Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Amerikāņi bija aizbraukuši mājās, ceru tas dos jaunas emocijas"

Emils Ozerinskis

Visockis-Rubenis: "Amerikāņi bija aizbraukuši mājās, ceru tas dos jaunas emocijas"
Artūrs Viscokis-Rubenis. Foto: BK Ventspils

Pirms trešdien gaidāmās FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla pirmās spēles, kas norisināsies Turcijā, komentāru sniedza BK "Ventspils" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, atklājot, ka komandas viesspēlētājiem bija iespēja izlašu pārtraukumā aizlidot uz mājām.

Trešdien, 4. martā pulksten 16:00 Stambulā pret "Bahcesehir" pirmo FIBA Eiropas kausa play-off spēli aizvadīs "Ventspils" basketbolisti. Pirms svarīgās cīņas savu komentāru kluba sociālo tīklu kontos sniedza ventspilnieku galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

"Ventspils" treneris izklāstīja par redzēto, gatavojoties cīņai pret turkiem: "Jau kādu laiku gatavojamies spēlei pret "Bahcesehir", jo bija izlašu logs un treneriem bija daudz laika pētīt pretinieku. Domāju, ka ne turkiem, ne mums nav lieli noslēpumi. Esam izanalizējuši kā viņi spēlē. Svarīgākais FIBA kausa ceturtdaļfinālā būs pašatdeve un fiziska spēle. Mēģināsim noņemt pretinieku stiprās puses un centīsimies izmantot aizsardzības mīnusus, ko redzam viņu spēlē. Ievāktais informācijas apjoms ir liels, domāju, ka tāda pat ir arī pretiniekam. Gala rezultātā cīņa un pašatdeve būs izšķirošie faktori."

"Esam spēlējuši pret dažādām komandām, kuru stili gan ir parocīgi, gan nav. Negribētu teikt, ka šeit kas atšķirsies. Protams, būs daudz spēle viens pret vienu. Ja noliekam pozīciju pret pozīciju, kaut kur mums var rasties problēmas, bet ticu, ka mūsu komandas spēle, ja būsim disciplinēti un gatavi palīdzēt vien otram, spēs apturēt viņu fizisko vai meistarības pārspēku attiecīgās pozīcijās," atbildot uz jautājumu par pretinieku spēles stilu teica Visockis-Rubenis.

Kurzemnieku treneris nosauca arī trīs galvenos uzdevumus tuvākajai spēlei: "Galvenie uzdevumi izbraukumā būs agresīva un fiziska aizsardzība, komandas basketbols uzbrukumā un palikt pozitīviem brīžos, kad kaut kas neizdodas."

"Turcijā atmosfēra vienmēr ir lieliska. Šai komandai tas līdzjutēju skaits ir mazliet mazāks, bet, iespējams, uz play-off viņi būs daudz. Īpaši uz derbijiem sanāk daudz skatītāji. Centīsimies izbaudīt atmosfēru neatkarīgi no līdzjutēju skaita, jo viņi noteikti būs skaļi. Tādēļ soliņam būs jāpalīdz komandai ar savām emocijām," lielisku basketbola atmosfēru izbraukuma sagaida "Ventspils" komandas galvenais prāts.

Komentējot komandas gatavību Artūrs Visockis-Rubenis teica: "Esam strādājuši, lai komanda būtu labākajā kondīcijā. Izlašu logā bija spēlētāji, kuri bija ar valstsvienību. Daži darbojās šeit Ventspilī, bet amerikāņi uz dažām dienām bija aizbraukuši mājās. Ceru, ka tas spēlētājiem būs devis jaunas emocijas. Tiem, kuriem vajadzēja sadziedēt traumas, tas ir izdarīts. Izskatās, ka esam labā formā un gatavi šai spēlei."