Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Ļoti vēlos un ceru, ka šī nebūs dārgmetāla nagla pa bobsleja zārku"

Rolands Eliņš

Prūsis: "Ļoti vēlos un ceru, ka šī nebūs dārgmetāla nagla pa bobsleja zārku"
Sandis Prūsis. Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteica atzinību savas komandas sniegumam nedēļas nogalē aizvadītajā Pasaules kausa posmā Šveicē, kur Emīla Cipuļa četrinieku ekipāža ieguva bronzas medaļas, taču arī pauda bažas par dārgo dalību sezonas pēdējā posmā ASV.

Bobsleja izlasei svētku laikā sanāca gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums starp sacensībām, un šajā laikā traumu guva stūmējs Matīss Miknis. "No ierindas izgāja spēcīgākais stūmējs, bet, kā var redzēt, rezultāti pagaidām nemainās," pēc Emīla Cipuļa vadītājās ekipāžas piektās vietas divniekos un teica Sandis Prūsis. "Ceram, ka viņš būs atpakaļ ierindā jau Siguldas posmā februāra sākumā. Ja nē, tad uz pasaules čempionātu gan vajadzētu būt."

Divnieku sacensībās šoreiz tika braukts ar Oskaram Ķibermanim gatavotajām kamanām, ar kurām tika startēts arī Pekinas spēlēs. Tās tikušas nedaudz pārstrādātas, un Prūsis izteica apmierinātību ar paveiktā darba rezultātiem: "Iepriekš pagātnē jau mūsu izlase startā bija daudz spēcīgāka. Tagad ar saviem starta laikiem esam ap desmito vietu, tātad, ja finišā Cipulim ir piektā vieta, tad trasē tendence ir augšupejoša."

"Šoreiz Sanktmoricas trasē treniņos bija ļoti daudz kritienu, patiešām daudz. Pirmajā treniņu dienā 12 kritieni bija, arī Cipuļa četriniekam. Kādēļ tā? Pēdējā virāža šoreiz bija nedaudz citādi uztaisīta," paskaidroja treneris, atgādinot, ka Santmoricā trase ir roku darbs un katru gadu tiek uzbūvēta no jauna, attiecīgi ar iespējamām nelielām izmaiņām. "Otrajā treniņu dienā vēl bija 3-4 kritieni, un tad jau cilvēki saprata, kā tur jābrauca. Sacensībās bija tikai viens kritiens, un tas jau vairs nebija saistīts ar trases konstrukciju, bet pieredzes trūkumu."

Bobsleja izlase jau devusies uz nākamā PK posma norises vietu Norvēģijā. "Rīt tur būsim klāt, ķersimies pie braucieniem un treniņiem, turpināsim strādāt. Ko es šeit varu pateikt, turpinām cīnīties par izdzīvošanu," apņēmīgi teica Prūsis. "Mums jau nav tik svarīgi, kur ir nākamais posms, tāpat braucam un trenējamies."

Viens izņēmums, kad posma norises vieta būs patiešām svarīga, gan būs sezonas beigās, kad PK pēdējais posms plānots Leikplesidā 22. un 23. martā. Tas ir neparocīgi gan tādēļ, ka pēc pasaules čempionāta Vinterbergā sanāk vēl viens trīs nedēļu pārtraukums starp sacensībām un sezonas kopējais garums ievelkas (piemēram, iepriekšējā sezona bija par mēnesi īsāka un beidzās jau februāra vidū), gan gluži vienkārši ceļa izmaksu dēļ.

"Ceļa izmaksas, kā izrādās, ir ļoti pieaugušas," atzina Prūsis. "Cik daudz? Jāsaka, ka daudz. Tas gan neattiecas tikai uz mums, visi satraucas par ceļa izmaksām uz pēdējo posmu, līdz ar to varbūt kaut kas vēl tiks izdomāts. Jā, iepriekšējos gados ir bijušas reizes, kad nebraucam uz Amerikas PK posmiem izmaksu dēļ, un principā varētu nebraukt arī šoreiz, ja vien pēc gada tur nenotiktu pasaules čempionāts."

