Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Akreditēta Soču olimpiskā bobsleja un skeletona trase

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Akreditēta Soču olimpiskā bobsleja un skeletona trase
Martins Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Piektdien tika parakstīts sertifikāts par Soču trases "Sanki" (Kamanas) starptautisko atzīšanu. Sertifikāts dod tiesības rīkot starptautiskās sacensības. Šajā trasē nākamgad notiks Pasaules kausa posms, bet 2014. gadā - olimpiskās spēles.

Šogad trasi neoficiāli izmēģināja arī vairāki Latvijas sportististi - brāļi Šici ar kamaniņām un Edgara Maskalāna bobsleja ekipāža. Nupat šī trase iemēģināta arī oficiāli - aizvadīta Krievijas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā.

Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas prezidents Ivo Feriani par redzēto sajūsminās… "Šobrīd trase izskatās fantastiski", saka prezidents. "Es redzēju visu: pašu trasi, sacensības, sportistu emocijas. Es redzēju, kā sportisti, cīnoties par medaļām, raudāja un priecājās, bija tik daudz emociju. Federācijai nav nekādu šaubu, ka Pasaules kausa posms noritēs visaugstākajā līmenī. Viss, kas šeit radīts pēdējā gada laikā, ir kaut kas neticams. Es jau tagad te jūtu olimpisko gaisotni, ļaudis dejo, smaida, priecājās. Brīprātīgie palīdz radīt šo sajūtu. Ļoti jūtama ziemas olimpisko spēļu tuvošanās. Šeit viss ir lieliski, bet vēl daudz jāstrādā. Uz priekšu, Krievija!"

Soču bobsleja un skeletona trase "Sanki". Foto: rsport.ru

"Trases tehniskie raksturojumi – treks ir unikāls un ļoti sarežģīts, ar daudzām īpatnībām, kuru skaitā arī trīs virāžas, kas dzēš ātrumu. Ja sportists apgūs šo treku, tad citās pasaules trasēs viņam būs viegli", norāda starptautiskās federācijas prezidents Feriani.

Arī paši sportisti atdzīst, ka trase ir sarežģīta, tomēr bīstamākā joprojām paliek Vistlera. Soču trasē priekšrocības būs vietējiem sportistiem (vismaz sākumā), kā arī tiem, kuriem labs starts un prasme braukt. Pirmās oficiālās starptautiskās sacensības Soču "Sanki" trasē notiks 2013. gada februāra vidū, kad tur risināsies Pasaules kausa pēdējais posms.

Latvijas ziemas sezonas galvenā cerība būs Martins Dukurs – pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
sovsport.ru

  +3 [+] [-]

, 2012-10-27 15:54, pirms 12 gadiem
no kurienes viņa ir atdzīta?

  +3 [+] [-]

, 2012-10-27 15:57, pirms 12 gadiem
Vācijā uzcēla un atdzina uz Krieviju

     [+] [-]

, 2012-10-27 16:13, pirms 12 gadiem
trase izskatās pēc kokmateriālu pludināšanas ierīces

  +1 [+] [-]

, 2012-10-28 01:37, pirms 12 gadiem
Ļoti ceru,ka Martins Soču olimpiādē pārspēs Tretjakovu. Tāpat ir skaidrs,ka vienīgais konkurents viņam būs krievs un tikai dēļ tā,ka krievs to trasi būs izbraucis simtiem reižu,kamēr Martins labākajā gadījumā kādas 20 reizes. Tas tikai nozīmē,ka Martinam jākļūst vēl labākam(kaut arī grūti to iedomāties),lai Sočos izcīnītu pēdējo titulu,kas viņam trūkst. Vēlu veiksmi Dukuru ģimenei.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 21:02, pirms 12 gadiem
Aiziet Martin!!! ar nepacietību gaidīsim tevi un visus pārējos letiņus Tv ekrānos!

     [+] [-]

, 2012-11-04 21:15, pirms 11 gadiem
BOB TEAM MELBĀRDIS