Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns: "Pietrūka pavisam maz…"

Jānis Celmiņš

Egleskalns: "Pietrūka pavisam maz…"
Hermans Egleskalns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

“Pēc šādas spēles grūti kaut komentēt. Igauņi nospēlēja ļoti labi, šobrīd negatīvo emociju ir vairāk nekā sakarīgu secinājumu,” pēc zaudējuma igauņiem (0:3) Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 3. kārtā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina viens no Latvijas izlases līderiem Hermans Egleskalns.

Jau ziņots, ka šodien Tallinā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 3. kārtas otrajā spēlē Latvijas volejbola izlase trijos setos piekapās Igaunijai. Igauņi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kamēr latviešiem atkal nākas palikt bez dalības tajā.

“Pozitīvais – komanda sagatavošanās posmā padarīja labu darbu, negatīvais – pietrūka pavisam maz,” īss secinājumos par spēli un ciklu kopumā bija Hermans Egleskalns. “Nervozitāte bija krietni mazāka nekā Jelgavā. Es personīgi jutos ļoti labi, nezinu, kā citi čaļi. Jelgavā mums šajā ziņā klājās krietni smagāk,” skaidroja volejbolists.

“Bija jūtams, ka igauņi bija labi izanalizējuši mūsu spēli, daudz aizķēra blokā, daudz pacēla aizsardzībā. Arī es biju izanalizēts ļoti labi. Gāju, situ, bet viņi bija īstajās vietās, un daudz cēla augšā. Jā, arī mēs skatījāmies pirmās spēles video, bija plāns vairāk uzbrukt pa diagonāli, taču viņi ātri pielāgojās, ļoti daudz sita pa līniju. Šajā spēlē apliecinājās tas, ko ar tevi runājām iepriekš, šajā līmenī visu izšķir nianses. Viens ir publika un nervozitāte, bet kaut kas pavisam cits spēļu prakse. Tā mums ir ļoti nepieciešama. Ļoti gribētos spēlēt Eiropas līgā. Igauņi ir gājuši soli pa solim, un nākamgad jau spēlēs Pasaules līgā, arī mums tas ir ļoti nepieciešams. Ja turpināsim spēlēt tikai Eiropas čempionāta kvalifikācijās, tad visu laiku būsim ļoti tuvu finālturnīram. To pēc spēles mums teica arī treneris,” situāciju pēc sāpīgā zaudējuma analizēja Egleskalns.

“Tas, ka būs grūti, bija skaidrs, tam bija jābūt gataviem. Līderi iebuksēja visai pamatīgi gandrīz visos spēles elementos. To, ka pretinieki ir krietni pieredzējušāki un meistarīgāki, mēs apzinājāmies, bet cerēju, ka būsim azartiskāki un brīvāki. Tajā pat laikā noteikti negribu puišiem neko pārmest. Sagatavošanās posmā padarījām ļoti labu darbu, un puišiem jau pateicos par visu,” pēc nelielās komandas sapulces pauda mūsu izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

“Šobrīd noteikti negribu meklēt vainīgos. Kļūdas pieļāva ne tikai spēlētāji laukumā, bet arī treneri laukuma malā. Analizēsim savas kļūdas un centīsimies kļūt vēl labāki. Pirmkārt un galvenokārt tā ir pieredze. Ja mums nebūs regulāru spēļu prakses, tad finālturnīros iekļūt būs ļoti grūti,” treneris piekrita iepriekš Egleskalna teiktajam.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 20:03, pirms 8 gadiem
Tiešām maz pietrūka. Ja būtu līdz 4 setiem, būtu lielākais zaudējums volejbola vēsturē. Stulbi, ka tādi noteikumi...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 20:08, pirms 8 gadiem
Aha, ļoti maz Kā līdz mēnesim ibio!

  +4 [+] [-]

, 2016-10-09 20:10, pirms 8 gadiem
Ņemam pozitīvo no šī cikla un turpinām attīstīt volejbolu. Domāju ka visi ieguva no Kolčina piesaistīšanu...

  +7 [+] [-]

, 2016-10-09 20:12, pirms 8 gadiem
istenībā pietrūa daudz.... stipri tie esti bija un reāli cerības pat uz zelta setu bija ļoti mazas...

     [+] [-]

, 2016-10-09 21:10, pirms 8 gadiem
Reāli jau nemaz cerību nebij..tad jau pret Slovākiju bija vairāk iespēju..komandu sports Latvijā strauji iet uz leju..futbols vispār ir miris..vienīgie kas vel turās ir basketbolisti..gods un slava viņiem..

     [+] [-]

, 2016-10-09 21:27, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Stulbi, ka tādi noteikumi...
Jā, iedomājies, varētu būt citi noteikumi, ka uzvar tā komanda, kas savā laukuma pusē biežāk piezemē bumbu, un tad estiņiem nebūtu izredžu uz panākumu! Viņiem reāli noveicās ar noteikumiem!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-09 22:04, pirms 8 gadiem
Igauņi ir no citas līgas!! Mums viņus apspēlēt šajā gadsimtā nesnāks.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 22:20, pirms 8 gadiem
kaut kā negribās piekrist, ka maz pietrūka.
Jāsāk ar to, ka jātrenē serves. Pārāk uzkrītoša bija servēšana tīklā, vai pāri visam laukumam. Manuprāt, nespēt normāli servēt ir tas pats, kas basī nemācēt sodus iemest. Servju uzņemšana arī pavāja. Tā ka likumsakarīga kaimiņu uzvara gan šovakar 3 setos, gan divu spēļu summā.

     [+] [-]

, 2016-10-09 22:39, pirms 8 gadiem
Pietruka pa visam maz Ta jau Tu biji Tuvak lai aizbrauktu ar Pljavinju uz rio neka uzvaret shito speli... pa visam maz....

  +2 [+] [-]

, 2016-10-10 00:09, pirms 8 gadiem
"Jāsāk ar to, ka jātrenē serves. Pārāk uzkrītoša bija servēšana tīklā, vai pāri visam laukumam. Manuprāt, nespēt normāli servēt ir tas pats, kas basī nemācēt sodus iemest. Servju uzņemšana arī pavāja. Tā ka likumsakarīga kaimiņu uzvara gan šovakar 3 setos, gan divu spēļu summā."
Ļauj minēt - voleju neesi trenējies.
Serve ir tikai viens no elementiem. Un jo vairāk gribi samazināt pretinieka izredzes sašķelt Tavas komandas bloku, jo bīstamākai (automātiski riskantākai,nestabilākai) tai jābūt. Teorētiski var laist prastu planieri un gandrīz visu laiku atstāt katram uzbrucējam pa vienam bloķētājam (runājot galējībās, lai uzsvērtu domu).

  +1 [+] [-]

, 2016-10-10 00:14, pirms 8 gadiem
Un par mazu pietrūkšanu - noteikti ir domāts viss kvalifikācijas cikls, nevis pēdējā tā spēle.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-10 09:23, pirms 8 gadiem
Man kopumā ir pozitīvas emocijas, jo cerības kvalificēties un intriga bija līdz pēdējai spēlei. Domāju, ka ne tikai man puiši atjaunoja interesi par voleja skatīšanos. Paldies par to!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-10 09:35, pirms 8 gadiem
Egleskalns labs spēlētājs, bet kā var runāt pilnīgas muļķibas, ka maz pietrūka. Pēc spēles mājās jau bija redzams, ka vāks un pie estiņiem nav cerības.