Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ventspils kausa izcīņā uzvar Sporta kluba “OB” komanda

Linda Mangale
Linda Mangale

Ventspils kausa izcīņā uzvar Sporta kluba “OB” komanda
Foto: Juris Presņikovs

No 27. līdz 29.augustam Olimpiskā centra ”Ventspils” ledus arēnā notika 19. starptautiskais kērlinga turnīrs ”Ventspils kauss 2020”, kurā sacentās 24 komandas ar dalībniekiem no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Sākotnēji komandas divas spēles aizvadīja divās grupās, bet uz trešo spēli abas grupas tika apvienotas. Pēc trīs spēļu rezultātiem komandas tika iedalītas Zelta, Sudraba un Bronzas grupās. Sudraba un Bronzas grupas komandas aizvadīja kopumā piecas spēles, bet Zelta grupā iekļuvušās komandas par vienu spēli vairāk. Lai noskaidrotu turnīra uzvarētāju, labākās astoņas komandas izspēlēja finālturnīru.

2020.gada Ventspils kausu, Zelta grupas finālspēles ekstra endā, ar pēdējo metienu, uzvarot komandu no Viļņas “LTeam Mix”, izcīnīja Sporta kluba „OB” komanda “SK OB” no Rīgas (Ansis Regža, Dace Regža, Aivars Purmalis, Renārs Freidensons).

Iespēju Zelta grupā cīnīties par 3.vietu sev bija nodrošinājuši Ventspils kērlinga kluba junioru komandas “Ice Storm” puiši, kam gan finālspēlē nācās piekāpties trīskārtējiem Ventspils kausa ieguvējiem komandai “ForUs”. Lai arī solis aiz kausa ieguvējiem, ceturtā vieta turnīrā Ventspils junioru puišiem ir pirmais lielais starptautiskais panākums un apliecinājums treniņos ieguldītajam.

Sudraba grupas finālspēle notika starp Latvijas un Lietuvas sieviešu senioru izlasēm, kurā uzvarēja Latvija, ko pārstāv Ventspils kērlinga kluba komanda VKK/ Millere, bet trešajā vietā komanda “Versija“.

Bronzas grupā uzvarēja Rīgas junioru puišu komanda “Team Buncis”, 2.vietā Sporta kluba “OB” komanda “KTT” un 3.vietu izcīnīja komanda “Margrietiņas”, kurā trīs juniores spēlēja kopā ar savu treneri.

Visu spēļu rezultāti: Curling.Lv
Kopvērtējums: curling.lv

Turnīru organizēja Ventspils kērlinga klubs, sadarbojoties ar Olimpisko centru „Ventspils”. Sacensību norisi finansiāli atbalstīja Ventspils pilsētas pašvaldība, Latvijas Kērlinga asociācija, SIA “I.R.NAMI”.

Informāciju sagatavoja: Inga Apmane (Ventspils kērlinga klubs)