Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Pusfinālos iekļūst arī O'Salivans un Kārters

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Pusfinālos iekļūst arī O'Salivans un Kārters
Ronijs O'Salivans
Foto: Lauris Bērziņš

2012. gada pasaules snūkera čempionātā noskaidroti atlikušie divi pusfinālu dalībnieki. Par tiem kļuva Ronijs O'Salivans un Alisters Kārters. O'Salivans ar rezultātu 13:10 pieveica Nīlu Robertsonu, bet Kārters ar 13:11 pārspēja Džeimiju Džounsu.

Robertsons, kurš bija neveiksmīgi aizvadījis otro sesiju, tās gaitā pazaudējot vadību un nonākot iedzinējos, pēdējo un izšķirošo sesiju uzsāka jau daudz cerīgāk. Ar 50 punktus lielu sēriju viņam izdevās nodrošināt panākumu 17. freimā un starpību samazināt. Taču jau nākamajā partijā neprecīzs break-off sitiens austrālietim maksāja dārgi – O'Salivans atzīmējās ar 104 punktu century un atkal atjaunoja divu freimu pārsvaru (10:8).

Mača 19. freimā Robertsons meklēja iespējas vēlreiz pietuvoties rezultātā, taču, ticis līdz 44 punktu atzīmei, neiesita lūzā melno bumbu no tās atzīmes. Pie galda atgriezās O'Salivans un sniedza pretiniekam un skatītājiem īstu snūkera spēles paraugstundu. Vispirms trīskārtējais pasaules čempions ar 71 punkta breiku panāca 11:8, bet pēc tam labā tempā uzmeistaroja precīzi 100 punktus lielu breiku un pārtraukumā devās ar četru freimu handikapu.

Šķita jau, ka mačs tūdaļ būs galā, taču aptuveni 15 minūtes ilgais sesijas pārtraukums ieviesa savas korekcijas. Nu jau O'Salivanam gadījās līdzīga neveiksme ar melno bumbu kā pirms pāris freimiem Robertsonam, un pēdējais nekavējās situāciju izmantot un izveidot 89 punktu sēriju. Spēles 22. freimā O'Salivans izniekoja vēl dažas izdevības, un šoreiz Robertsons uzkonstruēja 77 punktu breiku, atkal pietuvojoties sāncensim divu freimu atstatumā.

Tomēr nākamajā partijā austrālietim nebija pa spēkam vienā divos piegājienos izveidot izšķirošas sērijas.Un pēc tam, kad viņam no nepateicīgas pozīcijas nesanāca trāpīt vidējā lūzā sarkano bumbu un turpināt nupat iesākto breiku, O'Salivans vienā piegājienā iekrāja 59 punktus, ar ko pietika uzvarai mačā ar 13:10 un vietai pusfinālā pret Metjū Stīvensu.

Bet Stīvena Magvaira nākamais sāncensis noskaidrojās ceturtdaļfināla mačā starp Alisteru Kārteru un Džeimiju Džounsu. Ar rezultātu 13:11 uzvaru izcīnīja Kārters.

Džounss, kuram pēc divām sesijām bija divu freimu deficīts, apņēmīgi iesāka noslēdzošo sesiju. Taču viņa breiks apstājās pie 50 gūtiem punktiem. Pie izdevības tika Kārters, taču guva par punktu mazāk. Galarezultātā freima atrisinājums sekoja nervozā cīņā, kuras gaitā abi spēlētāji pamanījās atzīmēties ar dažiem ārkārtīgi neprecīziem uzbrukumiem. Izšķiroša izrādījās Džounsa kļūda, kad viņš vienkāršā situācijā neizskaidrojamā veidā pamanījās netrāpīt vidējā lūzā pēdējo rozā bumbu. Tādā veidā 24 gadus vecais velsietis pasniedza dāvanu pretiniekam, ko pēdējais arī labprāt pieņēma, uzvarot freimu ar 70-58 un panākot 10:7.

