakstīja: Man jau liekas ka šis der visiem. Tad kad viņs bija laukumā spēle bija haotiska, pārāk maz minūtes spēlēja un gribēja sevi pierādīt, beigās sanāca nekas, bet slikts ar viņš nav. Iespēhams, ka Zirgzdiņš nav viņa treneris + mazie paietiek. Valmierai kaut kas ir jādomā garajā galā.
Es teiktu, ka vajag kādu 3.nr,kas var uzspēlēt pa 4.epizodiski ar virs 2m. Kādu, kas lauž groza stīpu.

 +10 [+] [-]

, 2015-12-04 12:06, pirms 8 gadiem
Ar ko tas Gabrāns ir labāks nekā Čižausks ? Manuprāt leitis (ja viņam uzticās) ir daudz noderīgāks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-12-04 12:18, pirms 8 gadiem
Čižausks augstas klases spēlētājs. Neko labu tas par Valmieru nepasaka, ja treneri nemak izmantot šādas klases spēlētāju. Žēl, veiksmi Vytenim.
Slēpts komentārs: alexey sonar

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 12:54, pirms 8 gadiem
Labs spēlētājs, tiešām, bet Valmierai "mazajā galā" ir pārprodukcija, un loģiski, ka leģionāru uz 15 min spēlē nav jēgas turēt. Turklāt, Zvirgzdiņš tomēr vairāk uzticējās "savējiem" spēlētājiem. Arī pats Čižauskas līdz ar to nebija apmierināts ar spēles laiku, kas ir diezgan loģiski - ambiciozs leitis ies sēdēt uz soliņa LBL!? Iespējams, arī kādas rakstura īpašības patraucēja, jo kā savādāk izskaidrot biežo klubu maiņu līdzšinējā karjerā!?

Jebkurā gadījumā, veiksmi Vācijā! Kaut kad dabūs Strēlnieku Jankas eksāmenu kārtot, ne!?

  +6 [+] [-]

, 2015-12-04 13:27, pirms 8 gadiem
alexey sonar rakstīja: njā var redzēt, ka te spēlētāja līmeni apspriež cilvēki, kas viņu nav redzējuši pat spēlējam.

Puika uz laukuma neko nespēja neko izveidot ne parādīt. Kad atradās uz laukuma valdīja haoss un TO karnevāls.

Veiksmi Vācijā.
Nu, nu U16, U18, U20 Eiropas čempions! U20 bez Valančiuna! U19 Pasaules čempions Rīgā ! Te visa Latvija un Lietuva redzēja! Zināms, trauma karjerā patraucēja, bet spēlētājs augstas klases! Nezinu kurš vēl Valmierā tādas klases spēlētājs būtu, varbūt vienīgi Rozītis un tikai tāpēc, ka garš.

     [+] [-]

, 2015-12-04 13:42, pirms 8 gadiem
balts rakstīja: Nu, nu U16, U18, U20 Eiropas čempions! U20 bez Valančiuna! U19 Pasaules čempions Rīgā ! Te visa Latvija un Lietuva redzēja! Zināms, trauma karjerā patraucēja, bet spēlētājs augstas klases! Nezinu kurš vēl Valmierā tādas klases spēlētājs būtu, varbūt vienīgi Rozītis un tikai tāpēc, ka garš.
Ne jau vienmēr labs spēlētājs būs labs visās komandās. Piemēri tālu nav jāmeklē, kopumā Zemgus kā spēlēja pagājušo gad un kā šogad, atbilde ir - cits treneris. Tas pats Porziņģis met 20 punktus tikai tāpēc ka viņam laukumā ir zaļā gaisma.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 13:55, pirms 8 gadiem
balts rakstīja: Nu, nu U16, U18, U20 Eiropas čempions! U20 bez Valančiuna! U19 Pasaules čempions Rīgā ! Te visa Latvija un Lietuva redzēja! Zināms, trauma karjerā patraucēja, bet spēlētājs augstas klases! Nezinu kurš vēl Valmierā tādas klases spēlētājs būtu, varbūt vienīgi Rozītis un tikai tāpēc, ka garš.
Nu ja neder komandai tad neder, varbūt agrāk arī bija baigais špīleris un visticamāk arī treneri neprata viņu īsti izmantot vai viņš vienkārši nespēja saspēlēties ar vietējiem, bet to, ka viņš būtu bijis labs un noderīgs Valmierai galīgi nevar teikt.
Viņš sevi galīgi neapliecināja kā saspēles vadītāju uz kuru var paļauties, nesaprotu kāpēc tagad visi norej Valmieru par to, ko vajadzēja, precīzāk, nevajadzēja izdarīt starpsezonā.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-04 13:57, pirms 8 gadiem
balts rakstīja: Nu, nu U16, U18, U20 Eiropas čempions! U20 bez Valančiuna! U19 Pasaules čempions Rīgā ! Te visa Latvija un Lietuva redzēja! Zināms, trauma karjerā patraucēja, bet spēlētājs augstas klases! Nezinu kurš vēl Valmierā tādas klases spēlētājs būtu, varbūt vienīgi Rozītis un tikai tāpēc, ka garš.
Domāju šoreiz neviens nešaubās par spēlētāja talantu. Šajā komplektācijas modelī spēles laiks priekš Vīteņa bija par mazu. Pie vidēji 30 minūtēm viņš varētu vākt statistiku 13+6+6, bet trenera favorīts tomēr ir Aigars. Tā pat domāju Kaufmanim noderētu lielāks spēles laiks, tā pat kā savu pienesumu var dot Armands un Gabrāns. Kā es pirms sezonas teicu, lielais jautājums - kā visi šie spēlētāji spēs sadalīt spēs sadalīt vienu bumbu?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 13:57, pirms 8 gadiem
Lai veicas CIŽIKAM turpmākajā karjerā...

