Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Biatlonistiem ir motivācija, tāpēc viņus maksimāli jāatbalsta"

Jānis Pārums

Berkulis: "Biatlonistiem ir motivācija, tāpēc viņus maksimāli jāatbalsta"
Intars Berkulis
Foto: Dainis Caune, sporto.lv

Latvijas Biatlona izlases galvenais treneris Intars Berkulis pēc ne pārāk sekmīgās sezonas sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz to, uzsverot arī pozitīvo – sportistiem motivācija ir, tāpēc viņus jācenšas maksimāli atbalstīt.

"Lielākā problēma šosezon bija tā, ka pirms sezonas netikām patrenēties uz sniega. Nācās visu laiku braukt ar rolleriem un trenēties bezsniega apstākļos. Arī sezonas gaitā bija dažādas nianses, kas liedza sezonai būt veiksmīgākai – slēpju neslīdēšana, nesekmīga šaušana, kaut kur varbūt arī veiksmes trūkums, piemēram, Eiropas čempionātā, kur Andrejs Rastorgujevs izdarīja gandrīz visu, ko varēja, bet nedaudz pietrūka," sacīja Berkulis. "Protams, arī pasaules čempionātā bija plānoti labāki rezultāti, bet diemžēl laika apstākļi bija tādi, ka sportisti, kas startēja no beigu grupām, nevarēja uzrādīt diez ko labus rezultātus."

Treneris gan neslēpa, ka sezona tika iesākta labi, bet turpinājums nebija tik sekmīgs: "Jau sezonas pirmajā posmā Andrejs ieskrēja punktos, bet vēlāk patraucēja veselības problēmas. Varbūt, gribēdami kā labāk, šad tad treniņos izdarījām par daudz. Rastorgujeva iekļūšana punktos sezonas pēdējā posmā nebija nejaušība. Šaujot nekļūdīgi vai pieļaujot vienu kļūdu principā regulāri vajadzēja iekļūt punktos vai būtu tuvu tiem. Atšķirībā no pasaules čempionāta, pēdējā posmā apstākļi un trase visiem bija vienādi. Atsevišķos posmos kāds no mūsējiem parādīja apmierinošu rezultātu, bet kopumā iepriecinošu posmu daudz nebija. Rezultātiem bija jābūt labākiem. Piksons daudz [pirms sezonas] strādāja pie fiziskās sagatavotības, tāpēc varbūt pirms jaunā gada īsti negāja ar šaušanu."

"Sportistiem ir motivācija trenēties – gan puišiem, gan meitenēm. Domāju, ka neviens no biatlonistiem karjeru nebeigs," pozitīvo uzsvēra Berkulis. "Vajadzētu viņus maksimāli atbalstīt un palīdzēt to rezultātu sasniegt. Līdz Sočiem jau palicis nepilnas divas sezonas. Nebūtu pareizi tagad beigt trenēties. Diemžēl problēma ir ieguldījums tehniskajā attīstībā, slēpju sagatavošanā un tamlīdzīgi. Mēs varam ieskriet punktos, un kā pērn to pierādīja Edgars, arī desmitniekā, taču tas nenotiek katru gadu, katru posmu. Lai varētu sakārtot tehnisko bāzi vajadzīgi lieli ieguldījumi. Šobrīd sportisti iegulda savus privātos līdzekļus, palīdz arī federācija, meklējam citas iespējas, bet tas ir krietni par maz, lai visu attīstītu augstā līmenī. "

Pats Berkulis atzina, ka arī viņš mēģinās palīdzēt Latvijas biatlonam, kā vien spēj, tomēr konkrēti neatbildēja uz jautājumu par palikšanu amatā: "Tas ir smags jautājums. Jebkurā gadījumā biatlons ir jāatbalsta. No savas puses – kā varēšu, tā palīdzēšu. Jātiek tikai skaidrībā, kā. Kā treneris es galvenokārt esmu centies organizēt nometnes, veikt organizatorisko darbu. Pagājušajā sezonā mēs ar treneri Poguli strādājām par treneru atalgojumu, kas pienācās par Piksona un Rastorgujeva izskrietajiem LOV normatīviem, bet rast kaut kādu papildus finansējumu nav vienkārši. Treneri un [Latvijas Biatlona federācijas] valde vēl tiksies un pārrunās iespējas un to, kā strādāt turpmāk."

     [+] [-]

, 2012-03-21 03:17, pirms 12 gadiem
Kā redzam ar motivāciju nepietiek !

