Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Krievijas olimpiskā komiteja oficiāli uzaicināta uz 2022. gada Pekinas Olimpiādi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Krievijas olimpiskā komiteja oficiāli uzaicināta uz 2022. gada Pekinas Olimpiādi
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir nosūtījusi Krievijas Olimpiskajai komitejai oficiālu uzaicinājumu, ko parakstījis arī SOK prezidents Tomass Bahs, piedalīties 24. Ziemas Olimpiskajās spēlēs Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, kas paredzētas no 4. līdz 20. februārim.

Lēmums nosūtīt oficiālu uzaicinājumu pieņemts par spīti tam, ka Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pērnā gada decembra vidū pieņēma lēmumu par to, ka Krievija nevarēs oficiāli piedalīties Tokijas un Pekinas spēlēs, bet valstī divus gadus aizliegts rīkot pasaules mēroga sporta forumus. Sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga. Lai gan SOK nosūtītajam uzaicinājumam galvenokārt ir formāls raksturs, tomēr tas var radīt neizpratni vai netiešu zīmi, ka SOK nepiekrīt CAS lēmumam.

CAS pieņēma lēmumu pēc šķīrējtiesas četru dienu tikšanās ar Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) un Krievijas antidopinga aģentūras (RUSADA) pārstāvjiem. WADA 2019. gadā paziņoja, ka RUSADA nav izpildījusi tās prasības pēc tam, kad Krievijas aģentūra tika apsūdzēta par manipulēšanu ar dopinga testu rezultātiem, īpaši 2014. gada ziemas spēlēs Sočos.

Skandāls sākās 2016. gadā, kad bijušais RUSADA vadītājs Grigorijs Rodčenkovs pavēstīja, ka valsts iestādes atbalstījušas dopinga pasākumus Soču spēlēs. WADA pieprasīja tūlītēju Krievijas diskvalifikāciju, bet Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC) atļāva starptautiskajām federācijām pieņemt individuālus lēmumus.

Nākamajā gadā IOC aizliedza Krievijas Olimpiskajai komitejai piedalīties 2018. gada ziemas spēlēs Pjenčanā. Lozannnā bāzētā organizācija atļāva “tīrajiem” Krievijas sportistiem braukt uz Koreju, startējot zem neitrāla karoga – šo iespēju izmantoja 168 sportisti.

WADA 2018. gada septembrī atcēla RUSADA diskvalifikāciju, lai gan tās ekspertiem tika liegta pieeja dopingā apsūdzētajai Maskavas laboratorijai. Krievija trūkstošos datus iesniedza 2019. gada janvārī – jau pēc noteiktā termiņa.

CAS spriedums nozīmē, ka Krievijas delegācija nevarēs piedalīties 2021. gada Tokijas spēlēs un 2022. gada Pekinas spēlēs, kā arī Pasaules kausā futbolā Katarā. Krievijas sportisti varēs startēt minētajos turnīros ar uzrakstu "Krievijas neitrālais sportists", taču bez himnas un karoga.

Diskvalifikācija ir spēkā no 2020. gada 17. decembra līdz 2022. gada 16. decembrim. WADA pieprasīja četru gadu diskvalifikāciju, bet CAS lēma par divreiz mīkstāku sodu.

Izmantotie avoti:
https://olympic.ru/news/news/okr-po...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 18:59, pirms 3 gadiem
Urā,SOK maina olimpisko būtību, Citius, Altius, Fortius devīzes vietā,jaunā tagad būs Stanozolol, Nandrolone, Boldenone!!! ------------------------> ';

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 21:45, pirms 3 gadiem
Kuram nez brūnāks deguns - Fāzelam, vai Baham? Katrā gadījumā abi ir mazi dirsālienoši perdeļi.

     [+] [-]

, 2021-02-05 22:46, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Kuram nez brūnāks deguns - Fāzelam, vai Baham? Katrā gadījumā abi ir mazi dirsālienoši perdeļi.
Vatņiku gāzes nauda nosedz vatņiku smaku.