Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Azārs: "Mēs varējām uzvarēt ar 3:0, ja ne vairāk"

Azārs: "Mēs varējām uzvarēt ar 3:0, ja ne vairāk"
Edens Azārs
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas futbola valstsvienība vakar sasniedza Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālu, ar 2:1 papildlaikā uzveicot ASV. Abu komandu pārstāvji pēc mača slavēja amerikāņu vārtsargu Timu Hovardu, kurš bija galvenais iemesls ASV spējai tik ilgi pretoties beļģu uzbrukumiem.

Beļģijas izlases treneris Marks Vilmotss: "Šovakar mēs redzējām Beļģijas komandu, kas darbojās uzbrukuma stilā. Mēs izdarījām 27 sitienus pa vārtiem, pirmais bija jau otrajā minūtē – mēs turpinājām uzbrukt arī atlikušās 118 minūtes. Vēlos apsveikt Jirgenu Klinsmanu un visu ASV izlasi, bet jo īpaši Timu Hovardu, kurš aizvadīja fantastisku spēli. Tiesa, mēs bijām pelnījuši uzvarēt. Mēs spēlējām futbolu, bijām drosmīgi un spēlējām tuvu savu spēju robežām. Dažreiz spēlēs, kad ir tik daudz nerealizētu iespēju, rezultāts beigās nav labvēlīgs, tomēr mēs ne mirkli nepārstājām ticēt. Tagad mums ir četras dienas līdz spēlei ar Argentīnu, kas nav daudz. Mēs nebūsim favorīti, taču gribēsim uzvarēt."

ASV treneris Jirgens Klinsmans: "Bija smagi zaudēt pēc 120 minūšu cīņas, kurā atdevām visus spēkus, tomēr šajā spēlē bija pilnīgi viss, mačs bija īsts trilleris. Tas, ko paveica Hovards, bija fenomenāli, izcili un apbrīnojami. Viņš noturēja mūs spēlē. Viņš aizvadīja lielisku maču un ir pelnījis visas uzslavas. Mums bija izredzes izlīdzināt rezultātu, tomēr beigās jāapsveic ir beļģi. Lepojos ar saviem spēlētājiem ne tikai par šo maču, bet par visu turnīru kopumā. Viņi ir savas valsts lepnums. Šim sporta veidam ASV ir prognozējama tikai attīstība." Klinsmans arī piebilda, ka varētu vadīt ASV izlasi līdz 2018.gadam, kad notiks nākamais finālturnīrs.

Tims Hovards, ASV izlases vārtsargs un mača labākais futbolists: "Nedomāju, ka mēs varējām darīt vēl ko vairāk. Mēs atdevām visus spēkus. Mūs uzveica patiešām laba komanda. Viņi labi izmantoja savas iespējas. Sāpīgi, tomēr visu cieņu Beļģijai, tā ir fantastiska komanda."

Beļģijas izlases pussargs Edens Azārs jau lūkojās nākamā mača virzienā: "Apbrīnoju tādus spēlētājus kā Mesi. Šobrīd gan neesmu viņa līmenī, tomēr tāds arī nav mans mērķis. Mans mērķis ir sasniegt pusfinālu. Argentīna nav tikai Mesi, viņiem laba ir visa komanda, tiesa, uz argentīnieši daudz paļaujas uz Mesi. Viņš spēj ietekmēt spēli jebkurā brīdī."

"Hovards aizvadīja fantastisku spēli. Ja viņa nebūtu, mēs uzvarētu jau ātrāk. Varējām uzvarēt ar 3:0 vai 4:0, ja ne vēl vairāk. Mēs nedaudz satraucāmies, kad viņi pietuvojās līdz 1:2. Bijām ļoti noguruši, tomēr spējām saglabāt stabilitāti, un mūs glāba arī Kurtuā," piebilda Azārs.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
France Football , toute l'actualité du football

     [+] [-]

, 2014-07-02 09:23, pirms 10 gadiem
un varēja arī zaudēt

  +2 [+] [-]

, 2014-07-02 10:49, pirms 10 gadiem
Jebkurš uzbrukums/sitiens ir varbūtība, tāpēc ir pilnīgi lieki sapņot kā varēja būt

  +3 [+] [-]

, 2014-07-02 11:01, pirms 10 gadiem
Vareeja to, vareeja shito. Tad vajadzeeja sist iekshaa. Protams, ka peec speeles belgiem bija parsvars, bet tikpat labi Vondolovskis vareja vinjus izlidinaat pashaas beigaas.

     [+] [-]

, 2014-07-02 11:57, pirms 10 gadiem
Tik pat labi ASV varēja spēles beigās pieliktajā laikā iesist un beļģi būtu braukuši mājas...

     [+] [-]

, 2014-07-02 12:55, pirms 10 gadiem
Apnikuši jau tie vārtsargi,regulāri izbojā labas spēles.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 13:34, pirms 10 gadiem
Hovards: "Viņi labi izmantoja savas iespējas."
Pats Hovards laikam neuzskata, ka beļģi viņam radīja nopietnas problēmas.