Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns: "Darīšu visu, lai mēs iegūtu ceļazīmi uz finālturnīru"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Egleskalns: "Darīšu visu, lai mēs iegūtu ceļazīmi uz finālturnīru"
Hermans Egleskalns (tālajā plānā)
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas volejbola izlases uzbrukuma līderis ir Hermans Egleskalns (25). Sarunā ar laikrakstu "Diena" diagonāles spēlētājs atzīst, ka ir liela vēlme tikt uz Eiropas čempionāta finālturnīru, jo mūsu volejbolam tā būtu iespēja pacelties. Lai to paveiktu, 9. oktobrī Tallinā jāpieveic igauņi.

Izšķirošajās spēles par tikšanu uz EČ finālturnīru Latvijai pretī stājas Igaunija. Tas ir derbijs. "Es tā neuzskatu. Ir vienkārši jāiet un jāspēlē. Derbiji kaut kādā veidā ir uzpūsti. Līdzīgi mums bija Grieķijā, kad ar "Olympiacos" spēlējām pret "Panathinaikos". Sanāca daudz fanu un pirms tam visu kaut ko sarakstīja. Bet, kad esi laukumā, par šīm lietām vispār nedomā," atklāj mūsu volejbolists.

Ir liela vēlēšanās kvalificēties finālturnīram. Pirmajā spēlē pret igauņiem Eglesklans guva 27 punktus, taču nācās piekāpties ar 2-3. Viss izšķirsies 9. oktobrī Talinnā. "Svarīgi nokļūt finālturnīrā Polijā, jo tad mūsu jaunajiem spēlētājiem pavērtos iespēja dabūt līgumus labās līgās. No tā mūsu volejbols tikai iegūtu. Tāpēc darīšu visu, lai mēs iegūtu ceļazīmi uz finālturnīru," atzīst garais latvietis.

Jaunajā sezonā Hermans Egleskalns spēlēs Francijas klubā. "Pēc labas sezonas Grieķijā esmu tagad izvēlējies braukt uz Nicas komandu Francijā, kur ir labs treneris. Es izvēlējos ne to spēcīgāko klubu, bet labu organizāciju. Nebūs arī tik daudz spēļu, jo komanda nespēlēs Eirokausos. Mērķi ir pieticīgi - vispirms saglabāt vietu līgā un censties iekļūt izslēgšanas spēlēs. Agrāk man bija doma, ka nu tikai jāpelna un jāpelna. Bet tagad esmu sapratis, ka ir jādara, kas pašam patīk, un tad ar laiku arī nauda atnāks. Gribētos spēlēt Itālijā, jo tā tiešām ir volejbola lielvalsts. Domāju, ka kaut kad man būs tāda iespēja."

2015. gadā izmēģināja spēkus pludmales volejbolā, spēlējot kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, tomēr drīz vien šī sadarbība tika izbeigta. "Problēma nebija tajā, ka es kaut ko nevarētu izdarīt. Varbūt pietrūka kaut kādu sīkumu. Arī fiziskajai sagatavotībai jābūt citai, jo lēcienu tehnika tomēr atšķiras. Domāju, ka es varētu spēlēt diezgan normālā līmenī, bet bija vajadzīgs ilgāks laiks. Tas bija ļoti optimistiski - cerēt, ka mēs pusgada laikā uztrenēsimies kā pasaules līmeņa komanda un tiksim uz olimpiādi. Bija jātrenējas viens, divi vai pat trīs gadi, un jāiegulda nauda," norāda Hermans Egleskalns, kurš šobrīd vairs neplāno pievērsties pludmales volejbolam. "Tie tomēr ir divi dažādi sporta veidi. Ir augstas klases bīčisti, kuri zālē neko daudz nevar izdarīt. Tāpat ir arī ar zāles volejbolistiem. Protams, ir tādi kā Jānis Šmēdiņš, kurš var sevi parādīt ne tikai bīčā, bet arī zālē, taču tādu nav daudz."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

     [+] [-]

, 2016-10-03 16:00, pirms 8 gadiem
Maza kļūda tekstā:

"2015. gadā izmēģināja spēkus pludmales volejbolā, spēlējot kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, tomēr drīz vien atgriezās klasiskajā basketbolā."