Džounss spēja uzvarēt nākamajā partijā, savukārt Kārters – divās atlikušajās pirms pārtraukuma, un rezultāts kļuva 12:8. Tomēr arī šajā duelī ieplānotajam starpbrīdim bija nozīmīga loma, un līdzīgi kā iepriekš O'Salivanam arī Kārteram bija problēmas ar "pārkāpšanu suņa astei". Izdevības radās Džounsam, un viņš tās izmantoja ar 44 un 64 punktus lieliem breikiem un diviem uzvarētiem freimiem.

Par būtisku pavērsiena punktu varēja kļūt spēles 23. freims, kad vienā no epizodēm Džounsam izdevās nejaušs snūkers, kā rezultātā Kārters uz kļūdu rēķina zaudēja 19 punktus. Nedaudz vēlāk Džounss tika vēl pie divām iespējām un guva jau trešo panākumu pēc kārtas.

Lai sasniegtu ko vairāk Džounsam gan pietrūka dažu precīzu sitienu un mazliet veiksmes. Bet 73 punktu breiku 24. freimā iespēja Kārters un izcīnīja uzvaru mačā.

"Vajadzēja uzvarēt agrāk, taču nespēju pabeigt spēli," pēcspēles preses konferencē teica Kārters. "Džeimijs izrādīja sīvu pretestību, un man bija jāparāda labs sniegums, lai tiktu tālāk. Uzskatu, ka mana spēle aizsardzībā nodrošināja man šo uzvaru."

Arī Džounss pēc spēles uzsvēra aizsardzības spēles nozīmīgumu: "Rezultāts ir taisnīgs. Mani pievīla spēle aizsardzībā, bet viņš [Kārters] šajā elementā nospēlēja labi, un tas arī bija mača iznākuma pamatā."

"Pie 12:8 centos sarežģīt spēli. Ja būtu izdevies panākt neizšķirtu, kas zina, kā mačs beigtos."

Džounss arī atzina, ka kopumā ir apmierināts arī savu sniegumu čempionātā, kas ļauj pozitīvi raudzīties nākotnē: "Izdevās nospēlēt labi, daudz ko esmu arī mācījies no gūtās pieredzes. Pierādīju, ka esmu spējīgs parādīt labu spēli garākos mačos. Nākamajai sezonai esmu izvirzījis mērķi – uzvarēt kādā no turnīriem. Domāju, ka esmu spējīgs to paveikt."

Čempionāta pusfināli četrās sesijās tiks izspēlēti no 3. līdz 5. maijam. Mači norisināsies līdz 17 uzvarētiem freimiem.

2012. gada pasaules čempionāts snūkerā

Pusfināli

SpēleSesijaDatums un laiks
Stīvens Magvairs – Alisters Kārters1/403.05.2012. plkst. 15:00
Ronijs O'Salivans – Metjū Stīvenss1/403.05.2012. plkst. 21:00
Stīvens Magvairs – Alisters Kārters2/404.05.2012. plkst. 12:00
Ronijs O'Salivans – Metjū Stīvenss2/404.05.2012. plkst. 16:30
Stīvens Magvairs – Alisters Kārters3/404.05.2012. plkst. 21:00
Ronijs O'Salivans – Metjū Stīvenss3/405.05.2012. plkst. 12:00
Stīvens Magvairs – Alisters Kārters4/405.05.2012. plkst. 16:30
Ronijs O'Salivans – Metjū Stīvenss4/405.05.2012. plkst. 21:00

  +2 [+] [-]

