Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Izšķirošajos brīžos pratām būt aukstasinīgi"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Izšķirošajos brīžos pratām būt aukstasinīgi"
Kārlis Muižnieks, Andrejs Šeļakovs un Māris Bružiks priecājas par komandas sniegumu.
Foto: bkventspils.lv

Pēc uzvaras FIBA Eiropas kausa mačā ar Bulgārijas "Lukoil Academic" (69:62) BK "Ventspils" treneris Kārlis Muižnieks neslēpa, ka atbildības slogs brīžiem ir traucējis, tomēr izšķirošajos mirkļos komanda prata saņemties un izcīnīt tik svarīgo uzvaru.

"Mūsu uzdevums nebija pievērst uzmanību tam, ar cik lielu atdevi spēlēja laukuma saimnieki un vai viņi cīnījās par visiem 100%. Protams, zinājām, ka viņiem šajā spēlē nekas neizšķiras, taču mēs tam nepievērsām uzmanību. Mūsu uzdevums bija sava spēle, pašiem maksimāli koncentrēties cīņai par uzvaru. Nedomāju, ka bulgāri šo maču aizvadīja pa roku galam. Tāpat bija cīņa, bija emocijas no viņu puses, noteikti katram spēlētājam bija savi uzdevumi. Mūsu atbildības slogs liels, un ar to arī varētu izskaidrot kritumus. Pēc tam, kad bijām sasnieguši it kā izšķirošu pārsvaru, pēkšņi iestājās neizskaidrojams kritums, pēc tam arī lieka nervozitāte. Tomēr spēlētāji prata saņemties, izšķirošajos brīžos būt aukstasinīgiem un izcīnīt tik nepieciešamo uzvaru," skaidro Kārlis Muižnieks.

Bulgāru galvenais treneris Toni Denčevs pēc mača neslēpa sarūgtinājumu par zaudējumu, taču uzsvēra, ka tam bija objektīvi iemesli: "Pietuvojāmies līdz 62:66, bet tad sekoja elementāras kļūdas, taču, kad spēlētāji ir noguruši, tas ir normāli. Grūti dzīties pakaļ komandai, kurai nepieciešama uzvara, lai tiktu nākamajā kārtā, bet sevišķi grūti, ja spēlēt nākas faktiski sešu spēlētāju sastāvā. Šodien tā īsti palīdzēt nevarēja arī Filips Barovičs ("Academic" centrs – Aut.), kuram ir kājas trauma, tomēr viņš nāca laukumā un darīja, ko varēja. Puiši cīnījās, rādīja raksturu, taču noslēdzām gaitas šajā turnīrā ar zaudējumu. Domāju, puiši bija pelnījuši ko vairāk, jo pārvarēja pirmo grupu, kas nebija vienkārša. Mēs noteikti būtu pacīnijušies arī par astotdaļfinālu, bet lielais skaits traumu to liedza."

Muižnieks norādīja, ka svarīga var izrādīties arī izcīnītā pirmā vieta grupā: "Izcīnot pirmo vietu grupā, esam ieguvuši sava laukuma priekšrocības. Līdz pirmajai spēlei vēl ir laiks un šajā laikā esam plānojuši papildināt sastāvu ar vienu spēlētāju. Ļoti ceram, ka jau tuvākajā laikā sabiedrību informēsim par šo jaunieguvumu."

Jau ziņots, ka BK "Ventspils" astotdaļfinālā līdz divām uzvarām cīnīsies ar Izraēlas klubu Rišonas "Maccabi". Pirmā spēle 17. februārī risināsies Ventspilī, otrais mačs 24. februārī notiks "Maccabi" laukumā, bet, ja būs nepieciešama arī trešā spēle, tā 2. martā risināsies Kurzemē. Ventspilnieki Eiropas klubu turnīros spēlē 17. sezonu, bet izslēgšanas mačiem spējuši kvalificēties 12. reizi.

Izmantotie resurs
BK Ventspils
БЛИЦ - Информационна агенция

 +15 [+] [-]

, 2016-02-04 10:45, pirms 8 gadiem
Lai kā arī nevaru ciest budulaju no tranzītu pilsētas, tas čalis naudu tērē ļoti pārdomāti - pats ir disciplinēts, un arī visu pilsētu ir kārtīgi paņēmis pie jārām. Lūk, arī rezultāts - Ventspils regulāri spēlē Playoff, bet manas pilsētas flagmanis melnā atraitne, ir kļuvis par paneļa preileni visai Eiropai. Būs jāpārvācas uz Ventspili, Valmieru vai Liepāju, kur būtu lepnums par savu basketbola komandu. Vēl jo vairāk, ka būtu iespēja atrasties tuvāk Valmiermuižai un Užavai! Prozit!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-04 12:16, pirms 8 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Lai kā arī nevaru ciest budulaju no tranzītu pilsētas, tas čalis naudu tērē ļoti pārdomāti - pats ir disciplinēts, un arī visu pilsētu ir kārtīgi paņēmis pie jārām. Lūk, arī rezultāts - Ventspils regulāri spēlē Playoff, bet manas pilsētas flagmanis melnā atraitne, ir kļuvis par paneļa preileni visai Eiropai. Būs jāpārvācas uz Ventspili, Valmieru vai Liepāju, kur būtu lepnums par savu basketbola komandu. Vēl jo vairāk, ka būtu iespēja atrasties tuvāk Valmiermuižai un Užavai! Prozit!
Gluži manas domas!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 12:28, pirms 8 gadiem
Užava nemaz tik tuvu nav kā gribētos. Bet es domāju ka tas bija sava veida uzstādījums. Tikai jautājums cik dārgu to garo pirkt. Ja priekš fiba tad jāņem dārgāks. Un attiecīgi ja lbl tad kaut ko lētāku.

     [+] [-]

, 2016-02-04 12:54, pirms 8 gadiem
Ir kāda nojausma kurš tas varētu būt ?

     [+] [-]

, 2016-02-04 13:18, pirms 8 gadiem
RajonRondo rakstīja: Užava nemaz tik tuvu nav kā gribētos. Bet es domāju ka tas bija sava veida uzstādījums. Tikai jautājums cik dārgu to garo pirkt. Ja priekš fiba tad jāņem dārgāks. Un attiecīgi ja lbl tad kaut ko lētāku.
Nedomāju gan, Lembergam visos laikos primārais bijis LBL zelts, pārējais kā bonuss. Ticamāk liekas, ka tuvāk pāreju termiņa beigām var "uz akciju" ko labu dabūt, tīrākā taupība (sk. Šindleru Jēkaba komentu)

     [+] [-]

, 2016-02-04 16:48, pirms 8 gadiem
suhinsh rakstīja: Nedomāju gan, Lembergam visos laikos primārais bijis LBL zelts, pārējais kā bonuss. Ticamāk liekas, ka tuvāk pāreju termiņa beigām var "uz akciju" ko labu dabūt, tīrākā taupība (sk. Šindleru Jēkaba komentu)
Piekrītu par LBL zeltu, ko tad viņš Ušakovam bāzīs acīs kaut kādu PO kur ticis - ne tak. Bāzīs acīs LBL zeltu (kas vēl nav izcinīts šosezon )