Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Zaudē Hendrijs, Dings un Tramps

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Zaudē Hendrijs, Dings un Tramps
(no kreisās) Stīvens Hendrijs un Roberts Milkinss
Foto: TOP147.com

Aizvadītas atlikušās 1. kārtas spēles snūkera turnīrā "Shanghai Masters". Ar zaudējumiem nācās samierināties vairākiem par favorītiem uzskatītajiem spēlētājiem – Stīvenam Hendrijam, Dingam Junhui un Džadam Trampam.

Septiņkārtējais pasaules čempions Stīvens Hendrijs cieta neveiksmi mačā ar Robertu Milkinsu, kas nozīmē, ka viņam, iespējams, nāksies atvadīties no TOP 16 spēlētāju pulka. Pēdējoreiz Hendrijs ārpus labāko sešpadsmitnieka pabija 1988. gadā. Ja viņam neizdosies savākt vajadzīgo punktu daudzumu līdz reitingu pārskatīšanai oktobra sākumā, tad, lai iekļūtu Apvienotās Karalistes čempionāta pamatturnīrā, viņam būs jāspēlē kvalifikācijā. Tāpat viņam arī nāksies cerēt uz "wild-card" janvārī paredzētajā "Masters" turnīrā, bet to, vai šādi speciālie ielūgumi vispār tiks piešķirti, vēl nav izlemts.

"Protams, tas būtu sarūgtinoši," tā Hendrijs par iespējamo neiekļūšanu divos no sezonas nozīmīgākajiem turnīriem. "Bet ar tādu spēli, kāda man ir šobrīd, es tik un tā zaudētu jau 1. kārtā. Es spēlēju ļoti slikti, un man nav pārliecības par saviem spēkiem."

Neveiksmīga sacensību trešā diena izrādījās arī mājiniekiem. Ķīnas lielākā cerība Dings Junhui pamanījās izlaist no rokām trīs freimu vadību (3:0) un zaudēt Martinam Gouldam ar 3:5. Savukārt Liangs Venbo ar 1:5 bija spiests atzīt pasaules eksčempiona Nīla Robertsona pārākumu.

Bet sezonas pirmā lielā reitinga turnīra "Australian Open" uzvarētājs Stjuarts Bingems veiksmīgi pārvarēja Šanhajas turnīra 1. kārtu, pārliecinoši uzveicot pēdējā pasaules čempionāta finālistu Džadu Trampu – 5:1.

"Tiklīdz kā nonācu pie spēles galda, sajutos tāpat kā Austrālijā, un izdevās parādīt tikpat labu spēli. Nespēju atrast nevienu iemeslu, kāpēc nevarētu uzvarēt arī šajā turnīrā. Ja spēlēšu tāpat kā Austrālijā, varu to paveikt," pēc uzvaras teica Bingems.

Bingema nākamais pretinieks būs četrkārtējais un arī pašreizējais pasaules čempions Džons Higinss.

Pārējos 1. kārtas dueļos uzvaras izcīnīja Marks Viljamss, Maikls Holts un Metjū Stīvenss.

Informāciju sagatavoja:
"World Snooker" preses dienests