Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RSU/MSĢ volejbolistes kļūst par Latvijas čempionēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

RSU/MSĢ volejbolistes kļūst par Latvijas čempionēm
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: LVF

“Optibet” Latvijas čempionāta sievietēm finālsērijā divu Rīgas komandu RSU/MSĢ un RVS/LU cīņā piektajā cīņā uzvaru izcīnīja RSU/MSĢ, otro reizi kluba vēsturē izcīnot Latvijas čempionāta zelta medaļas.

Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm RSU/MSĢ savā laukumā ar 3-1 (25:22, 25:22, 21:25, 25:21) pārspēja RVS/LU un sērijā līdz trim uzvarām svinēja panākumu ar 3-2.

RSU/MSĢ komandā pa 14 punktiem guva Alise Juršāne-Piņķe un Katrīna Struka, abām pa trim reizēm izceļoties blokā, bet pa 12 punktiem – Agija Ankevica un Karmena Struka, kuras kontā trīs bloki. Eksčempioņu rindās 13 punktus guva Sindija Bože, pa 12 punktiem – Katrīna Paula Krustkalne un Lāsma Ozola, kura pa trim punktiem sakrāja blokā un no serves līnijas, bet deviņus punktus guva Anna Cepurīte.

Pirmajā setā pēc cēlājas Elvitas Dolotovas “eisa” RSU/MSĢ izvirzījās vadībā ar 3:0, bet pēc Martas Ginteres uzbrukuma RVS/LU panāca neizšķirtu. Vadībā gan viešņām, kuru lomā bija RVS/LU, izvirzīties netika ļauts, pēc vēl vienas netveramas Dolotovas serves mājiniecēm panākot 13:9 pārsvaru, bet pēc divām RVS/LU spēlētāju kļūdām uzbrukumā – 16:11. RVS/LU pietuvojās līdz 17:18, bet RSU/MSĢ atbildēja ar četru punktu sēriju, pēc Ankevicas uzbrukuma panākot 22:17 pārsvaru. RVS/LU pietuvojās (21:22) ar Ozolas servēm, RSU/MSĢ iztērējot abus pusminūtes pārtraukumus. Ankevica gan izkustināja skaitli RSU/MSĢ tablo pusē, gan ar “eisu” pabeidza setu.

Otrais sets sākās graujoši – 8:1 mājinieču labā pēc Annas Kovalas uzbrukuma. Pēc Melisas Muižnieces “eisa” RVS/LU pietuvojās līdz 6:10, pēc labām Ozolas servēm – līdz 11:12, bet pēc Juršānes-Piņķes kļūdas uzbrukumā – 14:14. Tūlīt gan pēc Kovalas un Katrīnas Strukas blokiem RSU/MSĢ atguva pārsvaru (18:14), palielinot to līdz 20:14. Ar to pietika, lai pēc Ozolas serves autā uzvarētu setu ar 25:22.

Trešajā setā RSU/MSĢ tikai reizi izvirzījās vadībā, Dolotovai ar uzbrukumu panākot 1:0. RVS/LU pēc Božes “eisa” panāca 3:1. Ar vēl vienu meistarīgu uzbrukumu, ieliekot bumbu laukumā pa vidu RVS/LU spēlētājām, Dolotova panāca 4:4, taču RVS/LU pēc Cepurītes bloka atjaunoja vadību (8:4), atlikušajā laikā tikai reizi atļaujot pretiniecēm pietuvoties punkta attālumā – 7:8 pēc Karmenas Strukas uzbrukuma. Punktu setam ar kļūdu piespēlē pielika Kovala.

Ceturto setu rezultatīvāk sāka RVS/LU, taču pēc Juršānes-Piņķes bloka mājinieces bija guvušas četrus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 7:5. Cepurīte ar netveramu servi panāca neizšķirtu (7:7), bet ar pieciem punktiem pēc kārtas un Juršānes-Piņķes uzbrukumu RSU/MSĢ panāca 14:8 pārsvaru. RVS/LU pakaļdzīšanās vainagojās ar 21:21 pēc Krustkalnes uzbrukuma, taču maču ar diviem “eisiem” pabeidza Emīlija Tralmaka, kuru trīs izspēles pirms mača beigām laukumā laida uzvarētāju trenere Inguna Minusa.

Par labākajām savās komandās šajā mačā tika atzītas Ankevica un cēlāja Elza Reknere.

