Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas pusmaratonā triumfē Girgensons un Kažemāka

Jūrmalas pusmaratonā triumfē Girgensons un Kažemāka
Publicitātes foto

Ar Jāņa Girgensona un Anitas Kažemākas triumfu "Turkish Airlines" 21 kilometra distancē šodien ir noslēdzies Jūrmalas pusmaratons, kurā kopumā piedalījās vairāk nekā tūkstotis skrējēju no Baltijas valstīm un vairākām citām tuvējām kaimiņzemēm, informēja sacensību organizators Kaspars Tupiņš.

Jānis Girgensons bija labākais vīriešu konkurencē, pusmaratonu pieveicot stundā, astoņās minūtēs un trīs sekundēs, bet Anita Kažemāka uzvaras laurus plūca dāmu konkurencē ar rezultātu stunda, 19 minūtes un četras sekundes.

Vīriešu vidū otrajā vietā 21 kilometra distancē ierindojās Rolands Kaimiņš (1:09:25), bet trešajā – Kristaps Bērziņš (1:10:32). Otrs labākais sniegums sieviešu vidū bija Kitijai Valterei, kas finišu sasniedza stundā, 22 minūtēs un 43 sekundēs, bet trešā bija Liene Bernsone ar rezultātu 1:25:44.

"ASICS'' desmit kilometru distanci visātrāk noskrēja Reinis Hartmanis (34 minūtes un 23 sekundes) un Jeļena Ābele (38 minūtes un 39 sekundes). Otrajā vietā vīriešu konkurencē ierindojās Dmitrijs Serjogins (34 minūtes un 47 sekundes), bet trešajā – Kristaps Vējš - Āboliņs (35 minūtes 12 sekundes). Dāmu vidū otrā ātrākā desmit kilometru distancē bija Ilona Marhele (42 minūtes piecas sekundes), bet trešā – Nora Krevneva (43 minūtes 42 sekundes).

''Seesam'' piecu kilometru ģimenes skriešanas/nūjošanas distancē īpašo balvu ‘’kuplākā ģimene’’ ieguva Albertu ģimene, bet Jūrmalas pilsētas dome saņēma balvu, kā visplašāk pārstāvētā nūjotāju komanda.

"Neviltots prieks, ka pusmaratonā piedalījās tik kupls skrējēju pulks. Daļēji tas, iespējams, skaidrojams ar lieliskajiem laikapstākļiem, taču galvenokārt ar to, ka arvien vairāk cilvēku Latvijā un citviet pievēršas vienam no demokrātiskākajiem sporta veidiem - skriešanai," sacīja Kaspars Tupiņš.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis pauda gandarījumu, ka pusmaratons bija labi organizēts un noritēja bez starpgadījumiem.

"Veiksmīgi aizvadīts kārtējais ‘’Baltijas Maratoni’’ sērijas pasākums Jūrmalā. Uzņemot visas sezonās garumā tūkstošiem skrējēju, velobraucēju un skrituļotāju, kā arī līdzjutēju, Jūrmala šosezon pārtapusi par īstu sportisko aktivitāšu un veselīga dzīvesveida cienītāju citadeli," sacīja Truksnis.

Saskaņā ar jaunāko informāciju ‘’Baltijas Maratoni’’ sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi pagarina sporta notikumu sezonu. Pašlaik jau ir sākusies reģistrācija Jūrmalas MTB riteņbraukšanas sacensībām, kas norisināsies svētdien, 12. oktobrī, un būs noslēdzošais šīs sezonas velopasākums Latvijā Reģistrēties var vietnē Baltijas Maratoni - masu sporta pasākumu..., kā arī sporta klubos "CityFitness'' un veikalos ''Fans''.

     [+] [-]

, 2014-09-06 19:17, pirms 10 gadiem
Pasākums noorganizēts samērā labi, paveicās arī ar labiem laika apstākļiem, tik jau kuro reizi šie organizētāji nesmuki manipulē ar nolikuma mainīšanu tikai dažas dienas(iepriekš stundas) pirms pasākuma Tamdēļ nebija iemesla ierasties arī dažiem labākajiem skrējējiem...