Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

O'Salivanam fantastiska uzvara pār Higinsonu, Magvairs sagrauj Higinsu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

O'Salivanam fantastiska uzvara pār Higinsonu, Magvairs sagrauj Higinsu
Ronijs O'Salivans

Apbrīnojamu panākumu Berlīnē notiekošā snūkera turnīra "German Masters" 1. kārtā izcīnījis Ronijs O'Salivans, atspēlējot četru freimu deficītu un beigās pārspējot savu sāncensi Endrjū Higinsonu ar rezultātu 5:4. Bet 2. kārtā sagrāvi mačā ar Stīvenu Magvairu cieta četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss – 0:5.

O'Salivanam, kurš šobrīd atrodas tuvu izkrišanai no TOP 16, reitinga punkti ir ļoti vajadzīgi, lai nosargātu vietu starp labākajiem. Un, lai to paveiktu, viņam šajā un nākamajā reitinga turnīrā ("Welsh Open") nepieciešams nostartēt pēc iespējas labāk.

Berlīnē O'Salivana izredzes pēc pirmajiem četriem freimiem pret Higinsonu šķita gaužām bēdīgas – 0:4. Higinsons lieliski aizvadīja spēles pirmo pusi. O'Salivans daudz kļūdu nepieļāva, jo pretinieks vienkārši nedeva tādas iespējas.

Taču pēc četriem freimiem sekoja pārtraukums, un, kā itin bieži gadās, tie spēj ieviest nopietnas korekcijas cīņas gaitā. Tā notika arī šajā mačā...

Spēles 5. freimā O'Salivans iespēja 86 punktu sēriju, tādējādi izvairoties no palikšanas "sausā". Pāris precīzu uzbrukumu attālumā no uzvaras Higinsons nonāca nākamajā partijā, taču ar nesekmīgu izeju uz sarkano bumbu, kuru viņš bija ieplānojis spēlēt nākamo, sabojāja sērijas turpinājumu. Pēc 63 punktu atzīmes sasniegšanas viņam nācās atteikties no breika turpināšanas. Pie galda devās O'Salivans un atrada iespēju uzbrukt no tālās distances. O'Salivans bija precīzs un pabeidza freimu ar 67 punktu klīrensu. Ar 60 punktu sēriju O'Salivans vēl vairāk samazināja rezultāta starpību, bet pēc tam, kad Higinsons vienkāršā situācijā nespēja trāpīt lūzā melno bumbu no tās atzīmes, ar 66 punktus lielu breiku panāca izlīdzinājumu – 4:4. Izšķirošajā partijā iniciatīva jau bija O'Salivana pusē, un divos piegājienos ar 56 un 48 punktu sērijām viņš izcīnīja patiesi apbrīnas vērtu uzvaru.

Citā spēlē no zaudējuma spēja paglābties arī Marks Alens, kurš atspēlējās no rezultāta 1:4 un galarezultātā ar 5:4 spēja salauzt Toma Forda pretestību. Bet pēcāk Alens ar 2:5 kapitulēja Džada Trampa priekšā, kurš pirmajā cīņā bija pārspējis Polu Deivisonu.

Turnīra 1. kārta liktenīga bija Ķīnas pirmajam numuram Dingam Junhui, kurš ar rezultātu 3:5 bija spiests atzīt sava tautieša Ju Delu pārākumu. Bet jau nākamajā kārtā Ju zaudēja Stīvenam Lī.

"German Masters" 2. kārtā pamatīgu neveiksmi piedzīvoja četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss. Viņam pretiniekos bija Stīvens Magvairs, ar kuru viņš pēdējoreiz bija spēlējis pagājušā gada decembrī Apvienotās Karalistes čempionāta 2. kārtā un zaudējis ar 4:6. Higinss pēc itin pārliecinošās uzvaras pirmajā mačā [5:1 pret Marku Deivisu –aut.] nespēja parādīt neko ievērības cienīgu, jo visi viņa spēles komponenti bija tālu no vēlamā. Pārtraukumā dodoties, rezultāts 4:0 Magvaira labā. Turpinājumā tādi varoņdarbi kā O'Salivanam nebija Higinsa spēkos, un 5. freimā Magvairs ar stabilu un pacietīgu spēli pielika punktu mačam.

Pēdējoreiz Higinss lielo reitinga turnīru ietvaros bija palicis "sausā" 1996. gadā, kad "Asian Classic" ar 0:5 zaudēja Karlam Barouzam.

Citos 1. kārtas mačos uzvaras izcīnīja Greiems Dots, Nīls Robertsons, Marks Selbijs, Džo Perijs un Metjū Stīvenss, bet vēl vienā 2. kārtas duelī pie panākuma tika Šons Mērfijs.

Piektdien tiks aizvadītas atlikušās 2. kārtas spēles, kā arī izspēlēti visi ceturtdaļfināli.

2012 PartyPoker.net German Masters

1. kārta

SpēleRezultāts
Greiems Dots – Džeimss Vatana5:0
Nīls Robertsons – Markuss Kempbels5:2
Ju Delu – Dings Junhui5:3
Džads Tramps – Pols Deivisons5:1
Marks Alens – Toms Fords5:4
Ronijs O'Salivans – Endrjū Higinsons5:4
Marks Selbijs – Liu Songs5:0
Džo Perijs – Alisters Kārters5:4
Metjū Stīvenss – Kreigs Stedmans5:1

2. kārta

SpēleRezultāts
Stīvens Magvairs – Džons Higinss5:0
Džads Tramps – Marks Alens5:2
Šons Mērfijs – Rikijs Voldens5:2
Stīvens Lī – Ju Delu5:2

  +2 [+] [-]

, 2012-02-03 00:28, pirms 12 gadiem
Vecmeistars,ne ko pielikt ne atnemt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-02-03 15:33, pirms 12 gadiem
Pliks raksts kaa vienmeer, izskataas, ka autors nav redzeejis nevienu no shiim speeleem

  +2 [+] [-]

, 2012-02-03 19:37, pirms 12 gadiem
copmanis rakstīja: Pliks raksts kaa vienmeer, izskataas, ka autors nav redzeejis nevienu no shiim speeleem
Tev kā vienmēr tukšs un nepamatots uzbrauciens. Laikam nekad nekas tev nebūs labi.