Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Real" par 6.5 miljoniem izpērk Karvahalu, Timoščuks atgriežas "Zenit"

Agris Suveizda

"Real" par 6.5 miljoniem izpērk Karvahalu, Timoščuks atgriežas "Zenit"
Anatolijs Timoščuks "Zenit" formā
Foto: digitale/Scanpix

Krievijas futbola klubs Sanktpēterburgas "Zenit" savā oficiālajā mājaslapā paziņoja par divu gadu līguma noslēgšanu ar vienu no kādreizējiem komandas līderiem Anatoliju Timoščuku. Tikmēr Aleksandra Cauņas komandas biedrs Keisuke Honda ir izteicis vēlmi atstāt Maskavas CSKA.

Pieredzējušajam Anatolijam Timoščukam pēc nepilna mēneša beigsies līgums ar UEFA Čempionu līgas uzvarētāju Minhenes "Bayern", un 34 gadus vecais ukrainis karjeru turpinās Krievijas otrajā spēcīgākajā klubā Sanktpēterburgas "Zenit". Ar ukraiņu balsta pussargu sadarbība ir noslēgta uz diviem gadiem. Timoščuks karjeru sāka dzimtajā Luckā, kur "Volyn" sastāvā aizvadīja 67 spēles un guva astoņus vārtus. Nepilnu 19 gadu vecumā Anatoliju iegādājās Doņeckas "Shakhtar", kur Timoščuks pavadīja deviņus gadus un 326 spēlēs guva 39 vārtus.

Doņeckas kluba sastāvā Timoščuks kļuva par trīskārtēju Ukrainas čempionu, trīskārtēju Ukrainas kausa ieguvēju, kā arī tika pie viena Ukrainas superkausa. 2007.gada februārī Timoščuku par 15 miljoniem eiro nopirka Sanktpēterburgas "Zenit", kur Anatolijs aizvadīja tieši 100 spēles un guva 18 vārtus. Viņa kontā viens Krievijas čempiona tituls, viens Krievijas kauss un superkauss, kā arī viens UEFA superkauss. 2009.gada februārī "Zenit" paziņoja, ka vasarā Timoščuks pāries uz Minhenes "Bayern", kas par ukraiņa iegādi iztērēja 14 miljonus eiro. Bavārijā Timoščukam seši vārti 132 spēlēs, divi čempiona tituli, divi Vācijas kausi un superkausi, kā arī viena Čempionu līgas trofeja.

Ja "Zenit" atgriezās viens no bijušajiem līderiem, Krievijas čempionei Maskavas CSKA viens no līderiem, visticamāk, būs jāzaudē. Japānas izlases uzbrūkošais pussargs Keisuke Honda ir izteicis vēlmi atstāt CSKA: "Mans līgums ar CSKA ir spēkā vēl uz sešiem mēnešiem, bet domāju, ka kaut kādā mērā mana misija šeit ir beigusies. Cerēšu, ka šovasar viss sanāks tā, kā man gribētos." Honda, kurš 2009.gada decembrī noslēdza četru gadu līgumu ar CSKA, Maskavas kluba rindās Krievijas Premjerlīgā ir aizvadījis 76 spēles un guvis 19 vārtus. CSKA japāni no Nīderlandes kluba "Venlo" iegādājās par sešiem miljoniem eiro.

Savukārt Madrides "Real" izmantoja iespēju par 6.5 miljoniem eiro no Lēverkūzenes "Bayern" izpirkt Danielu Karvahalu. Pirms gada "Bayer" Madrides kluba otrajā komandā spēlējošo Karvahalu nopirka par pieciem miljoniem eiro, un līgumā "Real" tika iekļauta iespēja nākamo trīs gadu laikā atpirkt viņu savā īpašumā. "Esam ļoti bēdīgi, ka Daniels nevarēja palikt klubā. Bet tas jau no paša sākuma bija skaidrs, ka Madride agrāk vai vēlāk apjautīs viņa spējas. Viņš šosezon bija tik iespaidīgs, ka "Real" lēmums mums nebija nekāds pārsteigums," teica "Bayer" sporta direktors Rūdijs Fellers.

21 gadu vecais labās malas aizsargs šosezon Vācijas Bundeslīgā aizvadīja 32 no 34 spēlēm, no kurām tikai vienu nesāka pamatsastāvā. Pēdējo trīs sezonu laikā Karvahals Bundeslīgā un Spānijas pēc spēka otrajā līgā ir izcēlies ar iespaidīgu skaitu dzelteno kartīšu - kopā 32. Tāpat "Bayer" savā mājaslapā paziņoja par gada līguma noslēgšanu ar ilggadējo "Sevilla" vārtsargu Andresu Palopu, kurš, domājams, būs jaunais Bernda Leno dublieris. Palops, kuram oktobrī apritēs jau 40 gadi, šosezon Spānijas čempionātā piedalījās 16 mačos.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт ФК «Зенит»
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

     [+] [-]

, 2013-06-03 11:51, pirms 11 gadiem
laba zina, jo Denisovam vienam pasam netiro darbu ir gruti izdariit

     [+] [-]

, 2013-06-03 12:10, pirms 11 gadiem
Tad jau Cauņam mazāka konkurence! Dīvaini, ka CSKA varēs piedalīties Čempionu līgā, bet Honda grib prom. Vēl gadu varēja spēlēt un sev cenu uzsist!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 16:29, pirms 11 gadiem
Ļoti labi! Karvajalu vienkarši nedrīkstēja nepirkt, būs labs konkurents Arbeloa!
Tagad tikai ātrāk jaaizpilda trenera vieta- Ančeloti vai Hainkess (Redzēs, ko šis teiks ritdienas sasauktajā preses konferencē, kurā runāšot par savu nākotni!!).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-04 00:01, pirms 11 gadiem
Karvalju gadījumā šosezon netika atzīts par labāko labās malas aizsargu Bundeslīgā?

     [+] [-]

, 2013-06-04 14:34, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: Karvalju gadījumā šosezon netika atzīts par labāko labās malas aizsargu Bundeslīgā?
karvalju pavisam noteikti nē;DDD, bet karvajals tika, kas padara viņā atgriešanos vēl labāku!!