Arī šosezon galvenais uzsvars visiem ir uz pasaules čempionātu, kas būs februāra beigās Vinterbergā, taču Prūsis izteica arī vēlmi Cipulim nosargāt vietu PK trijniekā četriniekos. Cipulis šobrīd ir stabilā trešajā vietā Pasaules kausā četriniekos un ceturtajā vietā divniekos, tiesa, pārsvars četriniekos pār tuvākajiem sekotājiem ne tuvu nav tik liels, lai varētu atļauties izlaist kādu posmu un saglabāt pozīciju.

"Cik mums svarīga ir vieta PK kopvērtējuma trijniekā? Kā lai pasaka... tā ir svarīga mūsu valsts birokrātiskajā sistēmā, kur jāizpilda dažādi kritēriji, tiesa, tur Pasaules kausā nemaz nevajag vietu trijniekā, ja pareizi atceros. Taču šīs konkrētās vietas mums ir svarīgas, lai iegūtu valsts atbalstu," teica Prūsis.

"Protams, ir arī sportiskā interese nosargāt šo pozīciju, jo Cipulis to līdz šim vēl nav sasniedzis sezonas kopvērtējumā. Man kā trenerim un federācijai tas būtu kārtējais panākums, ko atzīmēt savā CV, bet Cipulim tas būtu pirmais sezonas kopvērtējuma trijnieks, tādēļ, protams, priecāšos, ja viņam tas izdosies, it īpaši šobrīd, kad tik daudzi mūs cenšas rakt nost. Gandrīz vai rodas iespaids, ka daudzi mājās vēlas, lai mums nemaz neizdotos," pārmetoši sacīja bobsleja izlases galvenais treneris. "Bet mēs turpinām savu darbu un turpinām trenēties, lai sasniegtu augstus rezultātus. Ļoti tomēr vēlētos un ceru, ka šīs sezonas panākumi nebūs kā dārgmetāla nagla pa bobsleja zārku, ja šoreiz varu tā daiļrunīgi izteikties."

Četrinieku kopvērtējums Pasaules kausā (pieci no astoņiem posmiem)

VPilotsValstsPunkti
1.Johanness LohnersVācija1095
2.Francesko FrīdrihsVācija1070
3.Emīls CipulisLatvija968
4.Mihaels FogtsŠveice848
5.Sedriks FolladorsŠveice832
6.Zīmons FrīdliŠveice816
7.Patriks BaumgartnersItālija802
8.Kaidži SuņsĶīna792
9.Čuņdzjaņs LīĶīna776
10.Markuss TraihlsAustrija768
11.Jēkabs KalendaLatvija696
12.Ādams AmmūrsVācija544

  +7 [+] [-]

, 2024-01-15 17:58, pirms 3 mēnešiem
Nav masveida sporta veids, tas tiesa. Bet es domāju, ka daudzi tumšajos ziemas mēnešos seko līdzi un gūst prieku no puišu sasniegumiem. Laiki pasaulē nav viegli un katra pozitīvā kripata ir no svara. Lai čaļiem izdodās!

  -2 [+] [-]

, 2024-01-15 18:36, pirms 3 mēnešiem
Čaļi cīnās, malači.

Bet, redzot, ka nav ne Eiropas kausu komandas, ne sieviešu bobsleja, ne jauniešu (puišu) monobobu, naglas iedzīšana bobsleja zārkā ir tuvu.

     [+] [-]

, 2024-01-15 19:58, pirms 3 mēnešiem
Nez kāds budžets ir rumāņiem?
Viņiem 3 vīru ekipāžas,2 sieviešu,monobobisti...

     [+] [-]

, 2024-01-15 21:23, pirms 3 mēnešiem
Vajag naglu.....

