Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

"German Masters" finālā triumfē O'Salivans

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"German Masters" finālā triumfē O'Salivans
Ronijs O'Salivans

Berlīnē notikušā snūkera turnīra "German Masters" uzvarētāja laurus plūcis trīskārtējais pasaules čempions Ronijs O'Salivans. Ļoti kvalitatīvā un aizraujošā finālmačā O'Salivans ar rezultātu 9:7 apspēlēja Stīvenu Magvairu.

Fināla pirmajā sesijā spēlētāji nodemonstrēja ļoti augsta līmeņa snūkeru. O'Salivans 1. freimā atzīmējās ar 111 punktu klīrensu, bet Magvairs atbildēja ar 130 punktu klīrensu nākamajā partijā. Spēles 3. freimā pēc itin sekmīga O'Salivana aizsardzības sitiena Magvairs tomēr atrada iespēju izspēlēt plāntu un uzsākt sēriju, kas noslēdzās ar 106 punktu century. Bet vēl vienu rezultatīvu plānta izspēli 4. freimā Magvairs pārvērta 128 punktu klīrensā, kas pārtraukumā viņam ļāva doties vadībā ar 3:1.

Sesijas otrajā pusē sērijas vairs nebija tik iespaidīgas. Spēlētājiem gadījās arī pa kādai kļūdai uzbrukumā, vai arī pozicionāli neizdevās nospēlēt kā iecerēts, tomēr nebūt nevar apgalvot, ka precizitāte būtu krasi samazinājusies. To apliecināja augsti statistikas rādītāji gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Četros atlikušajos sesijas freimos spēlētāji panākumus dalīja uz pusēm, un tā noslēdzās ar rezultātu 5:3 Magvaira labā.

Vakara sesiju ļoti labi iesāka Magvairs. O'Salivanam 9. freimā viņš atstāja vienu pusiespēju, bet pats divos piegājienos ar 46 un 69 punktu breikiem atkal ieguva trīs freimu pārsvaru. Tomēr nākamajā partijā O'Salivans tika jau pie daudz labākas izdevības, kuru izmantoja pienācīgi, iesitot 89 punktu breiku. Bet pēcāk viņš pievienoja 24 un 54 punktu sērijas spēles 11. freimā, samazinot Magvaira pārsvaru līdz minimumam.

Par nopietnu pavērsiena punktu kļuva mača 12. freims. Magvairs bija tuvu tam, lai sesijas pārtraukumā dotos divu freimu vadībā, taču pāris pamatīgas pozicionālas neveiksmes sagrāva viņa ieceres, un O'Salivans panāca neizšķirtu – 6:6.

Vienā piegājienā 67 punktus O'Salivans guva 13. freimā, taču pēc sliktas izejas no ne tās vieglākās pozīcijas nespēja trāpīt lūzā freimbumbu un tādējādi atstāja Magvairam nelielu iespēju atspēlēties. Pēdējais to arī centās izdarīt ar snūkeru palīdzību, taču nesekmīgi, un O'Salivans secīgi nogādājot lūzās visas krāsainās bumbas kliedēja šaubas par freima iznākumu un izvirzījās priekšgalā ar 7:6. Bet vēlāk pāris nelielas sērijas viņu pietuvināja jau vairs tikai viena freima atstatumā no uzvaras.

Uzvara gan vēl tik drīz nesekoja. Turpinājumā Magvairs izmantoja vienu O'Salivana kļūdu uzbrukumā un ar 82 punktu klīrensu vienu freimu atspēlēja.

