Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

RSU/MSĢ volejbolistes uzvar viesos un panāk izšķirošo finālsērijas cīņu

Jānis Celmiņš

RSU/MSĢ volejbolistes uzvar viesos un panāk izšķirošo finālsērijas cīņu
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: LVF

Uzvaru ceturtajā Optibet Latvijas čempionāta volejbolā sievietēm finālsērijas spēlē šodien Rīgā svinēja RSU/MSĢ volejbolistes, kuras Rīgas Volejbola skolas sporta zālē pamanījās apspēlēt mājinieci RVS/LU komandu (3:1), tādejādi panākot piekto izšķirošo sērijas ciņu, kas norisināsies jau rīt Rimi Olimpiskajā centrā.

Nonākušas “aizas malā” jau pēc pirmajām divām finālsērijas spēlēm (0-2), RSU/MSĢ volejbolistes aizvadītajā nedēļas nogalē vienu uzvaru atguva. Šodien Rīgas Volejbola skolas sporta zālē RVS/LU vienībai bija otrā iespēja noslēgt sēriju. Tas neizdevās un rīt tiks izspēlēta noslēdzošā cīņa, kas notiks jau RSU/MSĢ mājas laukumā.

Šodien cīņu labāk iesāka mājinieces. Lai gan pirmā seta ievadā nelielu pārsvaru ieguva viešņas (7:3, 9:6, 11:8), pirmā seta vidū RVS/LU nosvēra svara kausus par labu sev, novedot pirmo setu līdz panākumam – 25:21. Kā vēlāk izrādījās, tas arī bija viss, uz ko finālsērijas pirmo divu cīņu uzvarētājas šovakar bija spējīgas. Otrajā un trešajā setā RSU/MSĢ savām pretiniecēm neļāva būt vadībā ne mirkli, uzvarot gan otro, gan trešo setu – 28:26 un 25:23.

Ceturtā seta gaitā jau šķita, ka bez volejbola saldā ēdiena – piektā seta neiztikt, taču nekā. Lai gan RVS/LU dāmas bija iekrājušas drošu pārsvaru, tuvojoties seta izšķirošajiem mirkļiem (20:15), Ingunas Minusas vadītā vienība tomēr pamanījās lauzt spēles gaitu, izglābties un uzvarēt – 25:22.

Tādejādi Latvijas čempionāta finālā jau rīt pēcpusdienā tiks izspēlēta izšķirošā piektā finālsērijas spēle.

Uzvarētāju rindās šovakar ražīgākā punktu guvēja bija Agija Ankevica, kuras rēķinā 21 gūts punkts. 13, 12 un 11 punkti attiecīgi Katrīnai Strukai, Karmenai Strukai un Annai Kovalai. RVS/LU rindās tikmēr rezultatīvākā bija Sindija Bože. Viņas rēķinā 14 gūti punkti.

"Šodien galvenais bija līdz galam izpildīt dotos uzdevumus un stresa momentos, kad ūdens jau smeļas mutē, neapjukt un neradīt haosu uz laukuma. Spējām. Abām komandām bija līdzīga stresa sajūta. Viena komanda juta, ka var kļūt par čempioniem, bet otra – ka uzvarot var spēlēt arī rītā,” spēli komentēja RSU/MSĢ vienības galvenā trenere Inguna Minusa.

“Iesildoties pamanījām, ka pretiniecēm nav gan galvenās “diagonāles” Anetes Čelnovas, gan viena no “pirmajiem tempiem”, taču RVS/LU nākamā pirmā tempa spēlētāja ir tikpat spēcīga kā iepriekšējā. Tāpēc tas nevarēja būt liels pārsteigums," norāda RSU/MSĢ galvenā trenere.

"Rīt mūs gaida laba spēle. Mēs sākām finālu Olimpiskajā centrā un arī noslēgsim tajā, cerams, priekš skatītājiem ar labāko abu komandu spēli,” saka Minusa, kuras komanda rīt būs mājinieču lomā.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva RVS/LU volejbolistes, bet RSU/MSĢ volejbolistes šogad kļuva par Baltijas kausa ieguvējām.

Finālsērija, (sievietes)

DatumsLaiksKomandasRezultāts/Vieta
03.04.19:00RSU/MSĢ – RVS/LU2-3
06.04.18:30RVS/LU – RSU/MSĢ3-1
07.04.16:00RSU/MSĢ – RVS/LU3-0
13.04.19:00RVS/LU – RSU/MSĢ1-3
14.04.15:00RSU/MSĢ – RVS/LURimi OC