  +1 [+] [-]

, 2024-01-15 23:55, pirms 3 mēnešiem
tik daudzi grib norakt? nav jo ko norakt. sporta veids praktiski bez konkurences.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-16 01:45, pirms 3 mēnešiem
Ļoti ceru, ka Latvijas bobslejs vēl ilgi turpinās savu panākumiem bagāto ceļu, bet visvisādi skauģi, sava labuma mednieki un sava vārda necienīgi žurnaļugas un citi mediju telpas pārstāvji, kas lielā mērā sacēla šo visu haju, beidzot liksies mierā un darīs kaut ko labu un jēdzīgu. Kādai aprobežotai domāšanai ir jābūt, lai apšaubītu sporta veida nepieciešamību, kurš regulāri sniedz līdzjutējiem neaizmirstamas emocijas ar kārtējiem panākumiem, un ceļ mūsu tautas pašapziņu, ļaujot izbaudīt, kā mūsu labākie sportisti cīnās ar pasaules attīstītāko valstu līderiem par uzvarām šādā sarežģītā un elitārā sporta veidā kā bobslejs!!! Masveidība nevar un nedrīkst būt izšķirošs kritērijs vērtējumā par to, ko atbalstām un ko ne. Katrā gadījumā jāņem vērā konkrētā sporta veida specifika. Ja nebūs augstu sasniegumu sporta, nebūs arī vēlmes uz kaut ko tiekties. Bizot pagalmā vai mežā vai mētāt oranžo bumbu sētas mačos neviens neliedz, bet līdzjutējiem no tādas sportošanas ne silts, ne auksts, būtībā tas viss pie pakaļas.

  -3 [+] [-]

, 2024-01-16 09:22, pirms 3 mēnešiem
Sportam vispār naudu nevajadzētu dot, tikai bērnu fiziskajai attīstībai.

     [+] [-]

, 2024-01-16 10:05, pirms 3 mēnešiem
daleic-1 rakstīja: Nez kāds budžets ir rumāņiem?
Viņiem 3 vīru ekipāžas,2 sieviešu,monobobisti...
Visu cieņu rumāņiem, bet viņi vienkārši startē. Mums tās ambīcijas vienmēr ir cīnīties par uzvaru.
Protams tas parāda, ka var arī tā - bez liekiem ieguldījumiem trasē utt. Piedalās tāpat.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-16 10:10, pirms 3 mēnešiem
Kāpēc vācieši netaisa balvu fondu bobslejam un neapmaksā ceļošanas izdevumus?

     [+] [-]

, 2024-01-16 10:26, pirms 3 mēnešiem
backstab rakstīja: Visu cieņu rumāņiem, bet viņi vienkārši startē. Mums tās ambīcijas vienmēr ir cīnīties par uzvaru.
Protams tas parāda, ka var arī tā - bez liekiem ieguldījumiem trasē utt. Piedalās tāpat.
Var rasties grūtības apmierināt ambīcijas, ja ir tikai viens vai divi piloti.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-16 11:26, pirms 3 mēnešiem
Sandis varēja nosaukt, kuri ir tie racēji. Kaut kā neesmu tādus pamanījis. Tas, ka valsts aparāts cenšas sakārtot sporta finansējuma kārtību, ir tikai apsveicami. Jā, daudziem jaunā shēma nepatīk, jo īpaši bobslejistiem, bet katra jauna kārtība kādam patiks vairāk, kādam mazāk. Interesanti, ka tieši bobslejisti ir tie skaļākie taurētāji, kamēr kamaniņu blice nekurn, bet turpina strādāt.
Runājot par Ziemeļamerikas posmu, starptautiskajai federācijai vajadzētu iedot piepīpēt. Ja ir tik milzīgas transporta izmaksas, tad lai IBSF palīdz federācijām segt šos izdevumus, citādi jau tā dārgais sporta veids tiek sadārdzināts līdz nemaņai. Ja IBSF nevar atrisināt šo jautājumu, lai paši šļūc, bet Eiropas blices paliek mājās.

Apsveicu Cipuļa bandu ar bronzu! Prozit!

  -1 [+] [-]

, 2024-01-16 15:23, pirms 3 mēnešiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Sandis varēja nosaukt, kuri ir tie racēji. Kaut kā neesmu tādus pamanījis. Tas, ka valsts aparāts cenšas sakārtot sporta finansējuma kārtību, ir tikai apsveicami. Jā, daudziem jaunā shēma nepatīk, jo īpaši bobslejistiem, bet katra jauna kārtība kādam patiks vairāk, kādam mazāk. Interesanti, ka tieši bobslejisti ir tie skaļākie taurētāji, kamēr kamaniņu blice nekurn, bet turpina strādāt.
Valsts aparāts sačakarēja sporta finansējuma kārtību, nosakot kritērijus, kurus bobslejs nevar izpildīt. Izlasi rakstu ar Ekmaņa domām. Līdz ar to bobslejam nogriezti 200-300 tūkstoši eiro. Kamaniņu braukšanā ir gan sporta skola (Murjāņi), gan lielāka masveidība, tāpēc viņi var izpildīt jaunos kritēriju un viņiem finansējums ir pat palielināts - no 480 000 eiro 2022. gadā līdz 600 000 eiro 2023. gadā. Nav iemesla žēloties.

