Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde pēc uzvaras pār Izraēlu: "Īpaši pārliecināts nebiju"

Vilde pēc uzvaras pār Izraēlu: "Īpaši pārliecināts nebiju"
Uzvaru nosacījums ir KOMANDA.
Foto: www.cev.lu

Arī otro spēli Horvārijas kūrortā Roviņjā Latvijas vīriešu izlase jau ir izcīnījusi grupā 2. vietu. Treneris Raimonds Vilde atklāj, cik ļoti ticējis šim iznākumam pirms turnīra, kā arī turpina piezemēti turpināt turnīru, jo viena spēle vēl ir atlikusi.

Šobrīd Latvijas izlase jau ir nonākusi tur, kur bija ar nosacītajām zvaigznēm sastāvā 2013. gadā – vismaz izslēgšanas turnīra jeb 3. kārtas spēlēs.

„Teikšu godīgi, bija, kā bija,” vaicāts, vai tiešām reāli cerējis uz 2. vietu grupā pirms turnīra, atbildēja Latvijas vienības galvenais treneris Raimonds Vilde. „Īpaši pārliecināts par to nebiju. Domāju – spēlēsim, un tad jau redzēs; ja spēlēsim savu spēli, būs varianti. Tā, ka galīgi nebūtu ticējis, arī nebija. Baidījos par pieredzes trūkumu, taču ātri aklimatizējāmies. Izveidojies labs mikroklimats komandā, viens otram palīdz. Tas ir svarīgi komandu spēlē. Tas palīdz iegūt pārliecību.”

Vaicāts, kurā brīdī šodien spēles kavlitāte bija laba un kurā īsti neapmierināja, treneris atbildēja, ka „vienīgais 3. seta beigās, kad mums jau bija 24 punkti, gribējās labāk, jo tas pēdējais punkts vienkārši bija jāpaņem. Tas nāk ar pieredzi, kad tādi punkti tiek gūti vieglāk. Līdz tam vēl jāaug, jābriest, jākļūst drošākiem un pārliecinātākiem par sevi. Pie visa cita man nav, kur piesieties, pārējais bija labi.”

Šobrīd jau domas gan spēlētājiem, gan treneriem ir rītdienas mačā ar mājiniekiem horvātiem: „Tas, ka horvāti vairs ne uz ko nepretendē, var būt gan pluss, gan mīnuss. Ja neko vairs nevajag, izlase var atvērties un labi nospēlēt. It sevišķi savās mājās. Tas ir atkarīgs no cilvēkiem komandā, kāds viņiem ir raksturs.

Tagad nerēķināsim, gatavosimies kārtējai spēlei kā līdz šim. Turpmākais ir atkarīgs ne tikai no mums, bet arī no pretiniekiem. Ja runājam par horvātiem, nekas nav mainījies. Neko jaunu horvāti pirmajā spēlē neparādīja. Viņiem šodien bija brīvs. Viņi būs svaigāki, bet centīsimies atjaunoties un būt simtprocentīgi gatavi. Vakar Horvātijas un Izraēlas spēlē uzvarēja tas, kas mazāk kļūdījās. Akcenti horvātiem un taktiskais zīmējums ir tieši tāds pats, kāds bija pirmajā riņķī.”

Latvijas komandai jau otrajā spēlē bija atbalsts tribīnēs. Izrādās, ka „tie ir mūsu komandas rezervisti. Tas ļoti palīdz. Par to es gribēju pateikt jau vakar,” Vilde ieskicē arī šo komandas niansi. „Ja laukumā ir 12 spēlētāji, to var redzēt laukumā. Īstenībā tribīnēs, kad nespēlē Horvātija, neviena nav, un šāds rezervistu atbalsts liecina par labu mikroklimatu komandā.”

Rīt Latvijas izlasei mačs pret mājiniekiem, un teorētiski sava laba snieguma un kāda Slovākijas klupiena rezultātā ir iespējama arī pirmā vieta grupā. Ja komandām ir vienāds punktu skaits, priekšroka ir tai, kurai ir labāka setu attiecība, tad mazo punktu attiecība, bet kā pēdējais kritērijs ir savstarpējo spēļu rezultāti.

Vairāk par vīriešu izlases spēlēm varat lasīt šeit: cev.lu

Spēļu kalendārs

D grupa

22. septembris
18:30 Slovākija – Latvija 1:3 (17:25, 22:25, 25:17, 22:25)
21:00 Horvātija – Izraēla 2:3 (20:25, 25:20, 25:20, 23:25, 13:15)

23. septembris
18:30 Latvija – Izraēla 3:0 (25:15, 25:18, 25:23)

24. septembris
16:00# Izraēla – Slovākija
18:30 Horvātija – Latvija

25. septembris
18:30 Horvātija – Slovākija

# Pēc Latvijas laika

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2016-09-24 09:32, pirms 8 gadiem
Autor, atļaušos apšaubīt vai tiešām kritēriji ir šādi! Uzmanīgāk palasi noteikumus!