Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjode, Rozītis un Šici uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

Ints Megnis
Ints Megnis

Aparjode, Rozītis un Šici uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā
Kendija Aparjode. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Pie Latvijas čempionu tituliem kamaniņu sportā sestdien Siguldas trasē tika Kendija Aparjode, Riks Kristens Rozītis, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža. Aparjode pie šāda titula tika pirmoreiz karjerā.

Vīru sacensībās pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja Kristers Aparjods, Rozīti apsteidzot par vairāk kā desmitdaļu, taču otrajā braucienā Rozītis finišēja ar labāko laiku, kas sportistam ļāva nodrošināt čempiona titulu ar rezultātu 1:36,534 divu braucienu summā. Sudrabs Aparjodam, kuram līdz uzvarai pietrūka trīs sekundes simtdaļas, savukārt bronza pieredzējušajam Ināram Kivleniekam, kurš no uzvarētāja atpalika par vairāk nekā sekundes desmitdaļu.

Treniņos jaunajam čempionam nav gājis labi, tādēļ sacensībās sportists startēja ar veco kamanu un par sasniegto rezultātu ir ļoti priecīgs: “Man šosezon ir jaunas kamanas, bet šodien braucu ar to, kurai ir seši gadi un kuru izmantoju vasarā. Vienkārši paņēmu pamēģināt uz čempionātu, jo tieši sacensībās var kaut ko salīdzināt, nevis treniņos. Tagad ir par ko padomāt, jo ar veco tehniku ir nedaudz vieglāk nobraukt, tā kā kaut kas būs jāsamaina un jākombinē," izteicies Rozītis, kurš atzinis, ka ar aizvadīto sezonu ir ļoti neapmierināts. "Ļoti daudz kas jāmaina. Jāsāk ar galvas sakārtošanu, jo šogad nevarēju savākties. Varbūt ietekmēja pagājušā gada trauma, bet tās ir atrunas. Vienkārši jāstrādā ar sevi. Fiziski jūtos labi, patiesībā tieši šajās sacensībās uzrādīju savu personīgo rekordu startā Siguldā, kas mani iepriecina, taču tāpat man tas starts ir katastrofāls. Kaut kas jāmaina tehnikā, jo spēks ir. Nākamajā sezonā mērķis būs cīnīties par augstām vietām un sešinieku - izdarīt to, kas šogad neizdevās.”

Divvietīgo ekipāžu konkurencē pārliecinoša uzvara brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, kuri labāko laiku uzrādīja abos braucienos. Tuvākos sekotājus Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču brāļi apsteidza par 0,281 sekundi, bet bronzas ieguvējus Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu par 0,291 sekundi.

“Uzvarēt Latvijas čempionātā jebkuram sportistam ir pirmais solis ceļā uz augstiem panākumiem. Konkurence tieši divnieku ekipāžu vidū Latvijā ir ļoti augsta un uzskatu, ka mēs esam trīs Pasaules kausa sešinieka līmeņa divnieki. Siguldā izcīnīt Latvijas čempionu titulu ir ļoti prestiži un esmu ļoti priecīgs,” atzīst Andris Šics, paužot, ka kopumā ekipāža ir apmierināta arī ar visu sezonu. "Eiropas čempionātā izcīnīta bronzas medaļa, kopvērtējumā mazliet pietrūka līdz trijniekam. Varbūt sezonas sākums neveicās tik labi, jo daudz eksperimentējām un gatavojāmies pasaules čempionātam, kurā pietrūka ļoti maz, lai izdotos tas, ko bijām iecerējuši. Liels prieks par sprinta kausa kopvērtējumu, kur izcīnījām trešo vietu.”

“Pagājušajā gadā pēc Latvijas čempionāta nevis nolikām kamanas uz pakaramā, bet diezgan daudz turpinājām strādāt trasē. Domāju, ka šogad darīsim to pašu. Sajūtas kamanās ir vislabākās tieši sezonas beigās,” papildina Juris Šics.

