Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kaparkalējs un Bleidele uzvar Latvijas čempionāta noslēdzošajā startā distanču slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kaparkalējs un Bleidele uzvar Latvijas čempionāta noslēdzošajā startā distanču slēpošanā
Elza Bleidele apliecināja savu pārākumu. Foto: A.Veckalniņš/Skli.lv

Latvijas čempionāta noslēdzošajā trešajā posmā distanču slēpošanā, kas norisinājās Madonā, vīriešiem 15km (10x1,5km) distancē brīvajā stilā ar masu startu pārliecinoši uzvarēja madonietis Lauris Kaparkalējs, bet sievietēm 9km (6x1,5km) tikpat stabilās līderpozīcijās pirmā finišēja junioru biatloniste no Cēsīm Elza Bleidele.

Šodien ar masu starta distanci brīvajā stilā “Smeceres sila” trasē Madonā noslēdzās 2024. gada Latvijas čempionāts distanču slēpošanā. Organizatori bija parūpējušies, lai šādos pavasarīgos laikapstākļos, kas valda jau vairākas nedēļas, būtu sagatavots pusotra kilometrs aplis ar sniegu.

Vīriešiem iztrūka divu spēcīgu slēpotāju. Nestartēja pagājušā gada uzvarētājs pēdējā startā 30km Gints Lūsis no Talsiem, kā arī šī gada pirmajā posmā abas dienas uzvarējušais Raimo Vīgants. Līdz ar to izteiktāks favorīts bija Vīgantam pirmajā posmā konkurenci cīņā par uzvaru sastādījušais Lauris Kaparkalējs.

Kaparkalējs pirmo distances pusi veica kopā ar gadu jaunāko junioru grupas līderi Silvestru Švaukstu, bet tad septītajā aplī sāka attālināties no komandas biedra un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 23 sekunžu pārsvaru. Līdz ar to Pasaules kausā sprintā Lahti atzīstami nostartējušais Kaparkalējs izcīnīja trešo zelta medaļu šajā gadā. Šī gada pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālists sprintā Švauksts finišēja otrais, tiekot pie kārtējā zelta junioru konkurencē šajā gadā. Līdz ar to “All-Round Ski team Madona” dubultuzvara.

Interesantākās cīņas notika par trešo vietu kopējā ieskaitē un par uzvaru jauniešu V18 grupā. Pēdējos 200m izšķirošo rāvienu veica rīdzinieks Jēkabs Skolnieks no SS ”Arkādija” un finišēja trešais, tāpat kā Priekuļos janvārī izcīnot zeltu V18 jauniešu grupā un apsteidzot otru labāko šīs grupas pārstāvi – titulēto ziemas orientieristu jauniešu konkurencē Ritvaru Ļepeškinu, kurš par dažiem centimetriem bija priekšā otrajam labākajam junioram, biatlonistam Danielam Kodaļevam.

Pēc kritiena divus apļus līdz finišam no piecu slēpotāju grupas atkritušajiem siguldietim Bruno Bilanam ar Dāvi Kalniņu (Arkādija) atlika cīnīties par bronzu V18 grupā un noslēdzošo vietu sešiniekā kopējā ieskaitē. Ar spēcīgu paātrinājumu Siguldas Sporta skolas pārstāvis Bilans ieguva bronzu, bet Kalniņam pirmo reizi nācās samierināties ar palikšanu bez medaļas, abiem finišējot pusotras minūtes robežās aiz uzvarētāja. 40 sekundes aiz viņiem astotais finišā ieradās ogrēnietis Audris Odo Vītoliņš, bet vēl ik pusminūtei aiz jauniešu un junioru medaļniekiem desmitnieku noslēdza otrās un trešās vietas ieguvēji pieaugušo konkurencē Bruno Krampe (Arkādija) un Sandijs Suhanovs (Siguldas Sporta skola).

Tas, ka Patrīcija Eiduka nepiedalās Latvijas čempionātos dēļ startiem Pasaules kausa posmos, ja kļuvis ierasts, taču šoreiz sievietēm izpalika pēdējos divu gadu Latvijas čempionātu līderes un Latvijas otras labākās slēpotājas Kitijas Auziņas, kura šogad visos četros startos ir bijusi labākā Latvijas čempionāta posmos. Taču Auziņas prombūtnē iepriecināja, ka piedalījās divas jaunās Cēsu biatlonistes Elza Bleidele un Estere Volfa, pastiprinot sastāvu nelielajā sieviešu konkurencē un piesakoties pie uzvaras pretendentēm.

Un tā arī notika, ka abas cēsnieces ieņēma pirmās divas vietas. No distances vidus no līderu kvarteta Elza Bleidele sāka pakāpeniski attālināties un beigās pasaules jauniešu čempionāta 7. vietas ieguvēja biatlonā izcīnīja uzvaru ar 46 sekunžu pārsvaru. Otrajā vietā finišēja komandas biedrene Volfa. Aiz abām juniorēm trešā finišēja labākā S18 grupas jauniete Linda Kaparkalēja, kuru no otrās vietas šķīra 14 sekundes un kura izcīnīja kārtējo zeltu jauniešu grupā. Kaparkalēja lielāko distances daļu līdzīgi cīnījās ar vienīgo pieaugušo grupas pārstāvi Samantu Krampi (Arkādija), kura beigās finišēja 24 sekundes aiz madonietes ceturtajā vietā.

Piektā finišā ieradās (+1:45) līdzšinējos posmos labākos rezultātus junioru konkurencē uzrādījusī krāslaviete Adriāna Šuminska, kurai šoreiz bronza savā vecuma grupā. Sešinieku noslēdza otra labākā jauniete Amanda Reilija Zariņa (Arkādija), kurai pērn ieguva medaļas gan slēpošanā, gan riteņbraukšanā. Ar sekundes starpību 7. un 8. vietā finišēja juniore Adriāna Osmane (Arkādija) un trešās vietas ieguvēja pie jaunietēm Madara Veckalniņa (Madonas BJSS).

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv

     [+] [-]

, 2024-03-17 18:32, pirms mēneša
Gaidu, kāds būs vietu sadalījums biatlona izlasē nākamgad, kad Bleidele sāks dalību pasaules kausa posmos (kā zināms, viņa jau oficiāli kvalificējusies pasaules kausam, bet kā notiks dzīvē...).

     [+] [-]

, 2024-03-17 18:38, pirms mēneša
Nebūtu slikti, ja viņa jau no paša sezonas sākuma pievienotos izlasei pasaules kausos, bet savukārt Volfa vismaz puslīdz regulāri varētu startēt IBU kausā. Tad Buliņām un Sabulei nāktos pamatīgi papūlēties un iespringt, gaidot jauno sezonu. (Bet nu nezinu to Latvijas biatlona virtuvi, kā tur tiek domāts par nākotni. Derētu kādas nopietnākas intervijas ar federāciju un abām jaunietēm.)