Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vecvagaram 8 punkti, "Žalgiris" Kauņā zaudē "Bayern"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vecvagaram 8 punkti, "Žalgiris" Kauņā zaudē "Bayern"
Haiko Šafarciks un Kaspars Vecvagars
Foto: AP/Scanpix

Piektdien ULEB Eirolīgas pirmajā Top16 turnīra spēlē Kauņas "Žalgira" basketbolisti, ieskaitot latviešu aizsargu Kasparu Vecvagaru, mājās ar rezultātu 66:84 atzina Minhenes "Bayern" pārākumu.

Pirmajā ceturtdaļā neviena no komandām nespēja īsti atslēgt "Žalgira" arēnas grozus, mājinieki iemeta vien desmit punktus, bet arī viesi no Bavārijas nebija īpaši sekmīgāki (15 punkti). Toties otrajā ceturksnī spēle aizgāja no rokas, un diemžēl labāk Minhenes basketbolistiem. Pieredzējušais Haiko Šafarciks iemeta trīs trīspunktniekus pēc kārtas, un "Bayern" puslaika pārtraukumā devās pie plus 12 (48:36).

"Žalgiris" nespēja izmantot šķietamo pārsvaru groza tuvumā, "Bayern" garie spēlētāji bija atlētiskāki un produktīvāki, kamēr mājinieki bieži vien sasteidza uzbrukumus. Arī aizsardzībā nestrādāja izvēlētā "pick'n'roll" aizsardzības taktika, un jau labu brīdi pirms spēles beigām šaubas par uzvarētāju neradās - Minhene svinēja uzvaru ar rezultātu 84:66.

Kaspars Vecvagars Kauņas sastāvā laukumā bija 16 minūtes un 44 sekundes, guva astoņus punktus (2p. 3/4, 3p. 0/3, s.m. 2/2), atdeva rezultatīvu piespēli, pārtvēra bumbu, izprovocēja piezīmi, reizi kļūdījās, reizi tika bloķēts un saņēma divas piezīmes.

Rezultatīvākais mačā bija 24 gadus vecais aizsargs Malkolms Dileinijs, kuram 14 punkti, kā arī sešas rezultatīvas piespēles, septiņas izprovocētas piezīmes un trīs pārtvertas bumbas. Pa 12 pievienoja Šafarciks, kuram arī piecas piespēles, un Braiss Teilors. "Žalgira" rindās vienīgais, kurš atzīmējās ar divciparu skaitli, bija Džastins Dentmons, kuram 12 punkti, bet arī četras kļūdas.

CSKA pagarinājumā uzveic "Lokomotiv Kuban"

Maskavas CSKA basketbolisti (1-0) piektdien, 3. janvārī, nopelnīja pirmo uzvaru Eirolīgas "Top 16" turnīrā, pagarinājumā pārspējot Eiropas kausa ieguvējus "Lokomotiv-Kubaņ" ar rezultātu 84:77 (24:22, 17:22, 16:12, 14:15, 13:6). Pēc četrdesmit astoņām stundām maskavieši VTB līgas spēlē mērosies spēkiem ar VEF.

CSKA grupu turnīru pabeidza ar bilanci 7-3, savukārt Kubaņas “dzelzceļnieki” nākamajai kārtai kvalificējās ar nedaudz pieticīgāku uzvaru un zaudējumu attiecību 6-4. Jevgeņija Pašutina vīru ceļojums uz “Top 16” gan izvērtās pietiekami komfortabls, jo krasnodarieši visas sešas uzvaras izcīnīja jau pirmajās septiņās spēlēs.

Piektdien “Lokomotiv” piedzīvoja ceturto neveiksmi pēc kārtas, tomēr spēles gaitā atradās tuvu uzvarai. Krasnodaras izredzes vairoja 37% precizitāte tālmetienos, pēc vairākiem Zubkova, Viljamsa un Ļihodeja trāpījumiem otrajā ceturtdaļā izvirzoties vadībā ar 44:41.

