Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" uzvar LU un turpina uzvaru sēriju

Andrejs Siliņš

"Jēkabpils" uzvar LU un turpina uzvaru sēriju
Edgars Leja un Rinalds Sirsniņš
Foto: L.Irša, bkjekabpils.lv

Trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē septīto uzvaru pēc kārtas turnīrā izcīnīja "Jēkabpils", kas ar rezultātu 93:72 apspēlēja "Latvijas Universitāti". Jēkabpiliešiem šī bija astotā uzvara deviņās spēlēs 2016. gadā.

Jēkabpilieši uzņēmuši labu formu, un janvārī pirms šī vakara spēles bija izcīnījuši septiņas uzvaras astoņās spēlēs, savukārt LU, kas janvārī beidzot pameta tabulas pēdējo vietu, šī vakara cīņā iztika bez galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa, kurš ar U16 izlasi atrodas pārbaudes turnīrā Turcijā. Komandas vadības groži uzticēti asistentam Gunāram Gailītim, bet vīriešu komandai piesaistīta arī dāmu komandas galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka.

Tāpat kā pirmās divas savstarpējās spēles (84:71, 70:63), arī trešā noslēdzās ar jēkabpiliešu panākumu. Tomēr, atšķirībā no pirmajām tikšanās reizēm, kad studenti salīdzinoši ilgi mācēja turēties līdzi, šoreiz jēkabplieši laikus ielika drošus pamatus uzvarai, un LU ne brīdi tos nespēja sašķobīt. Jau pirmajā puslaikā iespēja sevi apliecināt laukumā tika dota jaunajam jēkabpilietim Edijam Stiebriņam un arī LU rindās pirmajās divdesmit minūtēs laukumā tika sūtīti visi 11 mačam pieteiktie basketbolisti.

LU pirmajā puslaikā trāpīja tikai septiņus metienus no spēles, un Roberts Krūmiņš bija vienīgais, kurš iemeta metienus divu punktu vērtībā. Puslaikā Krūmiņam 12 punkti, Ronaldam Rutkauskam 15 punkti un astoņas bumbas, bet mājiniekiem +18 (44:26). Otrajā spēles cēlienā aina īpaši nemainījās, "Jēkabpils" droši kontrolēja spēles gaitu un tikai noslēdzošajās desmit minūtēs studentiem izdevās nedaudz pietuvoties - 93:72.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Baltijas līgas janvāra mēneša vērtīgākais spēlētājs Ronalds Rutkausks, kuram 24 punkti un 13 atlēkušās bumbas. 19 punktus un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Rinalds Sirsniņš, bet Sandim Silavam 17 punkti. LU labā pa 14 punktiem sameta Roberts Krūmiņš un Artūrs Grīnbergs, kuram arī astoņas piespēles.

"Jēkabpils" izcīnīja astoto uzvaru deviņās spēlēs 2016. gadā, sesto uzvaru pēc kārtas kopumā un septīto panākumu pēc kārtas Latvijas čempionātā. Savukārt LU piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas.

"Aldaris" LBL regulārā sezona, 3. februāris

Jēkabpils - Latvijas Universitāte 93:72 (23:8, 21:18, 29:21, 20:25)
Jēkabpils: Rutkausks 24, Sirsniņš 19, Silavs 17, Dušelis 8, Kumpis 7, Pozņaks 6, Larsons 6, Virsis 4, Stiebriņš 2.
LU: Grīnbergs 14, Krūmiņš 14, Engers 13, Jaunzems 8, Lasenbergs 7, Rēķis 5, Saulītis 5, Magone 4, Eiduks 2, Brizgalovs, Leja.