Ja man būtu teikšana, es noteiktu 6 sporta veidus kā prioritārus Latvijā: basketbols, vieglatlētika, hokejs un 3 renes sporta veidi: bobslejs, kamaniņas un skeletons. Viss. Pārējos sporta veidos labākos finansēt caur LOV. Ja sportam paredzēto naudu sadala starp 15-20 federācijām, tad beigās apmierināts nav neviens un nav arī labu rezultātu.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-16 17:03, pirms 3 mēnešiem
otins rakstīja: Valsts aparāts sačakarēja sporta finansējuma kārtību, nosakot kritērijus, kurus bobslejs nevar izpildīt. Izlasi rakstu ar Ekmaņa domām. Līdz ar to bobslejam nogriezti 200-300 tūkstoši eiro. Kamaniņu braukšanā ir gan sporta skola (Murjāņi), gan lielāka masveidība, tāpēc viņi var izpildīt jaunos kritēriju un viņiem finansējums ir pat palielināts - no 480 000 eiro 2022. gadā līdz 600 000 eiro 2023. gadā. Nav iemesla žēloties.

Ja man būtu teikšana, es noteiktu 6 sporta veidus kā prioritārus Latvijā: basketbols, vieglatlētika, hokejs un 3 renes sporta veidi: bobslejs, kamaniņas un skeletons. Viss. Pārējos sporta veidos labākos finansēt caur LOV. Ja sportam paredzēto naudu sadala starp 15-20 federācijām, tad beigās apmierināts nav neviens un nav arī labu rezultātu.
Esmu iedziļinājies šajā jautājumā, arī izteicis savas domas, un šobrīd tās noteikti nemainīšu. Ir jābeidz šī izkropļotā izpratne, ka valstij ir jāstutē profesionālais sports. Nav! Valstij ir jārūpējas, lai tās pilsoņi ir veseli, lai bērni ir fiziski noadrbināti, lai tiem ir iespēja sasniegt sporta zāles, laukumus un pulciņus. Ja bobistiem nav piramīdas, tā ir viņu neizdarība. Vairāk kā 10 gadus ir dzīvojuši labā maizē, lai protas uzbūvēt arī piramīdu. Ja nespēj to izdarīt, lai strādā ar sponsoriem. Ja neviens negrib sponsorēt, tātad tas ne tuvu nav prioritārs sporta veids, un kāpēc lai tas tāds būtu, ja ar to nodarbojas 20 cilvēku, kāpēc?
Runājot par prioritārajiem sporta veidiem, nekas nav jāsarežģī - nācija pati izlems, kuri tie būs. Jo vairāk bērnu nodarbosies ar konkrēto sporta veidu, jo sponsoriem tas būs interesantāks sporta veids, tātad, tajā arī būs vairāk naudas. Ja tas ir rallijs, makšķerēšana, bobslejs vai e sports, nāksies meklēt sponsorus, kurus interesē tieši šī disciplīna. Ja tādu sponsoru nav, tad...sorry.