Savukārt par finālsērijas MVP tika atzīta Elvita Dolotova, Elzai Reknerei saņemot labākās cēlājas titulu. Par labāko otrā tempa spēlētāju tika atzīta Agija Ankevica, pirmā tempa spēlētāju – Lāsma Ozola, diagonālo spēlētāju – Anete Čelnova, bet “libero” – Megija Grundmane.

"Grūti pateikt, ar ko bijām pārākas pēdējā spēlē. Liekas, ka ar emocijām. Noticējām sev pēc zaudētā trešā seta, neatlaidīgi nospēlējām ceturto setu un neatdevām uzvaru tajā pretiniecēm. Zinājām, ka vajag sakārtot blociņu, uz ko iekritām trešajā setā,” par sērijas piekto spēli saka finālsērijas vērtīgākā spēlētāja Elvita Dolotova.

“Šosezon jau daudzas reizes ar RVS/LU bijām tikušās, un pārsteigt vienam otru bija grūti. RVS/LU bija grūti izcīnīt trešo uzvaru un pabeigt sēriju, bet mums nebija ko zaudēt, katra spēle bija kā pēdējā un katru nācās spēlēt ar pilnu jaudu,” par atspēlēšanos sērijā saka Dolotova.

“Negaidīju, ka mani atzīs par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tas bija neliels pārsteigums. Protams, vienmēr ir forši izpelnīties atzinību, tomēr man daudz nozīmīgāks ir čempioņu tituls, jo iepriekšējo reizi komanda Latvijas čempionātā uzvarēja pirms septiņiem gadiem. Spēlējām kā komanda, atbalstījām viena otru un nevienā brīdī nenolaidām rokas,” pieticīga ir Latvijas izlases cēlāja.

"Otrajā setā bija krīzīte, ko nevarējām tik ātri pārvarēt, bet bija skaidrs, ka nevaram paļauties uz to, ka medaļas jau ir kaklā. Centāmies mobilizēt meitenes uz katru punktu, jo paviršības var atspēlēties. Savukārt trešo setu labi aizvadīja pretinieces. Saprotot, ka nez vai vinnēsim setu, pamainījām spēlētājas, ko varējām, ļāvām atpūsties pamatsastāvam un gatavojāmies ceturtajam setam,” spēli komentēja Minusas asistente RSU/MSĢ komandā Inga Ikauniece.

“MSĢ direktors Sergejs Čevers mācību gada sākumā visiem sporta veidiem deva divus gadus, lai pierādītu, ka tiem ir vieta MSĢ. Uzvara Baltijas līgā un šis tituls pierāda, ka sieviešu volejbolam Murjāņos ir jābūt, jo šis ir rezultāts. RSU/MSĢ komandā ir liela daļa MSĢ mācījušos spēlētāju, kā arī trīs spēlētājas, kuras tur mācās joprojām (māsas Strukas un Laura Kristīne Vāvere),” saka Ikauniece.
Jau ziņots, ka svētdien bronzas godalgas izcīnīja "Jelgava", kas izšķirošajā mačā ar 3-1 pārspēja "SuFA klubs"/"Daugavpils Universitāte" ("SuFA klubs"/DU) un sērijā līdz divām uzvarām guva panākumu ar 2-1.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) volejbolistes.

Finālsērija

DatumsLaiksKomandasRez.
03.04.19:00RSU/MSĢ – RVS/LU2-3
06.04.18:30RVS/LU – RSU/MSĢ3-1
07.04.16:00RSU/MSĢ – RVS/LU3-0
13.04.19:00RVS/LU – RSU/MSĢ1-3
14.04.15:00RSU/MSĢ – RVS/LU3-1

Latvijas čempiones volejbolā kopš 2010. gada

GadsČempiones
2010.VK “Jelgava/LU”
2011.VK “Jelgava/LU”
2012.VK “Jelgava/LU”
2013.VK “Jelgava/LU”
2014.VK “Jelgava/LU”
2015.VK “Jelgava/LU”
2016.VK “Jelgava/LU”
2017.RSU/MVS
2018.RVS
2019.RVS
2020.-
2021.VK “Jelgava”
2022.RVS/LU
2023.RVS/LU
2024.RSU/MSĢ

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2024-04-15 11:44, pirms 2 nedēļām
Svētki izpalika, nekā jauna, nekādu jaunu līderu, joprojām saspēles vadītāju nav... , ir tikai kas kaut ko uzceļ, kas kaut ko var iesist...jā, un nav pat kas treneri gaisā pamet... 😀!