, 2012-05-03 04:11, pirms 12 gadiem
Pēc dienas 3. freima uznāca rēka par Roniju - jau otro reizi 3 freimu laikā steigšanās dēļ beigās folu dabūja, i kad apsēdās,vēl pulkstenī paskatījās,tjipa,baigi jāsteidzas džekam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-03 06:08, pirms 12 gadiem
Ja Ronalds "lido", paareejie "atseezj"!
Skatoties status speelee kaa Dievs, tik nedaudz ampeli laizj aizsardziibaa!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-03 08:50, pirms 12 gadiem
Eurosport komentētāji jau pirms diviem gadiem domāja, ka WC pienācis jauno laiks un visi kam 34+ var pat necerēt, jo īpaši Ronijs, kam vispār nav ne kādu cerību. trampi, koupi, dingi vien un vēl kāds pusvagons ķīiešu.
NO jaunākā EuroGuru repertuāra: tika teikta, ka Ali noteikti zaudēs pirmajā kārtā un beigs karjeru. Sīvā cīņa Ali tomēr izrāva uzvaru 10:2

A tā, vakar Robinsons saķēra Ronija vīrusu un atdeva uzvaru bez nopietnas cīņas

  -2 [+] [-]

, 2012-05-03 10:58, pirms 12 gadiem
Protams par Roniju, bet nebūtu nekas pret Stīvensa vai Kārtera uzvaru, galvenais, lai nav Magvairs, kas kā tāda STS velkās līdzi visu PČ laiku. Bet viņš parasti PČ sāk labi un vienā brīdi čuriņa sāk raustīt un tad viņš sāk tizloties. Cermas, ka tā būs arī šoreiz.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-03 14:27, pirms 12 gadiem
Luca Toni rakstīja: Protams par Roniju, bet nebūtu nekas pret Stīvensa vai Kārtera uzvaru, galvenais, lai nav Magvairs, kas kā tāda STS velkās līdzi visu PČ laiku. Bet viņš parasti PČ sāk labi un vienā brīdi čuriņa sāk raustīt un tad viņš sāk tizloties. Cermas, ka tā būs arī šoreiz.
intelekts kā uz paplātes

     [+] [-]

, 2012-05-03 15:00, pirms 12 gadiem
Luca Toni rakstīja: Protams par Roniju, bet nebūtu nekas pret Stīvensa vai Kārtera uzvaru, galvenais, lai nav Magvairs, kas kā tāda STS velkās līdzi visu PČ laiku. Bet viņš parasti PČ sāk labi un vienā brīdi čuriņa sāk raustīt un tad viņš sāk tizloties. Cermas, ka tā būs arī šoreiz.
Ļoti interesanti. Tieši Magvairam no "pārējiem trim" ir visvairāk panākumu, tieši Magvairs arī šobrīd ir visaugstāk no viņiem rangā, bet tieši viņš tas liekais skaitās? Kādā sakarā?

     [+] [-]

, 2012-05-03 15:09, pirms 12 gadiem
nu jā,Ronijs jau arī nav priekšā. Tātad rangā šobrīd Magvairs vispār ir visaugstāk no visiem pusfinālistiem.
Neesmu Ronija psihologs,bet noteikti snūkera dēļ ir ārkārtīgi būtiski,lai uzvar tieši viņš. Jo tad uz labām emocijām var sagaidīt arī turpmāk izcilu spēli. Bet ja atkal neizdosies - sapsihosies,kārtējo reizi laidīs gurķi.

     [+] [-]

, 2012-05-03 22:59, pirms 12 gadiem
Pagaidām Ronnijs priekšā Stevens ar 4:0 un Stevens itkā spēlē labi, bet nav iesitis nevienu svarīgo sitienu, respektīvi, kad ir izšķirošais sitiens, lai pārņemtu vadību vai arī uzsāktu izšķirošo breiku, viņš nokļūdās. Kas liecina, ka viņš nav laikam psiholoģiski gatavs cīnīties pret Salivanu un pats to arī diemžēl jūt. Viņš jau 4 freimos kādus 3-4 sitienus aizsita garām, tāpēc arī rezultāts 4:0. Būtu iesitis būtu 2:2.

Bet lai vinnētu Salivanu, vajag ik pa laikam parādīt izcilu spēli un izcilus sitienus. Vinnēt iesitot tikai vieglos sitienus nevarēs.