Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas slēpotājām nedienas turpinās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģijas slēpotājām nedienas turpinās
U23 līdere Margrēta Bergane ar 12. vietu bija labākā norvēģiete pagājušajā PK posmā Sveicē. Foto: NTB.

Savulaik nospiedoši dominējušajām Norvēģijas distanču slēpotājām pēdējās pāris sezonās klājas ļoti grūti. Pagājušajā nedēļas nogalē viņas sasniedza pēdējo laiku antirekordus, bet nākamajā nedēļas nogalē Kanādā un pēc tam ASV startēs nepilnā sastāvā.

Pagājušajā nedēļas nogalē Gomsā Šveicē Norvēģijas slēpotājām bija fiasko, jo abās individuālajās disciplīnās norvēģietes neiekļuva desmitniekā. Nestartējot pagājušās sezonas beigās dominējošajai un šajā sezonā allaž trijniekā tiekošajai Kristīnei Stāvosai Šīstādai, norvēģietes neviena netika pusfināla divpadsmitniekā. Kas tāds pēdējo reizi tika piedzīvots pirms diviem gadiem. Labākā šīs Skandināvijas valsts pārstāve bija Matilde Mīrvolde, kura ieņēma 13. vietu.

Nākamajā dienā 20km distancē ar masu startu brīvajā stilā atkārtojās līdzvērtīga situācija, proti, labākā norvēģiete bija ārpus desmitnieka, un par to kļuva 12. vietas ieguvēja Margrēte Bergane, kura ir pašreizējā U23 līdere. Līdz ar to pirmo reizi šajā sezonā norvēģietes netika desmitniekā distancē. Kamēr kaimiņienēm zviedrietēm viss notiek uz “Urrā”, tikmēr Norvēģijas slēpotājas piedzīvo grūtus laikus.

Nākamnedēļ Pasaules kauss turpināsies Kanādā, uz kurieni visticamāk dosies vien pāris norvēģietes. Norvēģijas federācija bija pieņēmusi lēmumi, ka uz Ziemeļameriku varēs doties tikai tie slēpotāji, kuri ir augstās vietās Pasaules kausa kopvērtējumā, lai viņu izdevumus segtu Starptautiskā federācija (FIS). Ja vīriešiem PK kopvērtējumā pirmie četri ir norvēģi un sešiniekā sarkanbaltzilo ir pieci, tad pavisam citāda aina paveras sieviešu konkurencē, kur desmitniekā ar 8. vietu ir tikai vienīgā norvēģiete Heidi Venga, kura šobrīd ir apslimusies.

Norvēģu treneriem arī ir jādomā par variantiem, kā uz Ziemeļameriku dabūt pagājušā gada PK ieguvēju Tirila Udnesu Vengu, jo viņa uzsāka šo sezonu tikai janvāra otrajā pusē, līdz ar to likumsakarīgi ir tālā vietā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2024-02-03 19:31, pirms 7 mēnešiem
...tā lūk...nekādu tūristu,atšķirībā no mums..un mūsu biatlona patrijukiem,misēm,lai brauc par savu naudu...brauktu tikai labākie,kuri tiek 30.niekā,tad pārējiem būs stimuls trenēties lai nepaliktu mājās...