Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodam noslēdzošajā posmā 13. vieta, Krievijai uzvara posmā un kopvērtējumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aparjodam noslēdzošajā posmā 13. vieta, Krievijai uzvara posmā un kopvērtējumā
Kristers Aparjods. Foto: AP/Scanpix

Šodien Kēnigszē trasē Vācijā norisinās sezonas noslēdzošais posms Pasaules kausā kamaniņu sportā. Vīriešu konkurencē par uzvarētāju kronēts Semjons Pavļičenko no Krievijas, bet latviešu vidū labākais bija Kristers Aparjods – viņam 13. vieta.

Kristers Aparjods pēc pirmā brauciena bija 11. vietā, tomēr otrais brauciens nostūma viņu divas pozīcijas zemāk. Savukārt Ināram Kivleniekam otrais brauciens ļāva pakāpties vienu vietu augstāk. Aparjods uzvarētājam zaudēja 0,629 sekundes, bet Kivlenieks piekāpās 0,917 sekundes.

Par uzvarētāju tika kronēts krievu sportists Semjons Pavļičenko, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais, otrajā braucienā sasniedza trešo labāko rezultātu, taču stabilitāte ļāva izcīnīt zeltu. Līderis pēc pirmā brauciena bija vācietis Fēlikss Lohs, bet viņam neizdevās noturēt pārsvaru, ierindojoties tikai ceturtajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Romāns Repilovs, kurš uzvarēja otrajā braucienā, tādējādi Kēnigszē trasē izcīnot bronzas medaļu. Viņš gan sacensībās, gan sezonas kopvērtējumā apsteidza itāli Dominiku Fišnalleru. Abus pirms sezonas noslēdzošā posma šķīra tikai viens punkts. Trešais bija Pavļičenko, kurš Pasaules kausā uzvarēja pirms gada. No latviešiem labākais bija Aparjods – viņam sezonas kopvērtējumā desmitā vieta.

Vīriešu sacensības

VSportistsValstsLaiks
1.S. PavļičenkoKrievija1:38.359
2.J. MillersAustrija+0.003
3.R. RepilovsKrievija+0.067
4.F. LohsVācija+0.083
5.D. FišnallersItālija+0.365
J. LudvigsVācija+0.365
13.K. AparjodsLatvija+0.629
18.I. KivlenieksLatvija+0.917