Ļoti lēni notikumi attīstījās 16. freimā, tāpēc spēlētāji pēc kāda laika vienojās par tā pārspēli. Taču arī pēc tam virsroku pār uzbrukumu ņēma spēle no aizsardzības un līdz pirmajai ievērības cienīgai sērijai nācās pagaidīt. Tad ļoti neveiksmīgi nospēlēja Magvairs, dodot pirmo iespēju O'Salivanam, kurš spēja iekrāt 46 punktus. Vēlāk pie izdevībām tika arī Magvairs, taču viņu atkal piemeklēja pozicionāla rakstura likstas, un nopietni breiki viņa izpildījumā izpalika. Raidot lūzā pēdējo dzelteno bumbu, O'Salivans jau gandrīz bija nodrošinājis uzvaru, tomēr sāncensim vēl tika atstāta iespēja atspēlēties ar snūkera palīdzību. Magvairs atrada snūkeru, no kura O'Salivans izkļuva, bet viņam par nelaimi lūzā ievēlās baltā bumba. Taču nebija ļaunuma arī bez labuma, jo O'Salivanam paveicās, ka, Magvairam spēlējot no "D" sektora, zilā bumba nebija uzbrukuma pozīcijā. Izšķirošais mirklis gan sekoja vēlāk, kad Magvairs izšķīrās par riskantu uzbrukumu no tālienes. Pēc viņa sitiena zilā bumba ceļu lūzā tomēr neatrada, un O'Salivans savu iespēju garām nelaida un nodrošināja uzvaru mačā.

"Visu cieņu Stīvenam, viņš spēlēja ļoti labi. Mums abiem šis turnīrs bija izdevies. Patiesībā viņš šodien bija pat pārāks, taču man izdevās turēties līdzi un uzvarēt dažos freimos," teica O'Salivans.

"Lieliska arēna, lielisks fināls, lieliski skatītāji," piemetināja O'Salivans un neslēpa arī gandarījumu par uzvaru. "Galu galā man jau ir 36 gadi, tāpēc katra uzvara turnīros ir patīkama."

"Pie rezultāta 6:3 viņš [O'Salivans] atspēlēja divus freimus, bet es palaidu garām izdevību panākt 7:5. Nospēlēju slikti pozicionāli, un rezultāts kļuva 6:6. Tas arī bija lūzuma punkts," uz fināla notikumiem atskatījās Magvairs.

"Šis turnīrs man ir patiesi izdevies, bet šobrīd vēl nespēju to apzināties. Patlaban jūtos tā, ka labprāt nolēktu no tilta."

O'Salivanam šis bija pirmais panākums lielo reitinga turnīru ietvaros kopš 2009. gada uzvaras "Shanghai Masters". Uzvara "German Masters" viņam garantējusi 5000 reitinga punktus un 50000 eiro lielu naudas balvu.

Nākamais reitinga turnīrs būs "Welsh Open", kas no 13. līdz 19. februārim norisināsies Ņūportā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-02-06 09:05, pirms 12 gadiem
Vot beidzot viens kārtīgs fināls + ar pareizā cilvēka uzvaru Bija vērts aizgulēties šodien

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 09:51, pirms 12 gadiem
Tiešām ļoti priecājos par Roniju!Meistars uz atspēlēšanos Jau pašā pirmajā mačā tā bija iespaidīga no 0:4!Finālmaču Eurosport parādīja tikai pēdējos freimus, bet arī pēc komentētāja un rakstā stāstītā arī rez. bijis 3:6 Makgvaira labā.Prieks, Ronijs tiešām saņēmās psiholoģiski, spēles prasme jau viņam nekur nav zudusi .

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 11:36, pirms 12 gadiem
Malacis, laba spēle bija, esmu ļoti priecīgs, ka viņš atgriezās snūkerā

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 13:36, pirms 12 gadiem
Sākumā Magvairs spēlēja vienkārši fenomenāli - klīrensi, century un potings 97%. Mīmikā un emocijās nesatricināms miers, kamēr Ronijs vienkārši sildīja benķi.
Bet tad esot priekšā 40+ nespēja uzvarēt vinu freimu, Ronijs noturējās vismaz uz 3:5 un vakarā jau mēs redzējam atkal veco Magvairu, kurš pats sevi uzvilka un sačakarēja.
Nu a Ronijam tāda vēlme pēc uzvares nebija manīta ļoti ilgi, īstenībā es pat teiktu nekad. Tiešām atdeva sevi visu, neslēpjot prieku. Beigās iztukšots sēdēja kreslā un vēl, un vēl nespēdams noticēt, ka tomēr TO paveica