Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Sols Kempbels beidz futbolista karjeru

Andrejs Siliņš

Sols Kempbels beidz futbolista karjeru
Sols Kempbels liek punktu spēlētāja karjerai
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Anglijas valstsvienības centra aizsargs Sols Kempbels 37 gadu vecumā nolēmis pielikt punktu futbolista karjerai. Pēdējā spēlētāja darba vieta bija Anglijas Premjerlīgas klubs "Newcastle United" 2011. gadā.

Pēc vairākiem gadiem "West Ham United" jauniešu sistēmā Kempbels 1989. gadā pārcēlās uz "Tottenham Hotspur" un pēc trim gadiem piedzīvoja debiju pirmajā komandā. "Hotspur" rindās apliecināja sevi kā izlases līmeņa cienīgu futbolistu. 2001. gadā, noslēdzoties līgumam ar "Spurs", Kempbelam klubs piedāvāja jaunu kontraktu, kas padarītu viņu par vislabāk apmaksāto spēlētāju kluba vēsturē, taču Kempbels vēlējās spēlēt kādā Čempionu līgas vienībā un vienojās ar Londonas "Arsenal".

2006. gada vasarā Kempbels pievienojās "Portsmouth", kur pavadīja nākamās trīs sezonas. 2009. gada jūlijā daudziem par lielu pārsteigumu Kempbels parakstīja piecu gadu līgumu ar Anglijas pēc spēka ceturtās līgas vienību "Notts County". Aizvadījis vienu spēli komandas rindās, aizsargs pameta klubu, vēlāk atkal pievienojoties "Arsenal". 2010. gada jūlijā Kempbels noraidīja Glāzgovas "Celtic" līgumu uz divām sezonām, bet vēlāk pievienojās "Newcastle United". Sezonas izskaņā aizsargu atbrīvoja no darba.

Anglijas valstsvienības rindās Kempbels laukumā devies 73 mačos un guvis vienu vārtus. Kempbels piedalījies trīs Pasaules kausos un trīs Eiropas čempionātu finālturnīros.

"Man bijuši vairāki piedāvājumi, tai skaitā viens no Premjerlīgas kluba un viens no kluba, kas nupat ticis Premjerlīgā. Bet man bija kājas savainojums un, kad biju no tā izārstējies, klubi jau bija mainījusi domas," skaidroja Kempbels. "Paziņot, ka vairs nespēlēšu profesionālu futbolu, ir grūti, jo ilgu laiku biju top līmenī, esmu ieguldījis milzu darbu. Bija sarežģīti un tāpēc arī nogaidīju ar šī lēmuma paziņošanu."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2012-05-02 18:10, pirms 12 gadiem
žēl, bet vecums dara savu..
Never ending sliding tackle by Sol Campbell
...

  +1 [+] [-]

, 2012-05-02 18:30, pirms 12 gadiem
"Lēkājoša" karjera
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-05-02 21:40, pirms 12 gadiem
Edviins_95 rakstīja: žēl, bet vecums dara savu..
http://www.youtube.com/watch?v=g7Rnt5C2qaQ
man patika pirmais koments: "some say he is still sliding"