Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Titulu vēl neieguvušais PSG uz divām nedēļām atstādina disciplīnu pārkāpušo Mesi

Agris Suveizda

Titulu vēl neieguvušais PSG uz divām nedēļām atstādina disciplīnu pārkāpušo Mesi
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas vadošais futbola klubs PSG uz divām nedēļām atstādinājis superzvaigzni Lionelu Mesi, kurš bez vadības atļaujas devās ārzemju sponsorbraucienā un izlaida komandas treniņu. Šajā laika periodā Mesi nedrīkstēs trenēties kopā ar vienību, nespēlēs un nesaņems algu.

Svētdien PSG savā laukumā mazākumā pārsteidzoši zaudēja "Lorient" (1:3) un piecas kārtas līdz sezonas beigām pārsvaru pār Marseļas "Olympique" samazināja līdz pieciem punktiem. Zaudējuma dēļ tika atcelta ieplānotā brīvdiena, taču Mesi ierindā uz sapulci un treniņu neesot bijis. Viņš devās ārzemju braucienā uz Saūda Arābiju, lai izpildītu savas individuālās sponsorvienošanās noteikumus, taču Mesi lidojumu uz Āziju nebija autorizējis nedz galvenais treneris Kristofs Galtjē, nedz sporta padomnieks jeb faktiskais sporta direktors Luišs Kampušs. Vēl zīmīgāku šo situāciju padara Kataras (PSG īpašnieku) un Saūda Arābijas saspringtās attiecības.

Kā ziņo Francijas vadošie sporta mediji RMC Sport un L'Equipe, kā arī citi izdevumi, Mesi savas rīcības dēļ ir atstādināts uz divām nedēļām bez samaksas, ko viņam personīgi paziņojis Kampušs. Mesi arī varētu zaudēt līgumā paredzēto ētikas bonusu. Kaut arī PSG ir vieglāks kalendārs un titula izlaišana ir maz ticama, tik un tā tas ir nopietns lēmums sezonas izskaņā – Mesi izlaidīs spēles pret "Troyes" un "Ajaccio", kuras visdrīzāk izkritīs uz 2. līgu, un teorētiski varētu atgriezties uz pēdējām trim spēlēm Osērā, Strasbūrā un mājās pret Klermonu. Pirms tam divos gados nezaudējusi 35 līgas spēlēs mājās pēc kārtas (30-5-0), Parīze nu ir zaudējusi trijās no četrām mājas spēlēm – vēl arī 0:2 pret Rennu un 0:1 pret Lionu.

Mesi kopā ar Neimāru lieliski sāka sezonu, taču pēc Pasaules kausa PSG vadošo spēlētāju sniegums ievērojami kritās. Līdz pasaules čempiona titula iegūšanai Mesi Čempionu līgā un Francijas čempionātā 18 spēlēs izcēlās ar 11+14, taču pēc zelta iegūšanas nākamajās 17 spēlēs sakrāts tikai 8+5. Jau iepriekšējās nedēļās visas pazīmes liecināja, ka vasarā Mesi un PSG ceļi šķirsies, bet līdz ar atstādināšanu tas nu jau ir apgalvojams gandrīz simtprocentīgi – Francijas mediji vakar rakstīja, ka PSG vadība ir galīgi izlēmusi nepiekrist spēlētāja prasībām un līgumu nepagarinās. Mesi prioritāte ir palikšana Eiropā – ideālā gadījumā Barselonā, kurai gan nāktos ievērojami pārstrukturizēt algu budžetu.

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/football...

     [+] [-]

, 2023-05-03 18:00, pirms gada
Būtu interesanti, ja Newcastle mēģinātu piedāvāt līgumu.

     [+] [-]

, 2023-05-03 20:32, pirms gada
Lai jau iet uz Barcu par veterānu