     [+] [-]

, 2024-01-16 17:38, pirms 3 mēnešiem
Bobslejā nevar būt piramīda pēc definīcijas. Tas ir bīstams sporta veids, kurā boba ātrums trasē sasniedz 150 km/h, un bērni ar to nevar nodarboties. Ja valsts un pašvaldības Latvijā nestutēs profesionālo sportu, tas nomirs. Sponsorus var piesaistīt tikai atsevišķi sportisti, nevis sporta veidi. Profesionālais sports ir piramīdas virsotne bērnu un jauniešu sportam - paraugs un mērķis, uz ko tiekties.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-16 21:42, pirms 3 mēnešiem
otins rakstīja: Bobslejā nevar būt piramīda pēc definīcijas. Tas ir bīstams sporta veids, kurā boba ātrums trasē sasniedz 150 km/h, un bērni ar to nevar nodarboties. Ja valsts un pašvaldības Latvijā nestutēs profesionālo sportu, tas nomirs. Sponsorus var piesaistīt tikai atsevišķi sportisti, nevis sporta veidi. Profesionālais sports ir piramīdas virsotne bērnu un jauniešu sportam - paraugs un mērķis, uz ko tiekties.
Pats saki, ka bobslejā nav piramīdas, tad kuri īsti ir tie bērni un jaunieši, kuri tiecas uz bobslejista karjeru kā mērķi, uz ko tiekties? Aiziet vieglatlēti un citu sporta veidu pārstāvji, kuriem savā lauciņā līdz galam nesagāja, var teikt atkritēju sportaveids. Perfektā pasaulē valsts var finansēt tieši bērnu un jauniešu sportu, lai viņi tiktu labāk sagatavoti brīdim, kad nonākot profesionālajā karjerā šie sportisti var pelnīt paši vai vismaz piesaistīt sponsorus, kas arī viņu karjeras turpinātu bez valsts finansējuma. Principā beigās sanāk finansējums renei ir pāris sportistu karjeras turpināšana, kuri varbūt ar papildus finansējumu savos pirmatnējos sportaveidos jaunatnes sportā nemaz nebūtu gājuši uz bobsleju un skeletonu.

     [+] [-]

, 2024-01-16 22:33, pirms 3 mēnešiem
otins rakstīja: Bobslejā nevar būt piramīda pēc definīcijas. Tas ir bīstams sporta veids, kurā boba ātrums trasē sasniedz 150 km/h, un bērni ar to nevar nodarboties. Ja valsts un pašvaldības Latvijā nestutēs profesionālo sportu, tas nomirs. Sponsorus var piesaistīt tikai atsevišķi sportisti, nevis sporta veidi. Profesionālais sports ir piramīdas virsotne bērnu un jauniešu sportam - paraugs un mērķis, uz ko tiekties.
Var būt piramīda. Bobslejs, tā nav tikai bobsleja trase, tā ir arī fiziskā sagatavotība, kura tiek sagatavota manēžās, trenažieru zālēs utt. Lūdzu, lai bobsleja vadība veido jauniešu sporta grupas, kurās gatavo nākamos profesionāļus. Jā, lielākā daļa par tādiem nekļūs, bet tā taču ir jebkurā sporta veidā, vai ne?

  -2 [+] [-]

, 2024-01-17 06:26, pirms 3 mēnešiem
Kad pierod baroties pie treknas siles, tad jau protams liekas,ka visapkārt tikai nelabvēļi!

     [+] [-]

, 2024-01-17 07:52, pirms 3 mēnešiem
Ar bobsleju nodarbojās tie, kam nav talanta nekādos citos sporta veidos, bet sportot gribās, ja Valsts var pavilkt tik dārgu izprieci, kāpēc ne. Zini šinī sporta veidā objektīvas konkurences nekad nav bijis un nebūs? Lai vai kā medaļa ir medaļa, arī zemledus makšķerēšanā medaļa ir medaļa!

     [+] [-]

, 2024-01-17 08:01, pirms 3 mēnešiem
Ja katram bobslejistam un treneriem iedotu pa10000 euro un pateiktu pietiek, visi būtu ar mieru, nebūtu cepiens, skaidrs tagad viņi cīnās par lielo finansējumu lai pastāvētu šis bez konkurences sporta veids. Finišā dabūs naudu un vēl medaļu, tad atkal rādīs ,mēs esam latvijas lepnums mums vajag par medaļām samaksāt. Utt.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-17 08:07, pirms 3 mēnešiem
otins rakstīja: Bobslejā nevar būt piramīda pēc definīcijas. Tas ir bīstams sporta veids, kurā boba ātrums trasē sasniedz 150 km/h, un bērni ar to nevar nodarboties. Ja valsts un pašvaldības Latvijā nestutēs profesionālo sportu, tas nomirs. Sponsorus var piesaistīt tikai atsevišķi sportisti, nevis sporta veidi. Profesionālais sports ir piramīdas virsotne bērnu un jauniešu sportam - paraugs un mērķis, uz ko tiekties.
Kāpēc nevar uztaisīt trasi bērniem ar 50 km/h ātrumu un garāku, būs bērni būs piramīda!

