Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Horned Frogs" atspēlē 31 punkta deficītu un satriec "Ducks"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Horned Frogs" atspēlē 31 punkta deficītu un satriec "Ducks"
Foto: AFP/Scanpix

Šajā naktī tika izspēlētas pēdējās NCAA futbola kausu spēles pirms Nacionālo čempionu spēles jeb fināla. Vienā no mačiem TCU veica lielāko atspēlēšanos kausu spēļu vēsturē un trešajā pagarinājumā pieveica Oregonu.

Naktī uz svētdienu ASV amerikāņu futbola laukumos tika izspēlētas pēdējās kausu spēles pirms 12. janvārī paredzētā fināla, kurā, kā zināms, par Nacionālo čempionu titulu cīnīsies Klemsonas un Alabamas komandas.

Lai arī šonakt laukumā gāja vienības, kuras regulāro sezonu nebija aizvadījušas tik labi, lai iekļūtu pusfinālistu četriniekā, tas nebūt nenozīmēja, ka kausu mači ar viņu piedalīšanos būtu mazāk interesanti un pēdējā diena to tikai apliecināja.

Vispirms spēlē starp Oregonas universitātes "Ducks" un Teksasas kristīgās universitātes "Horned Frogs" tika fiksēta lielākā atspēlēšanās kausu maču vēsturē, jo no sākuma, pirmajā puslaikā oregonieši izvirzījās vadībā ar 31:0, bet otrajās 30 minūtēs TCU atspēlējās un noveda maču līdz pagarinājumam. Tiesa, arī pagarinājumā viss nebija tik vienkārši, jo abas komandas apmainījās gan ar piezemējumiem, gan precīziem brīvsitieniem un tikai ar trešo mēģinājumu "Horned Frogs" spēja salauzt "Ducks" pretestību.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka Oregonas komandai šajā mačā bija jāiztiek bez Vernona Adamsa, kurš jau spēles pašā sākumā, pēc saskriešanās ar pretinieku spēlētāju, bija guvis smadzeņu satricinājumu. Savukārt TCU, kā jau labi zināms, arī spēlēja ar savu otro saspēles vadītāju, jo pirmais, Trevons Boikinss, jau dažas dienas pirms sezonas noslēguma mača bija diskvalificēts par kautiņu kādā vietējā bārā.

Otrais mačs, kurā netrūka dinamikas un sarežģītu sižeta līniju, risinājās starp Rietumvirdžīnijas un Arizonas štata komandām. Šajā spēlē līderis mainījās deviņas reizes un līdz pat pēdējām spēles sekundēm neviena no komandām nevarēja būt droša, ka sezona tiks noslēgta ar uzvaru.

Mazliet vairāk paveicās "Mountaineers" un viņi svinēja uzvaru ar 43:42. Uzvarētāju komandas saspēles vadītājs Skailers Hovards atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt viņa kolēģis "Sun Devils" rindās, Maiks Berkoviči, izcēlās ar četriem asistējumiem.

Pēc šīm spēlēm koledžu futbolā uz kādu laiku ir iestājusies pauze, taču šī pauze ir tieši pirms izšķirošajiem finālmačiem. Kā jau minēts, tad 12. janvāra agrā rītā (pēc Latvijas laika) tiks izspēlēta Nacionālo čempionu finālspēle starp Klemsonu un Alabamu, bet dažas dienas agrāk, 9. janvārī, čempioni tiks noskaidroti FCS divīzijā, kur, kā jau pēdējos gados ierasts Ziemeļdakotas štata komanda mēģinās tikt pie sava kārtējā titula. Šoreiz pretiniekos būs Džeksonvilas štata komanda.

NCAA Kausu sezona

ViesiMājniekiRezultāts
OregonTCU41:47
Penn StateGeorgia17:24
Kansas StateArkansas23:45
Wes VirginiaArizona State43:42

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2016-01-03 15:44, pirms 8 gadiem
Pie apvāršņiem jau sāk parādīties runas, ka iespējams pie Oregonas ruļļiem atpakaļ vajadzētu ņemt Čipu Kelliju. It īpaši pēc šīs izlaistās uzvaras.

     [+] [-]

, 2016-01-03 16:07, pirms 8 gadiem
PrinC1t rakstīja: Pie apvāršņiem jau sāk parādīties runas, ka iespējams pie Oregonas ruļļiem atpakaļ vajadzētu ņemt Čipu Kelliju. It īpaši pēc šīs izlaistās uzvaras.
Būtu komandai 1. QB laukumā, nekas tāds nenotiktu. Tāpēc, protams, Kellijs ir labi, bet, nez vai arī viņš spētu komandu izglābt šādā situācijā.

     [+] [-]

, 2016-01-04 08:58, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Būtu komandai 1. QB laukumā, nekas tāds nenotiktu. Tāpēc, protams, Kellijs ir labi, bet, nez vai arī viņš spētu komandu izglābt šādā situācijā.
Nu tik lielu starpību izvējot - tur jālamā aizsardzība. Uzbrukums jau savu izdarīja. Bet nu Kellijs Oregonā ir leģenda. Un tgd, kad palicis bez darba, kas zin, kas zin.