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 14:53, pirms 8 gadiem
Biedriņš uzValmieru Iļjina vietā. Valmiera gribot VTB līgai normāli sagatavoties.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-04 15:25, pirms 8 gadiem
RobertsK rakstīja: Ar ko tas Gabrāns ir labāks nekā Čižausks ? Manuprāt leitis (ja viņam uzticās) ir daudz noderīgāks
Gabrāns spēlē par trīsreiz zemāku summu un ir pieredzējušāks, nevelk deķi uz savu pusi, labāk piespēlē. Un jādod vairāk spēlēt Kaufmanim, jo viņa atstāšana uz soliņa ir kļūda. Zvirgzdiņš ir labs taktiķis, bet nespēj izmantot uzbrukumā Kaufmani un Armandu šķēli kā arī Rozīti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-04 16:27, pirms 8 gadiem
ceram uz draftu

     [+] [-]

, 2015-12-04 16:54, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Gabrāns spēlē par trīsreiz zemāku summu un ir pieredzējušāks, nevelk deķi uz savu pusi, labāk piespēlē. Un jādod vairāk spēlēt Kaufmanim, jo viņa atstāšana uz soliņa ir kļūda. Zvirgzdiņš ir labs taktiķis, bet nespēj izmantot uzbrukumā Kaufmani un Armandu šķēli kā arī Rozīti.
Gabrāns ir labs, protams, kad ir formā, bet par to "labāk piespēlē" varētu diskutēt. Man šķiet, ka picknroll piespēle joprojām viņam ir mīkla! Turklāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-04 18:26, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Jū navarēja pajimt kaids cits LBL klubs?
ogre ....

  +1 [+] [-]

, 2015-12-04 20:32, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Gabrāns spēlē par trīsreiz zemāku summu un ir pieredzējušāks, nevelk deķi uz savu pusi, labāk piespēlē. Un jādod vairāk spēlēt Kaufmanim, jo viņa atstāšana uz soliņa ir kļūda. Zvirgzdiņš ir labs taktiķis, bet nespēj izmantot uzbrukumā Kaufmani un Armandu šķēli kā arī Rozīti.
Jā! Tā jau domā vairums līdzjutēju! Nekad jau nevar visus mīlēt, bet komandai noteikti par labu nenāk tā "mīluļu" būšana no trenera puses tik atklāti pausta. Vajadzētu trenerim tomēr apspiest savas jūtas komandas klimata labā, it sevišķi tik pieredzējušam trenerim! Vītenim labu veiksmi Vācijā!

     [+] [-]

, 2015-12-04 20:43, pirms 8 gadiem
Ta loti gruti kaut ko kardinalu par Cizausku pateikt. Bija speles, kuras vins bija labs, tacu bija ari tadas, kuras nekads... Neapsaubami tehnisks individuali, lietuviski nekaunigs basketbolam laba nozime, tacu biezi parak individuali nospeleja, kaut ari - ja gribeja - vareja iedot izcilas piespeles garajiem, mazajiem - gandriz nekad. Nenoliedzami, ka Zvirgzdam ir savi favoriti komanda, un, manuprat, Aigars Skele, ja todien vinam iet spele no rokas, loti labi tiek gala ar saspeles vadisanu. Un buks joprojam ir stabila vertiba uz vinam atveleto laiku. Var saspeli vadit ari Kauca, ari Karlis. Bus labi! Lai nu Vitenim Vacija vaicas, vins jau sacerejies ari Eiroliga uzspelet, tad jau bus istais virziens.