Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Otrajā dienā satraucos mazāk"

Ints Megnis
Ints Megnis

Sevastova: "Otrajā dienā satraucos mazāk"
Anastasija Sevastova pēc uzvaras pār Makarovu
Foto: ugramegasport.ru

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien izteica prieku par izlases iekļūšanu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā, atzīstot, ka otrajā dienā satraukusies mazāk.

Latvija pārspēlē par vietu otrajā pasaules grupā pret Krieviju pēc trīs vienspēlēm bija vadībā ar 2-1, kas nozīmēja nepieciešamību gūt vēl tikai vienu punktu. To paveica ranga WTA 15. vietā esošā Sevastova, kura ar 6:2, 7:5 pārspēja Jekaterinu Makarovu (#27), viņu uzvarot pirmo reizi četros mačos.

Latvija pirmoreiz sacentās ar četrkārtējo "Fed Cup" čempioni Krieviju, kura pēc zaudējuma pirmoreiz kopš 1997. gada nokritusi uz Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupu. Tikmēr mūsu komanda, kurai Krievijā bija jubilejas 100. mačs "Fed Cup" turnīrā, nākamajā sezonā pirmoreiz kopš 1994. gada spēlēs Pasaules grupā. Toreiz bija viena grupa ar 32 izlasēm, bet pašreiz Pasaules grupā ietilpst 16 komandas, kas sadalītas divās grupās pa astoņām komandām, bet nākamās sezonas formāts vēl nav izlemts. Paliekot pie pašreizējā formāta, Latvija spēlētu otrajā grupā.

"Man šķiet, ka apspēlēt Katju Makarovu palīdzēja tas, ka skatījos vakardienas maču, kurā viņa spēlēja ar Aļonu Ostapenko. Spēli sāku citādāk nekā mūsu iepriekšējo spēkošanos Dubaijā, kā arī uz māla man ar viņu ir vieglāk spēlēt, jo iepriekšējo reizi zaudēju uz cietā seguma. Viņa lieliski spēlē un man vienmēr bijis grūti ar viņu spēkoties," pēc svarīgā panākuma teica Sevastova. "Šoreiz cīnījos līdz beigām un tas arī bija svarīgi. Otrajā setā viņa spēlēja labāk, uzreiz ieguva breiku un bija priekšā. Bija ļoti tuvu tam, lai mačs turpinātos trešajā setā. Svarīgi bija paņemt geimu pie 4-5, bet pie 6-5 jau spēlēju pavisam mierīgi. Vajadzēja vienmēr būt spēlē, koncentrēties tikai uz viņu. Zināju, ka kādā izšķirošajā brīdī viņa pieļaus kļūdu, jo Katjai arī ir nervi un viņa nav robots."

"Man liekas, ka pirmajā mačā uztraucos nedaudz vairāk. Nekad nebijām spēlējuši šādā formātā, bija sarežģīta pirmā diena," Sevastova atgādināja, ka Latvija ļoti ilgi spēlējusi Eiropas/Āfrikas zonā, kur dueļi tiek aizvadīti līdz divām uzvarētām spēlēm. "Otrajā dienā izdevās atslābināties. Rezultāts bija 2-1, mums nebija, ko zaudēt, atradāmies vadībā. Pat, ja būtu otrādi, nebūtu bailīgi. Mēs bijām izbraukumā pret Krieviju, kam palīdzēja labākās spēlētājas."

"Sen nebiju spēlējusi Federāciju kausā. Iepriekšējo reizi tas notika 2011. gadā. Izlaidu daudz laika, jo man bija pauze karjerā, bet pērn vairāk koncentrējos kāpšanai pasaules rangā," pauž sportiste. "Dažreiz līdzi just partnerei komandā ir pat smagāk nekā spēlēt pašai. Kad spēlē, tie ir tavi lēmumi, bet, kad atbalsti, visu izšķir kāds cits. Aļona spēlēja pietiekami solīdi šīs divas spēles un esmu priecīga, ka viņa uzvarēja divos setos."

Jau pirmdien Latvijas labākās tenisistes dosies uz Štutgarti, kur nākamnedēļ piedalīsies WTA "Premier" sērijas turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://ugramegasport.ru/2018/04/22...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-22 16:43, pirms 6 gadiem
Super!!!!
Paldies Aļona un paldies Nastja par emocijām. Divi litri Latvijas balzāma ir vēderā, bet neredzu tam jēgu....
Savickis gan laikam redz. Visu maču, smaidīja kā sūds uz kociņa kuram viss pēc būtības vienalga, jo pārspriežot esošo laukumā, nebūt daudz neinteresējās par tur notiekošo....
Ceru, ka meitenēm vismaz pateica paldies....

