Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Dodgers" par 20 miljoniem tiek pie Japānas izlases metēja

Juris Miņins
Juris Miņins

"Dodgers" par 20 miljoniem tiek pie Japānas izlases metēja
Kenta Maeda
Foto: sports.cbsimg.net

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Losandželosas "Dodgers" turpina uzlabot savu metēju rotāciju, jo pēc Skota Kazmaiera nolīgšanas ir vienojusies arī ar Japānas izlases spēlētāju Kentu Maedu.

Kenta Maeda līdz šim spēlēja Japānas čempionātā, pārstāvot Hirošimas "Carp" komandu un divas reizes ir atzīts par līgas labāko metēju. Tāpat Maeda starptautiskajā līmenī ir pārstāvējis Japānas izlasi, 2015. gadā palīdzot savai valstsvienībai izcīnīt trešo vietu "Premier 12" turnīrā, kas ir ekvivalents pasaules čempionātam.

Spēlētājs bija lūdzis Hirošimas komandai atlaist viņu un ļaut spēlēt Ziemeļamerikā jau pirms divām sezonām, taču Kentas lūgums tika noraidīts. Tāpat ir jāpiebilst, ka pēc MLB un Japānas līgas sadarbības noteikumiem, spēlētājs var braukt uz MLB komandām, ja tās par beisbolistu samaksā kompensāciju. Šajā gadījumā Losandželosas komandai ir jāpārskaita uz Hirošimas komandas kontu 20 miljonus ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka "Dodgers" komanda šajā starpsezonā zaudēja vienu no saviem vadošajiem metējiem Zaku Greinkī, kurš devās uz Arizonas "Diamondbacks", bet līdz Maedas nolīgšanai visi vienības sākumsastāva metēji bija kreiļi, kas nav gluži ierasta un arī veiksmīga kombinācija. Ar Japānas beisbolista piesaisti šī problēma, iespējams, ir atrisināta, jo Kenta met ar labo roku.

Tiesa, lai arī ziņa par vienošanos ar 27 gadus veco Japānas beisbolistu, kurš iepriekšējā sezonā uzvarēja 15 mačos, zaudēja astoņos un vidēji spēlē zaudēja 2.09 skrējienus, ir izplatīta, pagaidām nav zināms nedz termiņš uz cik ilgu laiku viņš vienojies ar Losandželosas komandu, nedz arī summa par kādu viņš ir piekritis spēlēt, taču, balstoties uz vispārējiem noteikumiem, ir zināms, ka līdz 2017. gadam Maeda nedrīkstēs kļūt par brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -2 [+] [-]

, 2016-01-01 11:47, pirms 8 gadiem
par 19 citroniem var dabut mani!es metu nesudigak par japiti!

     [+] [-]

, 2016-01-01 12:10, pirms 8 gadiem
es pa 5 mestu, bet atbilstoši samaksai

     [+] [-]

, 2016-01-01 12:53, pirms 8 gadiem
demarkus rakstīja: par 19 citroniem var dabut mani!es metu nesudigak par japiti!
Tikai, ja tu spēj to darīt vismaz 150 km/h lielā ātrumā.

     [+] [-]

, 2016-01-01 13:59, pirms 8 gadiem
Es labprāt pa trīnīti aizvietotu japāni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja