Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistes cīnīsies par piekto vietu junioru "FedCup" turnīrā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas tenisistes cīnīsies par piekto vietu junioru "FedCup" turnīrā
Kamilla Bartone. Foto: Srdjan Stevanovic

Jaunās Latvijas tenisistes sestdien Ungārijā uzvarēja Kanādu junioru Federāciju kausa turnīra pusfinālā par 5.-8. vietu, līdz ar to sacensības svētdien noslēgs ar dueli par piekto pozīciju.

Vispirms Latvijas izlases otrais numurs Patrīcija Špaka, kura ITF junioru rangā ir 318. vietā, ar 6-3, 6-4 bija pārāka pār 390. pozīciju ieņemošo Sāru Mudu Fortēnu, bet pēc tam Kamilla Bartone, kura šobrīd pasaules junioru rangā ir 57. pozīcijā, ar 4-6, 0-6 kapitulēja 13. vietu ieņemošajai Leilai Annijai Fernandesai.

Līdz ar to dueļa uzvarētājas tika noskaidrotas dubultspēlē, kurā Špaka un Stefānija Poļiščuka ar 0-6, 6-4, 10:8 pārspēja Žadu Buī un Fernandesu.

Pirms tam apakšgrupā Latvijas jaunās tenisistes ar 3-0 pieveica Japānas vienaudzes, ar 3-0 pārspēja Brazīlijas jaunās sportistes un ar 1-2 atzina ASV vienaudžu pārākumu. Savukārt piektdien ceturtdaļfinālā ar 1-2 piekāpās Ukrainai.

Sestdien pusfinālā par 5.-8. vietu Latvijai pretim stāsies Austrālija.

"Fed Cup" finālam Latvijas komanda kvalificējās augustā, kad izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā komandu sacensībās. Savukārt jūlijā Latvijas jaunās tenisistes guva vēsturisku panākumu, izcīnot dubultuzvaru kontinenta meistarsacīkstēs U16 vecuma grupā. Finālmačā Maskavā rīdziniece Bartone uzvarēja liepājnieci Špaku.