Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

RVS/LU neizmanto iespēju noslēgt sēriju, RSU/MSĢ uzvar un atjauno intrigu

Jānis Celmiņš

RVS/LU neizmanto iespēju noslēgt sēriju, RSU/MSĢ uzvar un atjauno intrigu
Inguna Minusa un Inga Ikauniece. Foto: Artūrs Stiebriņš, LVF

RVS/LU volejbolistes šodien neizmantoja iespēju noslēgt "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta finālsēriju. Esot sērijas vadībā ar 2-0, šodien spēlē, kas tiks izspēlēta Liepājas Olimpiskajā centrā, RVS/LU volejbolistes trijos setos piekāpās (0:3) RSU/MSĢ vienībai.

Mājinieču lomā sev visa neierastajā Liepājas OC zālē šodien iejutās RSU/MSĢ komanda. Aizvadītajā trešdienā pirmajā finālsērijas mačā ar 3:2 pie panākuma tika RVS/LU vienība, kas uzvarēja sestdien arī otrajā spēlē ar 3:1, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0. Šodien gan sērija noslēgta netika.

Ingunas Minusas vadītā RSU/MSĢ komanda šodien spēli aizvadīja vienā elpas vilcienā, uzvarot ļoti pārliecinoši – 3:0 (25:15, 25:14, 25:17). Par pārliecinošo uzvaru liecina kaut vai tikai viens fakts – RVS/LU vadībā nespēja izvirzīties ne reizi… Minusas trenētā komanda šodien bija pārāka visos statistikas rādītājos.

Uzvarētāju rindās 12 punktus guva Agija Ankevica, bet pa 11 katra Alise Piņķe Juršāne un Karmena Struka. Par labāko spēlētāju RSU/MSĢ rindās šodien tika atzīta komandas cēlāja Elvita Dolotova, kura spēli šodien vadīja tiešām augstā līmenī.

Zaudētājām tikmēr neviena no volejbolistēm nespēja pietuvoties 10 punktu atzīmei, pa septiņiem punktiem gūstot Sindijai Božei un Lāsmai Ozolai.

"Esam iespēlējušās, sakārtojušas spēli un spējam to noturēt ilgāk par vienu – diviem setiem, izpildīt dotos uzdevumus. Arī pirmā un otrā spēle bija divu līdzīgu pretinieku spēkošanās, uzvarētāju izšķirot niansēm. Uzvarēja tā komanda, kam bija labāka bloka un aizsardzības sistēma. Mums tas prasīja ilgāku laiku, lai nostabilizētos,” pēc pārliecinošās uzvaras teica RSU/MSĢ trenere Inguna Minusa.

Minusa arī atklāja, ka spēle Liepājā notika volejbola popularizēšanas nolūkos un tā ir viņas un Liepājas Sporta spēļu skolas Volejbola nodaļas sporta organizatores Ingunas Valdmanes ideja, kā arī izteica cerību, ka uzvarētājs finālsērijā noskaidrosies pēc nedēļas piektajā spēlē “Rimi” Olimpiskajā centrā lielas skatītāju auditorijas priekšā.

Otrā iespēja noslēgt sēriju un izcīnīt čempionu titulu RVS/LU būs jau nākamajā sestdienā (13. aprīlis), kad RVS sporta zālē norisināsies sērijas ceturtā spēle. Ja būs nepieciešama arī piektā, tā notiks dienu vēlāk Rimi Olimpiskajā centrā.

RSU/MSĢ volejbolistes šosezon pirmo reizi triumfēja Baltijas līgā, bet RVS/LU vienība uzvarēja Latvijas kausa izcīņā un ieguva Superkausu.

Cīņā par bronzas godalgām sestdien "SuFA klubs"/DU mājās ar 3-1 pārspēja "Jelgavu" un sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) volejbolistes.

Volejbola pavasaris ir pilnā plaukumā! Jau trešdien (10. aprīlis) Daugavpilī startēs arī Latvijas čempionāta finālsērija kungiem. Tajā šogad par titulu cīnīsies “Ezerzeme”/DU un “Jēkabpils lūši”.