Dāmu konkurencē pirmo reizi karjerā uzvaru Latvijas čempionātā izcīnīja Kendija Aparjode, kurai par 0,440 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju Elīnu Ievu Vītolu. Tikmēr bronza Ullai Zirnei, kura veselības problēmu dēļ nevarēja startēt ar pilnu atdevi. Savukārt vien ceturtā palika cita Latvijas izlases dalībniece Elīza Cauce, kura braucienos uzrādīja vien ceturto un sesto laiku.

"Jau Sočos man gāja ļoti labi, esmu ļoti priecīga. Šādi rezultāti man vēl nav bijuši. Sezonas sākumā neko tādu neprognozēju, vienkārši darīju savu darbu. Pirmajā Pasaules kausa posmā Insbrukā biju pārsteigta, ka finišēju devītajā vietā, jo tā trase man parasti īsti nepadodas. Pasaules čempionātā abas treniņu nedēļas pirms sacensībām bija grūtas, nevarēju tikt galā ar trases lejas daļu un vienkārši bija sliktas emocijas, taču fiziski jūtos ļoti labi," paudusi Aparjode. "Nevaru sagaidīt, kad maijā atkal sāksies fiziskās sagatavotības treniņi. Šogad bija ļoti liels progress, gribu to redzēt arī nākamajā gadā.”

Junioru meiteņu konkurencē pārliecinoša uzvara Vītolai, kura sudraba un bronzas ieguvējas Andu Upīti un Sigitu Bērziņu apsteidza par vairāk kā sekundi. Junioru divvietīgo ekipāžu konkurencē startēja tikai Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, jauniešu A grupā pārliecinoša uzvara šīs sezonas Pasaules kausa uzvarētājam Gintam Bērziņam, tuvāko sekotāju Ševicu-Mikeļševicu apsteidzot par vairāk kā pussekundi. Bronza Krastam, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,693 sekundēm. Starp jaunietēm A grupā uzvara Latvijas meistarsacīkstēs Frančeskai Bonai, kura aizvadīja pārliecinoši labāko otro braucienu. Sudrabs Martai Zukulei, bet bronza Justīnei Maskalei.

Jauniešu A divnieku konkurencē pirmā vieta Kasparam Rinkam/Ardim Liepiņam, otrā vieta Krišjānim Brūnam/Vitālijam Jegorovam un trešā vieta Aleksim Siņiļņikovam/Jānim Gruzdulim-Borovojam. Starp jaunietēm A grupā divnieku konkurencē startēja tikai Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, kurām arī pirmā vieta. Tikmēr jauniešu B grupā uzvara Vitālijam Jegorovam, sudrabs Gustavam Krastam un bronza Aleksim Siņiļņikovam. Starp jaunietēm šajā grupā labākā bija Marta Robežniece, bet otrā un trešā vieta attiecīgi Paulai Boķei un Zandai Ulbikai.

Savukārt starp jauniešiem C grupā pārliecinoši labākais laiks bija Rūdim Kūkojam, kurš tuvāko sekotāju Uldi Jaksebogu apsteidza par gandrīz divām sekundēm, bet bronzas ieguvēju Robertu Sprukuli par vairāk kā sešām sekundēm. Starp jaunietēm C grupā uzvara Annai Aizupei, sudrabs Ulrikai Latvenai, bet bronza Elīnai Pamzinai.

Izmantotie resursi:
Latvijas čempionu titulus izcīna Rozītis,...

     [+] [-]

, 2019-03-09 14:30, pirms 5 gadiem
Tieši tā, Rozītim jāstrādā pie starta rāviena! Jo nobraukt jau viņš. Aparjods ir tāds pats liels vīrs, pat lielāks, bet viņš taču var uzraut konkurētspējīgu startu.

Jaunās meitenes tomēr vēl patālu no dāmu trio, Vītolas sudrabs vairāk ir apstākļu sakritība nekā objektīvs rezultāts (protams, šodien tas bija objektīvs, bet aizparīt droši vien iznākums jau būtu cits). Cik gadus viņas vēl būs junioros?

Rezultāti: kamanas.lv