Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Hilborna: "Rio ceru būt tik laba Latvijas sportiste, cik vien varu"

Hilborna: "Rio ceru būt tik laba Latvijas sportiste, cik vien varu"
Ariana Hilborna
Foto: SweetM Images

Arizonā dzīvojošā Latvijas maratoniste Ariana Hilbona cer uz vietu mūsu olimpiskajā komandā, kas augustā startēs Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Savā blogā sportiste atzīst, ka nācās pārvarēt nedraudzīgu komentāru mākoni, bet tagad izdevies tikt tam pāri.

Pēc olimpiskā normatīva izpildīšanas Ariana Hilbona ieturēja mēneša pauzi un tikai tad savā blogā uzrakstīja par notikušo. "Man bija jātiek galā ar dažām lietām, kuru dēļ bija grūti priecāties par savu skrējienu. Saskāros ar nedraudzīgiem komentāriem no tiem, kuri maz zina par mani un manas ģimenes stāstu. Diemžēl šim mākonim ļāvu ienākt savā dzīvē, godīgi sakot, nonācu drūmā situācijā. Bet tagad tiku prom un esmu patiesi lepna par savu sniegumu un sasniegumu. Šajā vasarā paņēmu pauzi sociālajos medijos - domāju, ka tas man palīdzēja atgūties un koncentrēties uz nepieciešamo, lai kļūtu par tik labu Latvijas sportisti, kāda vien var būt," atklāj ASV dzīvojošā latviešu maratoniste.

Sportiste gatavojās, ka Otavas maratonā būs karsts laiks. Ja apstākļi būtu perfekti, varētu mērķēt uz 2:35, bet pamatmērķis bija 2:36-2:37. Iepriekš bija skriets arī 2:35, taču karstuma un mitruma rādītāji atstāja savu ietekmi. Desmit dienu laikā prognoze mainījās no 21 uz 32 grādiem, un šāda tendence sāka raisīt paniku. Dienu pirms starta jau parādījās runas, ka karstuma dēļ sacensības varētu tikt atceltas (!!). Ariana Hilborna nolēma, ka jāpielāgojas apstākļiem un jāmērķē uz 2:41. Rezultāts - 2:40:32 un sestā vieta. "Jutos labi visu laiku. Pēdējie kilometri, protams, bija grūti, bet nekas īpašs. Skrējiena laikā izdzēru visas savas 8 šķidruma pudeles, turklāt katrā stacijā paķēra vienu ūdens glāzi dzeršanai un otru uzliešanai uz sevis. Izrādījās, ka varu diezgan labi skriet arī karstumā! Yay!"

"Protams, ka to visu es nepaveicu viena pati. Tas noteikti bija komandas darbs. Pirms četriem gadiem nolēmu pārtraukt skolotājas darbu, lai koncentrētos skriešanai un iekļūtu olimpiskajā komandā." Ariana saka paldies dzīvesbiedram Metam un vecākiem par atbalstu, treniņu partneriem par līdzdarbošanos un trenerim Džonam Reičam, kurš noticēja jau kopš 2010. gada, kā arī Arizonā dzīvojošo sieviešu olimpiskās attīstības komandai "Sonoran Distance Project" un sponsoriem. "Paldies par šīs mazās latviešu meitenes sapņu atbalstīšanu!"

Sieviešu maratonā Rio spēļu normatīvu (2:45:00) izpildījušas četras Latvijas sportistes, taču olimpiādē varēs piedalīties tikai trīs. Pēc rezultātu ranga Hilborna pozicionējas kā trešā. "Es biju un esmu absolūtā sajūsmā. Izpildīju olimpisko normatīvu un ceru būt uz starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, pārstāvot manu Latviju. Šobrīd vēl nav droši, jo komandas sastāvs tiks paziņots jūlijā. Šobrīd domāju pozitīvi, trenējos smagi un koncentrējos uz vajadzīgo. Plānoju no sevis atdot visu, lai sacensībās dotu savu absolūti labāko Latvijai. Nevaru sapņot par vēl lielāku godu," atzīst Amerikas latviete.

Izmantotie resursi:
arianahilborn.com


, 2016-06-28 13:44, pirms 8 gadiem
Novēlu tikai to labāko!
, 2016-06-28 13:52, pirms 8 gadiem
2:45:00 normatīvs visai zems, pēc dažu gadu darba tādu var izpildīt.
, 2016-06-28 14:56, pirms 8 gadiem
ritenis rakstīja: 2:45:00 normatīvs visai zems, pēc dažu gadu darba tādu var izpildīt.
Normatīvs nav ļoti augsts. Bet es gribētu redzēt kā pēc "dažu gadu darba" Tu to varētu sasniegt. Ja ar dažu gadu darbu domā 5 un vairāk - tad jā. Latvijā DŽEKI trenējas daudzus gadus un tāpat tikai daži noskrien tādu rezultātu. Sievietei - lai tādu normu noskrietu ir jātrenējas profesionāli - daudzus nevis dažus gadus.
, 2016-06-28 15:33, pirms 8 gadiem
Raksts uztaisīts no Hilbornas bloga ieraksta, interesanti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-29 02:14, pirms 8 gadiem
Jā, Ariana, par Tevi Latvijā ļoti maz dzirdēts un pat nav īsti skaidrs cik ļoti esi Latviete, tāpēc jauki, ka esi kaut nedaudz padalījusies par sevi! un agrēk nekad nav bijusi situācija, ka šai distancē kvalificējas vairāk par 3, jo Londonā vispār tikai 1. reizi kāda skrējēja no Latvijas startēja Maratonā! Piekrītu , ka jāstartē labākajām un lai TEV izdodas sasniegt labāko ko Tu spēj!
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.