     [+] [-]

, 2024-01-17 09:04, pirms 3 mēnešiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Var būt piramīda. Bobslejs, tā nav tikai bobsleja trase, tā ir arī fiziskā sagatavotība, kura tiek sagatavota manēžās, trenažieru zālēs utt. Lūdzu, lai bobsleja vadība veido jauniešu sporta grupas, kurās gatavo nākamos profesionāļus. Jā, lielākā daļa par tādiem nekļūs, bet tā taču ir jebkurā sporta veidā, vai ne?
Tu piedāvā tādu kā "veselīga dzīvesveida" entuziastu grupu izveidot?

  +1 [+] [-]

, 2024-01-17 09:05, pirms 3 mēnešiem
noriks rakstīja: Kāpēc nevar uztaisīt trasi bērniem ar 50 km/h ātrumu un garāku, būs bērni būs piramīda!
Cik tāda trase izmaksās? Mākslīgā vai dabīgā? Siguldā taču ir iespēja startēt arī no zemākām vietām un tā tiek izmantota.

     [+] [-]

, 2024-01-17 10:04, pirms 3 mēnešiem
Par spīti nelabvēļiem. Arī šādu virsrakstu varētu likt, un tā būtu taisnība.

     [+] [-]

, 2024-01-17 12:46, pirms 3 mēnešiem
Redzu, ka seit ļoti aktīvs Sindleru Jēkabs. Varbūt tomēr atklāj savu identitāti ,lai mēs varētu saprast ,ko tad esi izdarījis LV sporta labā! Varbūt tomēr Neko?,izņemot sanitārus izteicienus,lai neteiktu vairāk. Atver savu sejiņu draudziņ,paņem līdzi kalkuratoru ar lielām pogām un tad tiekamies Tevis izvēlētajā laukumā. Mans tel.29208863

     [+] [-]

, 2024-01-17 19:48, pirms 3 mēnešiem
Varbut kads apvainosies,bet valstij nav jasedz si sporta veida izmaksas un tèrini...mes esam parak nabagi,lai uzturetu ne komercialu sporta veidu,kur konkurentos ir tikai Vacija un Sveice,bet parejie slidinas un nodarbojas ar hobiju.
Sis ir amatieru sports,kura latviesi ar savu attieksmi dabu medàli un ne vairàk!
Jamekle sponsori ,ja tiem tas nav vajadzigs un ir interesanti,ja nav tad pasi saprotat...vai katra sportista pasvaldiba,policija,armija utt
Lai puikas strada un brivaja laika slidinas un brauc pa maciem,ja varam atlauties,ja esam nabagi- tad nebraucam! Viss vienkarsi
Protams,bobsleja cilveki visi grib algas,atbalstu utt bet ziedu laiki ir beigusies un laiki mainas.tas ir japienem un jadodas talak un jamekle tos,kuri grib atbalstit...Saprotu,ka gruti,bet esam tur kur esam un dzivojam tados apstaklos ka dzivojam.tas ir japienem un jasaprot,ka bagata valsts var darit ka grib,nabagi ta ka atlauj resurss

     [+] [-]

, 2024-01-17 19:51, pirms 3 mēnešiem
Un busim godigi,Latvija 99% iedzivotaju ir pilnigi vienalga vai bobsleja ir uzvara vai piekta vieta vai pedeja vai aizbrauca uz asv vai nekur neaizbrauca....Katram savas lietas aktualas un svarigas

     [+] [-]

, 2024-01-18 15:55, pirms 3 mēnešiem
Vai Šindleru Jēkabs jau mainījis identitāti uz espozito79? Vervelēt bez sagatavotības jautājumā nav māksla, atklāj identitāti Draugs un tad piezvani un parunāsimies, mans tel joprojām 29208863

     [+] [-]

