Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Vasiļjeva: "Paldies Grifitsam"

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Vasiļjeva: "Paldies Grifitsam"
Tatjana Vasiļjeva
Foto: Lauris Bērziņš

Šodien Rīgā, "Noreff" biljarda klubā, norisinājās preses konference saistībā ar Latvijas snūkera spēlētājas Tatjanas Vasiļjevas izcīnīto 2. vietu Eiropas čempionātā. Tajā tika izvērtēts paveiktais vairākos biljarda novirzienos, kā arī pavēstīts par Eiropas komandu čempionāta norisi Latvijā.

Preses konferencē piedalījās LRBF prezidents Jurijs Šabašovs, federācijas viceprezidenti, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Andris Kalniņš, bet konferenci vadīja Latvijā labi pazīstamais "Eurosport" snūkera komentētājs Vladimirs Siņicins. Un, protams, neiztika arī bez pašas Eiropas vicečempiones Tatjanas Vasiļjevas klātbūtnes.

"Paldies Terijam Grifitsam. Visi mani rezultāti ir viņa nopelns," pasaulslavenā snūkera trenera lielo ieguldījumu savos panākumos atzīmēja Vasiļjeva. "Tāpat vēlos pateikties visiem cilvēkiem, kas mani atbalstīja, lai es vispār varētu aizbraukt uz šo čempionātu. Īpašs paldies Daugavpils Olimpiskajam centram un Uldim Pastaram, Daugavpils domes priekšsēdētājai Žannai Kulakovai, federācijai, ģimenei."

Taujāta par to, kurš no panākumiem – WLBSA pasaules čempionāta pusfināls vai Eiropas vicečempiones tituls – liekams "augstākā plauktiņā", Vasiļjeva atbildēja: "Svarīgāks man bija WLBSA čempionāts, jo līmenis tur daudz augstāks. Protams, arī uz Eiropas čempionātu brauc katras valsts labākie pārstāvji. Tomēr pasaules čempionātā varēju spēlēt pret spēcīgajām honkongietēm, arī pret IBSF pasaules čempioni un Riennu Evansu. Anglijā spēcīgu spēlētāju ir daudz. Nemaz nezinu, kāpēc viņas nebrauc uz Eiropas čempionātiem. Iespējams, viņām ir gana ar vietējiem turnīriem, kas ir pietiekami augstā līmenī."

Tāpat Vasiljeva izteica cerību, ka izdosies atrast finansējumu, lai nākamajā sezonā varētu piedalīties vairākos WLBSA rīkotajos turnīros, ne tikai pasaules čempionātā.

Kopumā federācijas un citu organizāciju pārstāvji atzinīgi novērtēja pozitīvās attīstības tendences biljardā. LSFP prezidents Andris Kalniņš izteica domu, ka varētu apsvērt arī biljarda novirziena iekļaušanu kādā skolu programmā.

Un vēl preses konferencē tika oficiāli apstiprināts, ka nākamgad Eiropas komandu čempionāts snūkerā notiks Latvijā. Čempionāta norises vieta vēl tiks precizēta.

     [+] [-]

, 2011-07-04 19:17, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka ledus Latvijas Biljarda ūdeņos beidzot ir izkustējies

     [+] [-]

, 2011-07-11 20:36, pirms 13 gadiem
Lasu un kļūst kauns - kādas pozitīvās attīstības tendences? Latvijā netiek atbalstīts neviens biljarda spēlētājs izņemot Vasiļjevu. Absurda ir arī situācija, ka LRBF rīko preses konferenci par Eiropas čempionātu, kurā Latviju pārstāvēja 2 spēlētājas, tai skaitā, otra iekļuva ceturtdaļfinālā zaudējot tai pašai, kurai Vasiļjeva, bet uz preses konferenci uzaicina tikai vienu. Kauns arī federācijai, kura izplata dezinformāciju medijos rakstot, ka Lukaševska iekļuvusi astotdaļfinālā, kaut gan Inese iekļuva ceturtdaļfinālā. Izskatās, ka Latvijā nekad nekas nemainīsies. Tikai skumji, ka pat žurnālisti tai skaitā Lauris Bērziņš pat nav spējīgi uzdot jautājumu, kāpēc preses konferencēs nepiedalās visi Eiropas čempionāta dalībnieki, bet tendenciozi turpina dziedāt slavas dziesmas vienā virzienā. Kur paliek objektīvisms?
PS.Sievietēm nav profesionāļu līgas un rakstā minētā organizācija(WLBSA) pat nav Pasaules konfederācijas akceptēta, kas ir augstākā biljarda organizācija pasaulē. Pirms rakstīt vajag ievākt informāciju, nevis paļauties uz apšubāmiem avotiem.

     [+] [-]

, 2011-07-13 20:50, pirms 13 gadiem
Rihard, kas par kreņķiem? Tu esi tipisks latvietis, labāk būtu priecājies, ka Tatjana kko arī sasniedz. Un kas ir vērā ņemami!