Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šici izcīna sudrabu, Gudramovičs un Kalniņš tieši aiz goda pjedestāla

Šici izcīna sudrabu, Gudramovičs un Kalniņš tieši aiz goda pjedestāla
Brāļi Šici. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules kausā kamaniņu sportā Latvijas divnieku pāris Andris un Juris Šici ar teicamu otro braucienu izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai titulētajiem vāciešiem Vendlam un Arltam. Savukārt Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš finišēja ceturtajā pozīcijā, bet Kristens Putins un Imants Marcinkevičs pēc pirmā brauciena tika diskvalificēti par atļautā svara limita pārsniegšanu.

Oberhofas trasē Latvija vienu medaļu izcīnīja jau iepriekš, Ināram Kivleniekam izmantojot situāciju un iegūstot trešo vietu vieninieku sacensībās. Arī divniekos pēc pirmā brauciena latvieši atradās medaļu pozīcijās - Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš atradās otrajā vietā, atpaliekot tikai no vāciešiem Vendla un Arlta, turklāt atpalicība bija mazāka par sekundes desmitdaļu.

Brāļi Šici tikmēr pirmo braucienu nevarēja saukt par ideālu, jo ieņēma desmito vietu, tiesa, rezultātu starpība ar līderiem nebija nemaz tik liela.

Otrajā braucienā Šici uzrādīja otru labāko laiku, krietni uzlabojot savas pozīcijas. Šicus neviens nevarēja pārspēt līdz pat pašiem pēdējiem braucieniem, un Šici atņēma godalgas saviem partneriem Latvijas izlasē Gudramovičam un Kalniņam, kuri atsevišķi otrajā braucienā ieņēma devīto vietu, bet summā palika ceturtajā vietā.
Gudramovičam un Kalniņam līdz medaļai pietrūka 0.016 sekunžu, kamēr uz bronzu pakāpās vācieši Geike un Gamms, kuri pirmajā braucienā ieņēma tikai 13. vietu. Savukārt uzvaru nosargāja Vendls un Arlts.

Kopvērtējuma līderi Egerts un Benekens šoreiz palika tikai piektajā vietā, un viņu pārsvars pār Vendlu un Arltu sarucis līdz nieka desmit punktiem. Brāļiem Šiciem izdevās nostabilizēt savu trešo pozīciju kopvērtējumā – ceturtajā vietā esošie Denisevs un Antonovs atpaliek par 111 punktiem, kurus atlikušajos divos posmos atspēlēt būs ļoti grūti. Savukārt Gudramovičs un Kalniņš ar šodien izcīnīto sezonas labāko rezultātu pakāpušies uz astoto vietu kopvērtējumā.

PK posms Oberhofa, divnieki

VDivnieksValstsLaiks
1.Vendls/ArltsVācija1:23.695
2.Šičs/ŠicsLatvija+0.117
3.Geike/GammsVācija+0.171
4.Gudramovičs/KalniņšLatvija+0.187
5.Naglers/MaleiersItālija+0.194
6.Egerts/BenekensVācija+0.224

Piedalījās 23 ekipāžas


, 2020-02-02 15:44, pirms 4 gadiem
komentāru par Putinu/Marcinkēviču ? pēc Siguldas sprinta zelta - tortes saēdās, ka svara pārsvars.......
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.