, 2024-01-18 16:24, pirms 3 mēnešiem
Zinti, espozito izsaka savas domas tadas pasas ka jekabs un balstoties uz to,ka vini vienìgie ta nedoma-der ieklausities!
Otrkart ,varu piezvanit un varam parunat,tikai par ko,lùdzu apgaismojiet!?
Tas,ka jums nepatìk mùsu viedoklis un tas ir atshkirigs no jùsèjà?Visu cienu,katrs atbalsta to ,kas kuram tuvàks vai dargs.Visu cienu.Bet reiz vajadzetu paskatities uz lietam reali un no cita skatu punkta
Drizak energiju vajadzetu ieguldit meklèjot sponsorus un stradajot ar tiem vaigu sviedros.Pareizi ieguldita energija ,pareiza gultne ir daudz vertigaka,jo Jùs mums nepieradisiet savu taisnibu un mes savejo.Katrs tapat paliks pie sava viedokla...
Un visbeidzot,
Zinti,piedodiet,bet bobslejs nav ne valsts,ne bernu,ne jauniesu,ne veselibas,ne sporta,ne finansu prioritate.Nu nav! Un ja jums ir vismaz loģiska domasana-Jùs to sapratisiet un atzisiet!
Tas gan jums neliedz cinities pa medalam un attistit savu sporta veidu un but priecigiem par hobiju un to ko darat.

     [+] [-]

, 2024-01-18 16:26, pirms 3 mēnešiem
Un galu gala komerciala sporta cilveki pelna naudu,amatieru vai nekomercialaja piedalas del prieka un pozitivam emocijam nevis naudas.Tas butu janodala un jasaprot.

     [+] [-]

, 2024-01-18 16:28, pirms 3 mēnešiem
Bet ja Jùs domajat,ka bobslejs ir valsts prioritate un naudas pelnisanas veids vai lieta,kura valsti butu jaiegulda lìdzekli,tad man ir gruti ar jums runat...Latvija cik zinu visi un visur cinas ar naudas trukumu un finansem

     [+] [-]

, 2024-01-18 19:03, pirms 3 mēnešiem
Espozito79: kur Jūsu telefons? Varbūt ir vēlams satikties, lai novērstu nesaprašanos. Jeb varam tērgāt tikai inkognito?

     [+] [-]

, 2024-01-18 19:06, pirms 3 mēnešiem
Esposito 79. piepūlējiet lūdzu Savas smadzenes līdz galam un izlasiet rakstu līdz galam

https://sportacentrs.com/(bez)maksas_sports/03012024-ekmanis_visas_federacijas_kopa_latvijai_n

     [+] [-]

, 2024-01-18 19:25, pirms 3 mēnešiem
Zinti,ko tiesi izmainis mùsu tikšanàs?Lai es saprotu! Un kur ir nesaprasanas?
Jùs palasiet citua rakstus un padomajiet ko domà cilvèki kopuma ,ne tikai es.un ta nav negativa tendence,ta ir objektivs un argumentets viedoklis,kursh jums nepatik...

     [+] [-]

, 2024-01-18 19:34, pirms 3 mēnešiem
Jùs ta ka ieciklèjies stùrgalvìgs bobsleja funkcionars nedzirdat tautas viedokli...
Nu saprotiet pareizi,neviens nav pret bobsleju,darbojaties,bet vai tas ir sporta veids,kursh bùtu jaatbalsta valstiski-kategorisks nè!
Tas ir visa pasaule amatieru sports ,kur piedalas 7 nenopietnas valstis un 3.5 nopietnas un tas nav patmetums ,ta ir sporta veida specifika
Ta pat ari jusu sezona ir extra ìsa...nu nevar prasit te lielas algas...Ja jums ir par maz un ta ir visiem (daudziem) stradajiet ar vietejiem,arvalstu sponsoriem
Bet ta vieta ,jùs gribat tikties ,teret laiku,lai mès diskutètu par visiem (bet ne jums ) saprotamam lietam
Lai izdodas

     [+] [-]

, 2024-01-18 23:07, pirms 3 mēnešiem
Espozito 79,redzu ,ka Jums vēl jāpagatavojas.Lai sanāk Jums ar!