Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" zaudējumi pagājušajā gadā - 50 miljoni mārciņu

Andrejs Siliņš

"Liverpool" zaudējumi pagājušajā gadā - 50 miljoni mārciņu
"Liverpool" stadiona vārti
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Liverpool" vadība pavēstījusi, ka pagājušajā fiskālajā gadā klubs piedzīvojis zaudējumus 50 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, tai skaitā 35 no tiem zaudēti, veidojot neveiksmīgo jauna stadiona būvniecības projektu.

Kompānija "Fenway Sports Group", kam, starp citu, pieder arī slavenais beisbola klubs Bostonas "Red Sox", iegādājās "Liverpool" organizāciju 2010. gada rudenī par 300 miljoniem mārciņu. Pārņemot klubu, nācās vēl 200 miljonus samaksāt parādu nosegšanai, bet aizvadītajā gadā nācās šķirties no 35 miljoniem, lai noslēgtu neveiksmīgo jaunā stadiona celtniecības projektu, kas tika uzsākts pie stūres vēl esot iepriekšējiem īpašniekiem.

Satraukties par kluba finansiālo stabilitāti gan nevajadzētu, norādījis direktors Aians Airs. "Cilvēki koncentrēsies uz šiem 50 miljoniem, un neviens bizness nebūtu apmierināts ar to. Bet domāju, ka tas ir nepieciešams biznesam, kas vēlas no vietas, kur bija, nonākt tur, kur vēlas būt. Milzīgu summu norakstījām stadiona projektā." Nesen klubs parakstīja līgumu par formastērpu piegādi ar amerikāņu uzņēmumu "Warrior Sports", kas ik gadu ienesīs "Liverpool" kontā pa 25 miljoniem.

"Liverpool" mājvieta no 1892. gada ir 1884. gadā celtais "Anfield" stadions, kura ir vietas vairāk nekā 45 tūkstošiem līdzjutēju. 2002. gadā tika izveidoti pirmie plāni par jauna stadiona celtniecību. Desmit gadus vēlāk "Stanley Park" būvniecības darbi joprojām nebija uzsākti, un "Fenway Sports Group" šobrīd apsver iespēju atjaunot un palielināt pašreizējo "Anfield" stadionu, nevis celt jaunu. Līdzīgi kā tas tika darīts ar Bostonas "Red Sox" mājvietu "Fenway Park".

2010. gada aprīlī "Forbes" novērtēja "Liverpool" kā sesto vērtīgāko futbola klubu pasaulē (aptuveni 532 miljoni mārciņu). Priekšā Liverpūles klubam bija "Manchester United", Madrides "Real", Londonas "Arsenal", "Barcelona" un Minhenes "Bayern".

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-05-03 17:30, pirms 12 gadiem
Nu baigi stuulbi ka vini arii nakamgad nespeles CL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-03 19:37, pirms 12 gadiem
Maikl25 rakstīja: ja jaa 10 vietas vajag pieskirt... labak lai ir mazak no vienas valstis komandas,bet vairaks dazadu valstu komandas!
Un tad skatities ka labako komandu 2.sastavi tadus ka Skonta ar 4:0 uzvar?

  +2 [+] [-]

, 2012-05-03 19:51, pirms 12 gadiem
jā, man arī šķiet ka no Anglijas tīri normāli būtu pirmās 5-6 komandas uz CL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja