Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Šanhajā aizvadītas spēles "wild card" kārtā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Šanhajā aizvadītas spēles "wild card" kārtā
Džeimss Vatana

Šodien Ķīnas pilsētā Šanhajā ar astoņām spēlēm sācies 2011./12. gada snūkera sezonas otrais lielais reitinga turnīrs "Shanghai Masters". Pirmās spēles aizvadītas bez pārsteigumiem – neviens no "wild card" ieguvējiem nespēja apspēlēt savus sāncenšus no profesionāļu vidus.

Pie īpašajiem ielūgumiem jeb "wild card" bija tikuši seši Ķīnas spēlētāji, kā arī pa vienam pārstāvim no Taizemes un Irānas. Negaidīti iznākumi tomēr izpalika, un pie uzvarām tika profesionāļi.

Tā pie uzvaras tika kādreizējais pasaules 3. numurs, taizemietis Džeimss Vatana, kurš ar rezultātu 5:1 apspēlēja ķīnieti Jinu Longu. Tādējādi Vatana iekļuva pamatturnīra 1. kārtā, kur tiksies ar trīskārtējo pasaules čempionu Roniju O'Salivanu.

"Uz vieglu spēli necerēju, jo Jins var spēlēt labāk nekā to darīja šodien," teica 41 gadu vecais Vatana. "Pret Roniju centīšos parādīt visu, kas manos spēkos. Savulaik esam aizvadījuši lieliskas spēles."

Viegli neklājās 2007. gada "Shanghai Masters" uzvarētājam Dominikam Deilam. Velsietis mačā pret ķīnieti Kao Sinlongu nonāca zaudētājos ar 0:2, tomēr turpinājumā spēja atgūties un maču noslēdza savā labā ar 5:3.

"Jūtos atvieglots," pēc spēles teica Deivs. "Kao ir vien no lēnākajiem spēlētājiem, ar kuru nācies spēlēt. Viņam ir līdzīgs spēles stils kā Pīteram Ebdonam. Bet viņš spēlēja labi un rezultatīvi. Netrāpīju vienu bumbu un nonācu iedzinējos ar 0:2. Trešajā freimā man izdevās labs klīrenss, un tas arī bija izšķirošais pavērsiens mačā."

Divas no spēlēm noslēdzās ar rezultātu 5:0. Tā Entonijs Hamiltons tika galā ar Li Hangu, bet Roberts Milkinss – ar Tangu Junu. Jāatzīmē, ka Milkinss pie panākuma tika 54 minūšu laikā, atzīmējoties ar 70, 60, 109, 74 un 89 punktu sērijām. Savukārt Hamiltons iespēja 123, 75, 60 un 52 punktus lielus breikus.

Informāciju sagatavoja:
"World Snooker" preses dienests