Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu izlasei ceturtā vieta junioru PK pirmajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas kamaniņu izlasei ceturtā vieta junioru PK pirmajā posmā
Latvijas junioru kamaniņu braucēju izlase. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas jaunie kamaniņu braucēji ceturtdien Pārksitijas trasē ASV izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa junioriem pirmā posma komandu stafetē.

Latvijas izlasē startēja Ieva Elīna Vītola, Ģirts Bērziņš, kā arī Mārtiņa Bota un Roberta Plūmes divnieks. Sacensībās triumfēja Vācija, kas vien par 0,030 sekundēm apsteidza Krieviju. Tikmēr Latvija uzvarētājiem zaudēja 1,088 sekundes, arī no bronzas pozīcijas atpaliekot par gandrīz sekundi.

Kopā sacensībās startēja astoņas izlases.

Tāpat ceturtdien notika arī junioru meiteņu sacensības, kurās Vītola izcīnīja devīto vietu starp 26 dalībniecēm, abos braucienos uzrādot 11. rezultātu. Tāpat 23. vietā bija Anda Upīte, kamēr Sigita Bērziņa krita otrajā braucienā un palika pēdējā, 25. pozīcijā starp finišējušajām sportistēm. Pēc pirmā brauciena viņa bija 14. vietā.

Kā zināms, posms sākās trešdien, kad Bērziņš izcīnīja otro vietu jauniešu konkurencē, bet divnieku sacensībās junioriem pēdējā, astotajā, pozīcijā palika Bots un Plūme.

Piektdien un sestdien turpat Pārksitijā notiks Pasaules kausa junioriem otrais posms, bet trešais posms nākamnedēļ risināsies Kalgari, kur šonedēļ tiek aizvadīts Pasaules kausa posms pieaugušajiem. Kopā šosezon junioru Pasaules kausā būs seši posmi, šoreiz sportistiem neviesojoties Siguldā.