Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kanādieši izveido kērlinga “burbuļa” centru Kalgarī

Linda Mangale
Linda Mangale

Kanādieši izveido kērlinga “burbuļa” centru Kalgarī
Markin MacPhail Centre arēna
Foto: Roy Ooms

Pasaules kērlinga federācija (PKF) un Kanādas Kērlinga asociācija (KKA) 2.decembrī nāca klajā ar paziņojumiem, kas sekmētu Kanādas vietējo un pasaules mēroga sacensību norisi Covid-19 pandēmijas laikā.

Lai šosezon pilnībā neizpaliktu bez nacionālā līmeņa kērlinga sacensībām, Kanāda nolēma izveidot kērlinga “burbuļa” centru Kalgarī pilsētas “Markin MacPhail Centre” arēnā. Tajā tiktu uzturēti veselībai droši apstākļi sportistiem, personālam un organizatoriem, kā arī tā būtu piemērota spēļu tiešraižu pārraidīšanai, bez skatītāju klātbūtnes. Līdzīgus “burbuļus” jau aizvadīja Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un Nacionālā hokeja līga (NHL), kas dod cerību, ka kērlinga sacensības norisināsies tik pat veiksmīgi, jo ir zināmas iestrādnes kā tās efektīvāk noorganizēt.

Kalgarī arēnā paredzēts rīkot Kanādas sieviešu, vīriešu un jaukto pāru čempionātus, kuri notiks laika posmā no februāra līdz aprīlim. Savukārt no 3. līdz 11.aprīlim, izmantojot izveidoto infrastruktūru, PKF vienojusies ar KKA sarīkot pasaules vīriešu kērlinga čempionātu, kas iepriekš bija paredzēts Otavā. Turklāt tuvākajā laikā “Grand Slam of Curling” organizatori izlems vai pēc šīm četrām sacensībām tiks aizvadītas vēl divas – “Players’ Championship” un “Champions Cup”. Šī būtu lieliska iespēja kērlinga faniem neklātienē baudīt augstas klases kērlingu, jo visās sacensībās plānots nodrošināt spēļu tiešraides.

PKF 2.decembra ziņojumā teikts, ka arī pasaules sieviešu kērlinga čempionāts norisināsies kā plānots no 20. līdz 28.martam Šveices pilsētā Šafhauzenā, ievērojot visus piesardzības pasākumus. Tikmēr vēl nav skaidrības, kura valsts un pilsēta uzņemsies noorganizēt pasaules jaukto pāru čempionātu (24.aprīlis – 1.maijs). Sieviešu, vīriešu un jaukto pāru čempionātu norise netiek atcelta, jo nepieciešams noskaidrot 2022.gada Pekinas Ziemas olimpisko spēļu dalībvalstis.

Toties jaunizveidotā disciplīna – jauktie pāri ratiņkērlingā, šosezon nepiedzīvos debija pasaules čempionātu, kas 2021.gada janvārī bija paredzēts Lohjā, Somijā un uz kuru būtu devušies arī Latvijas pirmie čempioni Sergejs Djačenko/Poļina Rožkova. Lai arī čempionāts ir atcelts, tomēr to plāno noorganizēt 2021.gada laikā, kas dotu iespēju šo disciplīnu iekļaut 2026.gada Ziemas Paralimpiskajās spēlēs.

Tā pat kā ratiņkērlinga jaukto pāru čempionāts, tā arī aprīlī paredzētais pasaules senioru čempionāts ir atcelts. Vienīgi pasaules ratiņkērlinga čempionāts B divīzijā pārcelts uz 2021.gada 10.–15.aprīli, lai noteiktu tās valstis, kas kvalificēsies pasaules ratiņkērlinga A divīzijas čempionātam, kura norises laiks ir pārcelts un vēl nav zināms.

Izmantotie resursi:
https://worldcurling.org/2020/12/ch...
https://www.curling.ca/blog/2020/12...
https://www.si.com/curling/news/new...