Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Sacensībās startēja 78 sportisti vecuma grupās no pieaugušajiem līdz Jauniešiem C.

Vīriešu konkurencē Latvijas čempiona titulu nosargāja Kristers Aparjods, kuram abos braucienos labākais laiks. Otrajā vietā, Aparjodam piekāpjoties par 0,283 sekundēm, bija Gints Bērziņš, bet trešais juniors Kaspars Rinks. Junioru vīriešu konkurencē uzvara Rinkam, bet sudrabs Robertam Dreimanim.

Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Kendija Aparjode, kas tuvāko sekotāju Elīnu Ievu Vītolu apsteidza par 0,046 sekundēm. Savukārt bronzas godalga Sigitai Bērziņai. Junioru sieviešu konkurencē zelts Zanei Kalumai. Otrajā vietā Margita Sirsniņa, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena Zanda Ulbika.

Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Latvijas čempiona titulu izcīnīja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Otrajā vietā, uzvarētājiem piekāpjoties par 0,764 sekundēm, bija Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, bet trešie bija Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, kuriem arī zelts junioru konkurencē.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu sacensībās divu ekipāžu konkurencē uzvara Andai Upītei/Zanei Kalumai. Savukārt sudrabs Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai, kuras bija pārākās junioru kategorijā.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 14:10, pirms 2 mēnešiem
Vēl ir tik daudz iespēju daudzveidot ragaviņu braukšanu. Var ieviest jauktos divniekus, kur vispirms virsū guļ vecis, bet otrajā braucienā vecene, tad var braukt 69 pozā, kur galvas katram savā virzienā, tad sunīša pozā, kur abi ir tupus viens aiz otra, var vispār laist lejā ar plikiem dupšiem bez ragavām. Interesanti, noteikumos ir rakstīts, kā sēž abi braucēji? Varbūt var laist abi uz sāniem, katrs stūrējot savu slieci? Citādi tam, kas apakšā sajūtas ka Viktorijas laika karalienei- kājas plati un galvenais nekustēties līdz finālam.

     [+] [-]

, 2024-03-09 18:10, pirms 2 mēnešiem
Ideja par 69 pozu nav peļama - apvienotu kamaniņu un skeletona meistarus vienā komandā!