Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Sokolovs: "Vēl vakar mierīgi aizmetu 76 metrus..."

Sokolovs: "Vēl vakar mierīgi aizmetu 76 metrus..."
Igors Sokolovs
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vesera metējs Igors Sokolovs piektdien nebija apmierināts ar Londonas olimpiskajā stadionā iespētajiem 72,76 metriem. Iemesli, kāpēc rezultāts Londonā bijis tāds, kāds bijis, un atpalicis septiņus metrus no personiskā rekorda, esot dažādi.

"Ar rezultātu neesmu apmierināts. Gribēju vairāk. Biju gatavs tālākam metienam," portālam sportacentrs.com klāstīja Sokolovs. "Grūti pateikt, kāpēc neizdevās. Iemeslu droši vien ir vesela rinda. Pirmkārt, jau tas, ka sacensības aizkavējās. Pēc tam arī laiks sāka niķoties. Paši to lieliski redzējāt.''

Sportists uzsvēra, ka sacensību laikā galvenais bijis saglabāt sausas rokas, lai veseris metiena brīdī neizslīdētu. "Sektors bija pielijis. Labāk bija būt uzmanīgam, nevis mest bez īpašas piesardzības. Nedod Dievs - nokristu un vēl satraumētos," sacīja Sokolovs.

"Pirmajā metienā pamēģināju, kā būs, bet neizdevās - mazliet pārkāpu. Domāju, metiens bija aptuveni 72 metrus tāls. Otrajā savācos, bet sāka gāzt lietus. Tas sabojāja visu noskaņojumu. Sāc domāt par visādām citām lietām. Piemēram, kur paslēpt roku, lai tā nesalītu. Bija jāmet mierīgi, lai nesavainotos," sacensību gaitu restaurēja Sokolovs. "Trešajā atkal savācos, bet apkārt viss bija slapjš... Skaidrs, ka apstākļi visiem bija vienādi, bet tomēr. Man ar vēl dažiem sportistiem tieši patrāpījās gāziens, bet pēc tam - atkal spīdēja saule."

Sokolovs pauda pārliecību, ka bijis gatavs apmēram 76 vai 77 metrus tālam metienam. "Treniņos mierīgi varēju tik tālu aizmest," viņš piebilda. Vēl vakar veseris lidojis 76 metrus tālu. Piektdien pēcpusdienā noskaidrojās, ka ar tik tālu metienu Igors ar uzviju būtu kvalificējies finālam.

Startu pārpildītu tribīņu priekšā Latvijas rekordists uztvēris mierīgi. ''Uztraukuma nebija. Mani nav iespējams pārsteigt. Bet, protams, tik pilnas tribīnes - tas ir patīkami. Tāpat kā šeit kopumā - var garšīgi paēst, atbalstīt savējos. Ir interesanti, kad tik daudz sportistu ir vienkopus. Nav kā citās reizēs, kad viss ir izkaisīts. Tagad viss ir vienā vietā un ir iespējams apskatīties arī citus sporta veidus."

Runājot par nākotnes plāniem, 37 gadus vecais Sokolovs olimpisko spēļu sakarā nebija kategorisks. ''Mēs redzam, ka uz olimpiādi brauc arī 45 gadus veci sportisti. Man šis vecums vēl ir tikai priekšā..." Igors norādīja, ka tikmēr, kamēr Latvijā nebūs izaugusi jaunā maiņa, viņš sektoru pamest negrasās.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-03 17:16, pirms 12 gadiem
Nevienam neinterese cik tu aizmeti vakar,sodien paradiji ka neko diemzhel nevari aizmest un viss...turists...

  -4 [+] [-]

, 2012-08-03 17:17, pirms 12 gadiem
Nu saprotams, ka lietus lija tikai tad kad šamais meta, kad parējie tad gan jau saulīte tik spīdēja ... nu smieklīgas tās atrunas jau paliek.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-03 17:21, pirms 12 gadiem
"Uztraukuma nebija - var garšīgi paēst, atbalstīt savējos. Ir interesanti, kad tik daudz sportistu ir vienkopus."
Tiešām - par ko uztraukties? ...

  +5 [+] [-]

, 2012-08-03 17:22, pirms 12 gadiem
Dante rakstīja: Nu saprotams, ka lietus lija tikai tad kad šamais meta, kad parējie tad gan jau saulīte tik spīdēja ... nu smieklīgas tās atrunas jau paliek.
Diemžēl, tā nu tas ir! Nevienu jau neinteresē, cik viņš treniņos met. Var mest kaut vai tikai grādīgos, ja vien sacensībās ir rezultāti!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-03 17:25, pirms 12 gadiem
Nu tas vairs nav smieklīgi. Patiešām-tūrists! Kā atbildīgāki mači, tā bikses pilnas! Paēst un atbalstīt citus atbraucis, kaunējies būtu! Urtānam vismaz ir kuna sajūta,šitam viss pie kājas...

  +4 [+] [-]

, 2012-08-03 17:30, pirms 12 gadiem
Nu, bet kāda vaina - cilvēkam 1 rīts jāziedo, lai 3x aizmestu veseri toties ir apskatijis visu pasauli Nākamais punkts - Rio!

Tūrists, bitītmatos

P.S "Uztraukuma nebija - var garšīgi paēst, atbalstīt savējos. Ir interesanti, kad tik daudz sportistu ir vienkopus." - "Olimpieša citāts 2012"

  +7 [+] [-]

, 2012-08-03 17:30, pirms 12 gadiem
"Nedod Dievs - nokristu un vēl satraumētos," - Nu lieliski, kam TAD TU TAUPIES? Tiešām tūrists.

Nu bļin, ja nevari aizmest tad, kad tas ir pa īstam nepieciešams, tad labāk paklusēt un nepazemot sevi ar stulbām atrunām
Slēpts komentārs: Hills
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-03 18:43, pirms 12 gadiem
Sokolovs, Urtāns, Kuzmins. . . . .

  -1 [+] [-]

, 2012-08-03 19:11, pirms 12 gadiem
knaible rakstīja: Sokolovs, Urtāns, Kuzmins. . . . .
....Saramotins, džudisti, peldētāji (nu labi, no pēdējiem tā pat neko augstāku negaidīja)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-04 00:43, pirms 12 gadiem
Nekas rīt atkal aizmetīsi 76 m un viss būs kārtībā tikai olimpiāde būs pēc 4gadiem