Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Vācija biatlonistu krīzes apstākļos lūkos pārkvalificēt distanču slēpotājas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vācija biatlonistu krīzes apstākļos lūkos pārkvalificēt distanču slēpotājas
Andrea Henkele
Foto: AP/Scanpix

Pēdējā laikā līdz ar vairāku sportistu aiziešanu krietni pasliktinājušās Vācijas sekmes biatlonā dāmu konkurencē. Vēl bēdīgāka aina varētu pavērties pēc Magdalēnas Noineres aiziešanas. Vācijas sporta funkcionāri meklē izeju, plānojot par biatlonistēm pārkvalificēt distanču slēpotājas.

Vācijas dāmu biatlonā pēc tādu sportistu kā Kati Vilhelmas, Simones Hausvaldes, Martinas Bekas, arī Katrīnas Hiceres aiziešanas (karjeras beigas, bērni...) paaudžu maiņa notiek smagnēji. Tas spilgti atspoguļojas, piemēram, stafetēs – ja 2008./09. gada sešās stafetēs iegūtas sešas medaļas, tad šosezon abos gadījumos vācietes palikušas ārpus trijnieka. Vēl vairāk – šī brīža izteikti spēcīgākā sportiste Magdalēna Noinere paziņojusi, ka pēc šīs sezonas metīs biatlonam mieru. Tādā situācijā Vācijas, kur biatlons ir neticami populārs (tikai futbols TV reitingu ziņā spēj konkurēt), nākotnes perspektīvas neizskatās rožainas. Ko Vācijas pārstāvji? Viņi pavēstījuši, ka mēģinās par biatlonistēm pārkvalificēt cerīgas distanču slēpotājas.

Publiskajā telpā pirmais par šādu iespējamību paziņoja Vācijas slēpošanas sporta veidu asociācijas ģenerālsekretārs Tomass Pfellers: „Šosezon plānojam pārbaudīt vismaz vienas distanču slēpotājas spējas šaušanā. Ja salīdzinām biatlona un distanču slēpšanas popularitāti, tad neapšaubāmi biatlonam ir dziļākas tradīcijas un liels sponsoru atbalsts. Mums biatlonā vēl līdz Soču olimpiskajām spēlēm jāaizlāpa caurumi pamatkomandā – nevaram atļauties izgāzties. Hicere izlaiž sezonu, jo ir stāvoklī, Noinere drīzumā pametīs sportu. Šobrīd mums objektīvi ir tikai divas biatlonistes, kuras ir spējīgas cīnīties ar spēcīgākajām pasaulē – Andrea Henkele un Tīna Bahmane.” Šeit jāmin, ka tieši nupat Vācijas treneri varēja atviegloti pasmaidīt – 34 gadus vecā Henkele atklājusi, ka paliks sportā līdz Soču spēlēm.

Tomēr ar to ir par maz. Vācijas sieviešu izlases treneris Ūve Musigangs pēc pēdējā Oberhofas posma atzīst: „Sacensības Oberhofā tikai vēlreiz apliecinājušas to, ko jau zinājām. Mūsu komandā ir divas spēcīgas meitenes, kuras var tikt uz pjedestāla –Noinere un Henkele, pirmajai dominējot. Starp viņām un pārējām ir liels pārrāvums. Šobrīd uzrādām labus rezultātus, taču tas ir uz Noineres rēķina. Viņa drīz aizies – esam par to ar viņu runājuši. Vācijā nevar pateikt cilvēkam – tu darīsi tā un nevis citādi. Nezinu, varbūt Krievijā kas tāds ir iespējams, bet Vācijā noteikti ne.”

Atgriežoties pie distanču slēpotāju pārkvalificēšanas jautājuma, šodien izskanējusi jau pavisam konkrēta informācija, kuras vācu sportistes varētu pārvilināt uz biatlonu. Pfellers atklājis sekojošus vārdus: „Maijā pie tā sāksim strādāt, varu nosaukt tādus vārdus kā Denīze Hermane (23 gadi) un Hanna Kolba (20 gadi).” Musigangs piemetina: „Skaidrs, ka vispirms jāaizvada treniņi. Pēc tam pretendentes varēs izdarīt izvēli – biatlons vai slēpošana. Šobrīd mums ir Noinere, Henkele un Bahmane, bet tālāk tukšums, kuru būs grūti aizpildīt.”

Uz tādu risinājumu optimistiski raugās Henkele: „Tās ir interesantas vēstis, kas motivēs mani vēl vairāk. Man personīgi negribētos, lai Vācijas biatlona izlase palaistu garām potenciāli spēcīgas biatlonistes. Pfellers par prioritāti uzskata mūsu sporta veidu, par to nav šaubu. Domāju, ja kādai no mūsu vadošajām slēpotājām ir talants, tad viņas ātri iemācīsies precīzi šaut.”

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +4 [+] [-]

, 2012-01-09 22:06, pirms 12 gadiem
Mums valstī arī prioritārie sporta veidi ir makšķerēšana un orientēšanās. A varbūt abu divu apvienojums. Varbūt uz to arī tiek pārkvalificēti mūsu labākie talanti citos sporta veidos.

     [+] [-]

, 2012-01-09 23:36, pirms 12 gadiem
Latvijai būtu izdevīgi līdzīgā veidā uzturēt biatlonu, distančniekus par biatlonistiem uzcepot, bet vietējo treneru kontingents izmiris, nav kas apmāca ne distančniekus, ne biatlonistus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-10 16:00, pirms 12 gadiem
Pa to laiku vācu biatloniste Mirjama Gesnere izcīnīja sudraba medaļu Vankuverā kā distanču slēpotāja Vācijas stafetes komandā