     [+] [-]

, 2012-03-21 03:35, pirms 12 gadiem
man arī ir motivācija(skatoties uz ko) , atbalstiet mani!

     [+] [-]

, 2012-03-21 03:35, pirms 12 gadiem
ka nav kazai piena, tad nav....

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 07:05, pirms 12 gadiem
voldza35 rakstīja: man arī ir motivācija(skatoties uz ko) , atbalstiet mani!
NU tad aiziet..Kāp uz slēpēm,paņem maseni un parādi,ka esi labāks par tūristiem...

  -1 [+] [-]

, 2012-03-21 08:37, pirms 12 gadiem
Ar motivāciju vien nepietiek, vajag nopelnīt, lai kāds Tevi sāk atbalstīt, vajag rezultatus - nu kaut kadus vismaz...!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-03-21 08:40, pirms 12 gadiem
Japānis startēja vēl zemāk sprintā nekā mūsējie,bet apdzina un iebrauca 60 labāko skaitā..
Beidzat stāstīt pasakas

  +3 [+] [-]

, 2012-03-21 08:57, pirms 12 gadiem
KaputHitler rakstīja: Japānis startēja vēl zemāk sprintā nekā mūsējie,bet apdzina un iebrauca 60 labāko skaitā..
Beidzat stāstīt pasakas
Cik bieži viņam tas izdevās?

     [+] [-]

, 2012-03-21 09:23, pirms 12 gadiem
visi līdzjutēji jau atbalsta, bet viņus kaut kā neiepriecina tie mūsu snaiperi....ja iet runa par finansiālu tad tu ir jāstrādā pašiem, klāt neviens neko uz paplātes nenesīs. varu pat pateikt priekšā, tas saucas darbs ar sponsoriem. protams grūts darbs, vieglāk ir sēdēt un gaidīt kad valsts iebērs mutē lielo kumosu....
lai sponsori paši pieteiktos ir vajadzīgi rezultāti, a viņu praktiski nav, vienīgi Rastargujevs būtu atbalstīšanas vērts....

  -1 [+] [-]

, 2012-03-21 09:44, pirms 12 gadiem
Poniijs rakstīja: Cik bieži viņam tas izdevās?
Vismaz izdevās atbildīgākajos un prestižākajos mačos šajā sezonā.

Atšķirībā no mūsējiem

  -2 [+] [-]

, 2012-03-21 11:35, pirms 12 gadiem
Vienīgais, kas raisa šaubas Berkuļa sacītajā ir Piksona fiziskā sagatovtība. Piksons ir lēnāks par Praulīti un visu sezonu lēnāks par Andreju.
Cita lieta, ka mums ar slēpēm ir problēmas, un te viss ir atkarīgs no finansēm - tehnika un nolīgtais personāls.
Prieks dzirdēt, ka ir(!) motivācija.
Rastorgujevam jāstrādā pie šaušanas!
Diemžēl mūsu pavisam jaunie puiši IBU kausā ļoti slikti šauj, un tas atgādina par to, ka nav mums šaušanas trenera.

     [+] [-]

, 2012-03-21 13:23, pirms 12 gadiem
alfredsson11 rakstīja: Vienīgais, kas raisa šaubas Berkuļa sacītajā ir Piksona fiziskā sagatovtība. Piksons ir lēnāks par Praulīti un visu sezonu lēnāks par Andreju.
Cita lieta, ka mums ar slēpēm ir problēmas, un te viss ir atkarīgs no finansēm - tehnika un nolīgtais personāls.
Prieks dzirdēt, ka ir(!) motivācija.
runā jau Tu gudri, bet par to Praulīša salīdzināšanu ar Piksonu gan nošāvi garām un tas tavu gudrību sačakrēja!
Rastorgujevam jāstrādā pie šaušanas!
Diemžēl mūsu pavisam jaunie puiši IBU kausā ļoti slikti šauj, un tas atgādina par to, ka nav mums šaušanas trenera.
Runā jau Tu gudri, bet ar to salīdzinājumu par Praulīti un Piksonu gan nošāvi garām un visu sačakarēji par savu gudrību! nosauc kaut reizi, kad Piksons ir bijis lēnāks par Praulīti!

  -1 [+] [-]

, 2012-03-21 13:41, pirms 12 gadiem
Piekrītu kļūdījos, mēģināšu palabot:
Piksons ir bijis lēnāks par Pužuli nevis Prauliti.
Pēc ātruma Piksons ir otrais komandā, taču ar to nepietiek. Pēdējos posmos pēc ātruma Piksons bija viens no lēnākajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja