Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Lācis

Japānas olimpiešiem tiek pavēlēts valsts himnu dziedāt skaļi

Japānas olimpiešiem tiek pavēlēts valsts himnu dziedāt skaļi
2020. gada olimpisko spēļu rīkošanas komitejas vadītājs Jošiko Mori.
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Japānas premjerministrs Joširo Mori Japānas pārstāvjus 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ir uzrunājis, tiem sakot, ka viņi “nevar sevi uzskatīt par Japānas pārstāvjiem”, ja skaļi nedzied savas valsts himnu.

Joširo Mori, kurš šobrīd ir 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu rīkošanas komitejas vadītājs, brīdināja 300 japāņu sportistus par neatbilstošu himnas dziedāšanu pirms viņu došanās uz Rio Olimpiādi. Bijušais premjerministrs, kuram savu izteicienu dēļ piemīt slikta slava Japānā, savu aso uzrunu veica pēc šķietami neapmierinoša himnas izpildījuma no valsts sportistu puses.

“Kāpēc jūs visi kopīgi nevarat nodziedāt valsts himnu?” vaicāja 78 gadus vecais Mori sportistiem, kuri uz politiķi skatījās ar īgnām sejas izteiksmēm. “The Guardian” gan ziņo par vairākām liecībām, kas norāda uz to, ka himna bija izziņota kā kāda dziedātāja solo uzstāšanās.

Olimpisko spēļu rīkošanas komitejas vadītājs atminējās Japānas sieviešu futbola izlases pārstāves, kuras pēc uzvaras 2011. gada Pasaules kausā izplūda asarās, dziedot Kimigajo, Japānas nacionālo himnu. To pašu Mori attiecināja uz Japānas izlasi pērnā gada Pasaules kausā regbijā.

“Runa nav par vārdu klusu izrunāšanu,” Mori turpināja. “Ja tev ir iespēja stāvēt uz uzvarētāju pjedestāla, tad tev ir jādzied valsts himna skaļā balsī. Ja tu nedziedāsi valsts himnu, tad tu nevari sevi uzskatīt par Japānas pārstāvi – to es vēlos pateikt.”

Šī nav pirmā reize, kad Mori ir veltījis asus vārdus valsts sportistiem. Sporta funkcionārs ir savulaik kritizējis valstī populāro daiļslidotāju Mao Asadu par viņas sniegumu svarīgos brīžos, bet slidotājus Krisu un Keitiju Rīdu, kuri ir dzimuši ASV, bet pārstāv Japānu, par nepietiekami talantīgiem.

Japānas Olimpiskā komiteja ir uzstādījusi sev mērķi izcīnīt 20 - 33 zelta medaļas gaidāmajā Tokijas Olimpiādē. Japāņu olimpieši uzstādīja jaunu valsts rekordu 2012. gadā Londonā, kur kopā tika iegūtas 38 medaļas, no kuram septiņas bija zelta. Nākamais solis grandiozo plānu izpildē esot 14 - 30 zelta medaļu izcīnīšana šovasar notiekošajās Rio olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
The Guardian


Džošs Hārts. Foto: AP/Scanpix
5

Hārts atzīst vilšanos, ka ticis draftēts pēc Pasečņika

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsargs Džošs Hārts sarunā ar mediju pārstāvjiem atklājis, ka bijis vīlies, ka Filadelfijas "76ers" 2017. gada draftā viņa vietā izvēlējusies latviešu centru Anžeju Pasečņiku.
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.