Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermanim Eiropas kausā sudrabs, Žaļims soli aiz pjedestāla

Krišs Upenieks

Ķibermanim Eiropas kausā sudrabs, Žaļims soli aiz pjedestāla
Oskars Ķibermanis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Vācijā, Altenbergas trasē aizvadīts sezonas piektais posms Eiropas kausā bobslejā divniekiem, kur piedalījās arī trīs Latvijas ekipāžas. Oskars Ķibermanis kopā ar Matīsu Mikni izcīnīja otro vietu, Uģis Žaļims ar Jāni Jansonu ceturtie. Uzvarēja vācieša Riharda Elsnera divnieks, Ralfs Bērziņš ar Kasparu Brezinski 21.pozīcijā.

Altenbergā savas trases priekšrocības bija vāciešiem. Šonedēļ atkal Eiropas kausa sacensības sakrīt ar pasaules kausu, bet tā kā mūsu piloti starptautiskās federācijas IBSF kopējā reitingā pašlaik nav labāko 12 skaitā, tad varēja startēt Eiropas kausā.

Pēc pirmā brauciena Oskars Ķibermanis kopā ar Matīsu Mikni ieņēma otro vietu, par 0.25 sekundēm atpaliekot tikai no vāciešiem, Riharda Elsnera ekipāžas. Tālākajās trijās vietās vēl divi vācu piloti un viens brits, sestais bija Uģis Žaļims kopā ar Jāni Jansonu. Līdz trešajai pozīcijai Žaļima ekipāžu šķīra 0.23 sekundes. Slavenais šveicietis Beāts Hefti bija astotais pirmajā braucienā. Ķibermaņa divniekam atkal bija labākais starta ieskrējiens, Žaļima ekipāžai otrais laiks šajā elementā.

Ralfam Bērziņam ar Kasparu Brezinski pirmajā braucienā 21.rezultās, kas atzīstami šajā sarežģītajā trasē. Tikai viena pozīcija un mūsu ekipāža būtu tikusi pie otrā brauciena.

Otrajā braucienā Ķibermanim ar Mikni atkal teicams starts un arī izcils rezultāts finišā. Labākais brauciena laiks, kaut summā tomēr uzvarēja Elsners, kura pārsvars bija nieka 0.02 sekundes (otrajā braucienā Elsneram trešais laiks)

Uģis Žaļims veica teicamu otro braucienu – tajā otrs labākais rezultāts un summā mūsējie pakāpās uz ceturto vietu šajā posmā, no trešās vietas, vācieša Kristofa Hāfera ekipāžas atpaliekot par 0.20 sekundēm.

Latvijas izlases galvenā trenera Sanda Prūša komentārs: ''Principā jau šoreiz ir labi, tiešām labi, īpaši otrais brauciens, kad mūsējiem abiem labākie laiki. Vācieši jau vienmēr Altenbergā ir stipri. Man prieks par Ķibermani, viņš brauca ar jaunu Eurotech bobu un izskatās, ka iet labi. Varbūt, ka rīt ies vēl labāk. Uģim pirmajā braucienā bija dažas kļūdiņas un , iespējams, tur viņš pārāk daudz zaudēja, lai cīnītos par pjedestālu. Otrais brauciens jau bija ļoti labs. Jaunais Ralfs Bērziņš arī jāuzslavē, 21.vieta bija gluži vai maksimums, pavisam tuvu jau otrajam braucienam šajā sarežģītajā trasē.''

Divniekos pēc aizvadītajiem četriem posmiem Siguldā un Kēnigzē Oskars Ķibermanis bija līderis Eiropas kausā, taču vācietis Rihards Elsners atpalika tikai par diviem punktiem. Līdz ar to tagad notikusi līderu maiņa un pirmais ir Elsners un Ķibermanis otrais, kaut starpība minimāla.

Jau rīt Altenbergā notiks vēl viens, sestais posms Eiropas kausā divniekiem, savukārt svētdien te paredzēti četrinieku mači.

Izmantotie resursi:
Ķibermanim ar Mikni otrā vieta Eiropas kausā |...

     [+] [-]

, 2016-12-16 18:36, pirms 7 gadiem
Ķibis rullē!

     [+] [-]

, 2016-12-16 19:15, pirms 7 gadiem
Hefti jauns pamatstūmējs jāmeklē,,,,Baumans esot pārgājis pie Petera