Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai labas iespējas Ziemeļamerikas posmos pakāpties PK kopvērtējumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eidukai labas iespējas Ziemeļamerikas posmos pakāpties PK kopvērtējumā
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Šovakar Kanādā (19.40 pēc Latvijas laika) pēc nedēļas pārtraukuma atsāksies Pasaules kauss distanču slēpošanā. Ziemeļamerikas posmos nestartēs vairākas Patrīcijai Eidukai Pasaules kausa kopvērtējumā cieši priekšā un tuvu aizmugurē esošās slēpotājas, līdz ar to slēpotāja no Vecbebriem ne tikai saglabās vietu divdesmitniekā, bet viņai ir labas iespējas pakāpties arī pāris pozīcijas augstāk.

Patrīcija Eiduka ar vareno “Tour de ski” nobeigumu ar 5.vietu posmā un 8. vietu kopvērtējumā nopelnīja bagātīgu punktu ražu, kas ļāva viņai ielauzties Pasaules kausa kopvērtējumā divdesmitniekā un ieņemt 18. vietu. Arī pēc nākamajiem diviem posmiem Vācijā, kur Eiduka nepiedalījās, un Šveicē Patrīcija ar 619 punktiem ieņem 18. vietu.

Ziemeļamerikas posmos strikti notiekumi ir Norvēģijas izlasei, tāpēc tur neredzēsim divas tieši Eidukai priekšā esošās norvēģietes – U23 līderi Margrētu Bergani, kura Slovēnijā piedalās pasaules U23 čempionātā, un Kristīni Fosnesu. Abām ir 658 un 707 punkti, ko Patrīcija itin viegli pārsniegs tuvākās divās nedēļās plānotajos sešos startos.

Uz Ziemeļameriku nav devusies tieši aiz Eidukas esošā somiete Krista Permekoski, kura slimošanas dēļ arī padaudz ir izlaidusi šosezon. Tāpēc olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniecei ir vien 553 punkti. Divdesmitnieku noslēdz pēdējā “Tour de ski” posma uzvarētāja – Patrīcijas vienaudze un komandas biedrene Sofija Laukli no ASV, bet viņa par vairāk nekā 70 punktiem atpaliek no mūsu slēpošanas meistares.

Pirms divām nedēļām savās mājās Šveicē ļoti labi nostartēja 21. vietā esošā Nadīne Fendriha, kura, ja turpinās rādīt tādu pašu sniegumu Kanādā un ASV, tad var atspēlēt 80 punktu deficītu līdz latvietei. Pēc izstāšanās no “Tour de ski” PK apritē atgriezīsies Lota Udenesa Venga, kura ieņem 22. vietu un atpaliek vairāk nekā 100 punktus.

Tālāk esošās nevar apdraudēt Latvijas slēpotājas pozīcijas. Varbūt Astrīda Slinda, kura pēc tūres nepabeigšanas arī pārējos posmos nav startējusi, bet ir potenciāla Eidukas pozīciju apdraudētāja (463 punkti). Vēl jāskatās, vai uzlabojusi sniegumu būs sezonas pirmo pusi izlaidusī Tirila Udnesa Venga, kurai ir tikai 199 punkti. Pagājušā gada PK ieguvēja pēc atgriešanās Vācijā un Šveicē rādīja viduvēju sniegumu. Ja viņa spēs atlikušajos sezonas posmos rādīt pērnās sezonas rezultātus, tad arī viņu būs jāpieskaita pie potenciālajām konkurentēm par vietu divdesmitniekā.

     [+] [-]

, 2024-02-09 18:58, pirms 3 mēnešiem
Patrīcija ierādīs visām, kur Vecbebru vēži ziemo✌️
Rūjiena atbalsta💪
Pēc sezonas no mums kaste saldējuma 🍦