Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka trešo reizi karjerā iekļūst Pasaules kausa kopvērtējuma divdesmitniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka trešo reizi karjerā iekļūst Pasaules kausa kopvērtējuma divdesmitniekā
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Ar teicamu pēdējo posmu pret kalnu “Tour de ski” un rekordvietu tūres kopvērtējumā Patrīcija Eiduka, pateicoties jaunajai dāsnajai punktu sistēmai “Tour de ski”, ir nopelnījusi bagātīgu punktu ražu un trešo reizi karjerā, bet pirmo šajā sezonā, ir iekļuvusi Pasaules kausa kopvērtējumā divdesmitniekā, sasniedzot karjeras otro augstāko pozīciju.

Ar vidējiem rezultātiem un vietām ap četrdesmitnieku iesākusi šo sezonu, Patrīcija Eiduka pamazām ir virzījusies uz augšu, straujāku kāpumu piedzīvojot “Tour de ski” laikā un it īpaši tūres beigās. Svētdien Patrīcija savu punktu bagāžu papildināja ar 245 punktiem – 38 par 5. vietu pēdējā posmā un 207 punkti par 8. vietu kopvērtējumā. Ja iepriekš par astoto vietu varēja saņemt virs simts punktiem, tad tagad jau gandrīz divas reizes vairāk. Mazāk nekā iepriekš saņem tikai kopvērtējuma pirmo divu vietu ieguvējas.

Ar šādu bagātīgu papildinājumu Eiduka dienas laikā veica pamatīgu lēcienu kopvērtējumā no 26. uz 17. vietu, ar nopelnīto 531 punktu ierindojoties tieši aiz gadu jaunākās U23 grupas līderes Magrētes Berganes no Norvēģijas, kurai par 12 punktiem vairāk. Tīri distancē, kur neskaita tūres kopvērtējuma punktus, Eidukai ir 22. vieta – tieši aiz šodienas uzvarētājas Sofijas Laukli no ASV.

Līdz ar to trešo reizi karjerā slēpotāja no Vecbebriem ir starp labākajām divdesmit. Pirmo reizi tas viņai padevās pēc pagājušās tūres, kad tobrīd ieņēma rekordaugsto 13. vietu. Vēlāk vairākas tūri izlaidušās vai ne tik sekmīgi nostartējušās Patrīciju izstūma no Top20, bet martā ar 22. vietu 10km klasikā Falunā viņa atkal atgriezās divdesmitniekā.

Nākamais PK posms būs pēc divām nedēļām Vācijā, kur paredzēta klasika – gan sprintā, gan 20km ar masu startu. Pagaidām nav zināms, vai Eiduka tur startēs, vai nē.

PK kopvērtējums sievietēm pēc “Tour de ski”

VSlēpotājaValstsPunkti
1.Džesija DiginsaASV1402
2.Linna SvānaZviedrija1094
3.Rouzija BrenanaASV1071
4.Emma RibmaZviedrija1026
5.Viktorija KarlaVācija992
6.Frīda KarlsoneZviedrija956
7.Kertu NiskanenaSomija954
8.Heidi VengaNorvēģija927
9.Mua IlaraZviedrija762
10.Jonna SundlingaZviedrija697
17.Patrīcija EidukaLatvija531

     [+] [-]

, 2024-01-07 21:13, pirms 9 mēnešiem
2018.g. OS es skatījos LTV sižetu par 18 gadīgo meiteni vārdā Patrīcija. Tad iedomājos, cik fantastiski būtu,ja Latvijai būtu top30 slēpotāja pasaules kausā. Paldies, ka īstenoji, Patrīcij! Šosezon gaidāmi arī PK starti ASV un Kanādā. Ivar, paldies par regulārajiem rakstiem! Noteikti informē līdzjutējus turpmākajā sezonas gaitā par Patrīcijas piedalīšanos/nepiedalisanos turpmākajos posmos/konkrētās distancēs!