  -3 [+] [-]

, 2018-04-22 17:33, pirms 6 gadiem
Šoreiz gribas pateikt Savickim paldies!...tas, ka viss notika daudz maz godīgi un nebija netīras spēles no organizatoru puses, laikam jau tāpēc, ka nāk no Iteras/gazovščiku aprindām...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-22 17:55, pirms 6 gadiem
einis rakstīja: Super!!!!
Paldies Aļona un paldies Nastja par emocijām. Divi litri Latvijas balzāma ir vēderā, bet neredzu tam jēgu....
Savickis gan laikam redz. Visu maču, smaidīja kā sūds uz kociņa kuram viss pēc būtības vienalga, jo pārspriežot esošo laukumā, nebūt daudz neinteresējās par tur notiekošo....
Ceru, ka meitenēm vismaz pateica paldies....
Nujau,nujau - divi litri balzama!!!
Visu cieņu, par mūsējo meiču atbalstīšanu ,bet pēc diviem litriem patiesībā ,te nebūtu kas uzklikšķina šo Tavu komentu ,eini!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-22 18:31, pirms 6 gadiem
Malači..cūkuģīmjus paņēma pa mīksto..Andrejevam ziepes..atlaidīs..

  +3 [+] [-]

, 2018-04-22 19:00, pirms 6 gadiem
Tas tiešām labi, ka Seva spēja pārvarēt mirkļa vājumu zaudējot servi un pēc tam cīnoties līdz galam. Izlasē tikai tā jāspēlē, uz maksimumu.

Anastasijai pavisam citāds noskaņojums nekā Jūlijai un tas izpaudīsies arī revanšējoties Štutgartē.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-23 05:24, pirms 6 gadiem
Psiholoģiski mūsējās bija galvastiesu pārākas par krievietēm!

     [+] [-]

, 2018-04-23 09:54, pirms 6 gadiem
Apsveicu Latvijas komandu un pirrmkārt Sevu, ka nenodrebēja izšķirošajā spēlē un izcīnīja Latvijai uzvaru!
Tiešām skaista uzvara , pieveikta Krievija, turklāt viņu midzenī!
Bet tomēr paskatīsimies objektīvi. Nekāds milzu pārsteigums tas arī nav. Treneris Juška pirms mača diezgan pārliecinoši runāja par uzvaru, es komandu izredzes vērtēju 50:50. Kas šodien ir Krievijas sieviešu izlase? 2. grupas pastarīte, kas nesen zaudēja Slovākijai un tādēļ tik zemu nokrita, pasaules reitingā vēl 8. vietā, bet nu jau būs zemāk! Un kas pārstāvēja Krieviju? Spēlētājas, kuras šogad neko nav sasniegušas un visbiežāk izlido jau pirmajās kārtās!
Eiforija, labākā ši gada latvijas komanda!! pāragri par to spriest. Ja nu galīgi izgāžas mūsu hokeja, sievu un vīru baskatbola izlases , tad var sākt domāt. Bet tenisa elites grupā ir Čehija, Vācija, USA, Spānija, Rumānija, Austrālija, Beļgija. . . un vēl dažas. Izcīnīt vietu tajā pulciņā un vēl uzvarēt, tad jau būtu reāls pamats runāt par Latvijas labāko komandu. Vai tas ir reāli? Jā, kāpēc gan ne? Bet tā ir nākotnes vīzija!
Protams uzvarēt Krieviju tā daudziem , arī man ir medus maize.
Man ir iespaids, ka ne visi skatījās spēles, bija momenti, kad svaru kausi svārstījās, kad krievietes bija ļoti tuvu, lai tiktu pie trešā seta, bet viņām neizturēja nervi, varbūt pat negatīvu lomu nospēlēja savs laukums, atbildības nasta. Trijos mačos būdamas vadībā, divreiz pat pārliecinoši, nolaist seta galotnes, tas ir jāmāk! Te gan jāuzteic Latvijas tenisistes, kurām ar nerviem un spēli viss bija kārtībā!

     [+] [-]

, 2018-04-23 10:00, pirms 6 gadiem
Bet Sevai rīt 11.00 mačs Štutgartē ar Gergesu! Nu neveicas jau kuro reizi meitenei ar izlozi. Protams, ja Seva spēlēs kā vakar, var arī uzvarēt!
Ostapenko uz veco nopelnu rēķina pirmā kārta brīva, otrajā preti nekas nopietns, laikam kāda no kvalifikācijas, tātad reāli tikt vismaz trešajā kārtā, vai pat ceturtdaļfinālā. Tur, laikam var gadīties, ka spēle ar Pliškovu, ja tā tik tālu tiks!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-23 10:07, pirms 6 gadiem
Sevai , ja uzvar Gergesu spēle ar Svitoļinu, kura arī uz veco panākumu rēķina, pirmajā kārtā ir brīva.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-23 20:21, pirms 6 gadiem
Anastasija nespēlēs Štutgartē, Vondrušova pret Gergesu.