Vīmsa un Fridzona trīspunktnieki atjaunoja priekšroku maskaviešiem, taču vadības maiņas neizpalika arī turpinājumā. Pamatlaika pēdējās minūtēs rezultāts trīs reizes bija neizšķirts, turklāt pēdējās divās reizes līdzsvaru atjaunoja Krasnodaras klubs. Pēc Ļihodeja tālmetiena tablo rādīja līdzsvaru – 71:71. CSKA rīcībā palika vairāk nekā 20 sekundes, taču Teodosiča tālmetiens izrādījās neprecīzs.

Pagarinājumā Teodosičs izpirka pamatlaika grēkus, ar vairākiem precīziem metieniem izvirzot viesus vadībā un turpinājumā palielinot pārsvaru. Micova tālmetiens pielika spēles intrigai punktu – 84:77.

Lokomotiv-Kubaņ: Brauns 13, Ļihodejs 13, Maričs 12, Zubkovs 11, Viljamss 10, Simons 9, Hendrikss 7, Kalnietis 2, Jasaitis, Grigorjevs; Koļuškins, Žukaņenko.
CSKA: Teodosičs 16, Fridzons 15, Hrjapa 15, Vīmss 14, Krstičs 11, Hainss 6, Micovs 3, Pargo 2, Voroncevičs 2, Džeksons; Voronovs, Šuhovcovs.

"Olympiacos" turpina uzvaru gājienu, pieveicot arī "Fenerbahce"

Bez zaudējumiem ULEB Eirolīgā turpina cīnīties Pirejas "Olympiacos" vienība, kas šovakar savā laukumā vairāk nekā 11 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē ar rezultātu 95:82 droši pieveica Stambulas "Fenerbahce Ulker". Vasilis Spanulis aizvadīja labāko spēli sezonā, gūstot 28 punktus, atdodot deviņas piespēles un izcīnot piecas bumbas, kā arī izprovocējot pretiniekus uz deviņiem pārkāpumiem. Stratoss Perperoglu pievienoja 21 punktu, bet amerikāņu vieglajam uzbrucējam ar Beļģijas pasi Metjū Lodžeski 14 punkti. Stambulas komandas labā 17 iemeta universālais Emirs Preldžičs, kuram arī sešas bumbas un piecas piespēles. Horvātam Bojanam Bogdanovičam 16 punkti.

"Fenerbahce Ulker" šis bija trešais zaudējums sezonā.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 19:19, pirms 10 gadiem
Kas tad šiem noticis, ka tik knapi iet?

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 19:24, pirms 10 gadiem
Knapi? Lokomotīve ir top komanda Eirolīgā šogad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 21:49, pirms 10 gadiem
malači Bayern
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-03 22:34, pirms 10 gadiem
baigais bardaks zalgirim uz laukuma , mazais melnais zalgirim lidzigs braunam no vef , ka laukuma speli organizeja vecais ar sarasu ta spele aizgaja , ka melnai atpkal taa viss pajuka .... zalgiris izskatijas nozelojamak par vef

     [+] [-]

, 2014-01-04 00:20, pirms 10 gadiem
-18

     [+] [-]

, 2014-01-04 00:48, pirms 10 gadiem
superatlets rakstīja: baigais bardaks zalgirim uz laukuma , mazais melnais zalgirim lidzigs braunam no vef , ka laukuma speli organizeja vecais ar sarasu ta spele aizgaja , ka melnai atpkal taa viss pajuka .... zalgiris izskatijas nozelojamak par vef
Precīzi manas domas par Dentmonu, pēc pirmā puslaika bija trīs kļūdas, neviena piespēle. Uz otrās ceturtdaļas beigām, kad bija nepieciešama statistikai punktus savākt, sāka spēlēt strītbolu - driblēja iekšā soda laukumā un kaut kādus divus iebakstīja no spēles disbalansā. Kurš vēl labs pg Eiropā pēc pirmā puslaika 1/4 no tālās distances, otrajā tikai turpina mest (beigās 1/8). Aizsardzībā viņam uz sevi otrās ceturtdaļas beigās (kad tika panākts pirmais lūzums) kādus 9 punktus jāuzņemas - garie labāk saslēdzās pēc blokiem, tika klāt sedzējam nekā viņš. Domāju, ka Žalgiris būtu šovakar priecājies par Braunu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-04 11:26, pirms 10 gadiem
Elvel,Cirvis vai āmurs esi kā reiz tu,tas zaudēja mājās Žalgirim bija Brose Basket,a ne Bayern.