Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Kārters un O'Salivans palielina pārsvaru

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Kārters un O'Salivans palielina pārsvaru
Ronijs O'Salivans
Foto: Lauris Bērziņš

Šefīldā notiekošajā 2012. gada pasaules snūkera čempionātā turpinās pusfinālu izspēles. Pēc trim sesijām Alisters Kārters palielinājis savu vadību mačā ar Stīvenu Magvairu līdz četriem freimiem, bet Ronijs O'Salivans pēc divām sesijām ieguvis sešu freimu pārsvaru pār Metjū Stīvensu.

Alisters Kārters – Stīvens Magvairs 14:10

Ceturtdien Magvairs un Kārters aizvadīja visai nepārliecinošu pirmo sesiju, pēc kuras vadībā ar 5:3 bija nonācis pēdējais. Arī dueļa otrās sesijas sākums neviesa cerības, ka spēles raksturs varētu mainīties. Mača 9. freims jau tuvojās pusstundas robežai, kad beidzot Magvairam padevās 57 punktus liela sērija, kas ļāva samazināt rezultāta starpību. Bet nākamajā partijā Magvairam bija pa spēkam 59 punktu breiks, un rezultāts uz tablo kļuva neizšķirts – 5:5.

Šķita jau, ka vismaz Magvairs būs beidzot uztaustījis savu spēli, taču 11. freimā viņam nācās piedzīvot vilšanos. Pāris neprecīzi uzbrukumi, un Kārters ar diviem nelieliem breikiem atkal atguva vadību. Bet 12. freimā Magvairs palaida garām vēl vienu izdevību ar kārtējo neveiksmīgo izeju uz krāsaino bumbu. Kārters izmantoja radušos iespēju un iesita mača pirmo century 118 punktu vērtībā.

Spraigi aizritēja 13. freims. Kārters bija ticis vadībā, bet Magvairam jau bija nepieciešami pāris snūkeri, lai atspēlētos. Un skots arī tos izveidoja un piespieda pretinieku kļūdīties. Nedaudz vēlāk Magvairs jau bija ceļā uz izšķirošu klīrensu, bet beigās atkal neveiksme – neveiksmīga izeja uz pēdējo melno bumbu, un viss ieguldītais darbs bija vējā. Melno bumbu lūzā nogādāja Kārters un panāca 8:5. Galotnē piedzīvotās neveiksmes sekas bija redzamas arī nākamajā partijā. Magvairs neiesita vieglu bumbu, un Kārters ar 65 punktu sēriju palielināja pārsvaru līdz četriem freimiem – 9:5.

Jau varēja domāt, ka iniciatīva būs Kārtera pusē arī atlikušajos divos sesijas freimos. Tomēr Magvairs apbrīnojamā veidā izmantoja vienu Kārtera kļūdu un atzīmējās ar 142 punktu klīrensu. Bet pēdējā sesijas freimā visu izšķīra cīņa par krāsainajām bumbām. Nogādājot lūzās bumbas no dzeltenās līdz pat rozā, freimā uzvarēja Kārters – 10:6.

Vakarā spēlētāji atgriezās, lai aizvadītu trešo sesiju. Spēcīgs sākums izdevās Magvairam, un viņš divos piegājienos uzvarēja pirmajā freimā. Nākamais iesākās ar taktisku divcīņu un pirmā bumba lūzā tika raidīta tikai piecām minūtēm. To paveica Magvairs, uzsāka breiku, taču spēja to attīstīt tikai līdz 44 punktiem. Kārters atbildēja ar 53 punktu sēriju, bet vēlāk, pēc vairākiem Magvaira nesekmīgiem mēģinājumiem uzsākt uzbrukumus no tālākas distances, savāca nepieciešamo pārsvaru un atkal atjaunoja četru freimu vadību.

Spēles 19. freimā Kārters savam sāncensim neatstāja nekādas cerības, uzvarot tajā ar 134 punktu klīrensu. Dažas izdevības Magvairam bija nākamajā freimā, taču kā allaž viņam svarīgā brīdī pāris nerezultatīvi sitieni, par ko tika samaksāts ar vēl vienu zaudējumu. 13:7 – rezultāts, kas nozīmēja, ka Kārteram bija iespēja pabeigt maču trijās no četrām paredzētajām sesijām.

Magvaira ķibeles turpinājās arī pēc pārtraukuma, un 21. freimā viss viņa guvums aprobežojās ar vienu punktu. Turpretim Kārteram 73 un kārtējais uzvarētais freims.

22. freimā fortūna beidzot pavērsās arī Magvaira virzienā, un 72 punktu breiks skota izpildījumā nozīmēja, ka sestdien paredzētā pēcpusdienas sesija tomēr notiks. Pēcāk Magvairs iesita 70 punktus lielu sēriju un bija pārāks vēl vienā freimā. Sesijas noslēgumā viņa mēģinājums no sarežģītas pozīcijas trāpīt vidējā lūzā nākamo sarkano bumbu cieta neveiksmi, un šķita jau, ka viņa izredzes šajā freimā ir zudušas. Bet par laimi Magvairam Kārters nespēja iegūt izšķirošu pārsvaru, un skotam ar nelielu breiku līdz rozā izdevās pietuvoties četru freimu attālumā.

Ronijs O'Salivans – Metjū Stīvenss 11:5

Pusfināla otro sesiju ar divu freimu pārsvaru atsāka O'Salivans. Taču Stīvenss ātri vien parūpējās par izlīdzinājumu. Vispirms velsietis iesita 60 punktu sēriju, bet pēc tam ar fantastisku 63 punktu klīrensu izrāva uzvaru nākamajā partijā ar viena punkta pārsvaru. Iespēja atkārtot ko līdzīgu Stīvensam bija 11. freimā, bet pēc vairākiem piegājieniem viņš nesekmīgi nospēlēja aizsardzībā, un panākumu freimā guva O'Salivans. Pēcāk O'Salivans ierakstīja savā rēķinā century 110 punktu vērtībā un pārtraukumā devās pie rezultāta 7:5 savā labā.

Nākamajos četros freimos turpināja dominēt O'Salivans. Vienu no freimiem viņš uzvarēja ar pēdējām krāsainajām bumbām, trijos citos iesita 98, 90 un 113 punktu breikus, panākot 11:5.

2012. gada pasaules čempionāts snūkerā

Pusfināli

SpēleSesijaDatums un laiks
Ronijs O'Salivans – Metjū Stīvenss3/405.05.2012. plkst. 12:00
Stīvens Magvairs – Alisters Kārters4/405.05.2012. plkst. 16:30
Ronijs O'Salivans – Metjū Stīvenss4/405.05.2012. plkst. 21:00

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-05 00:42, pirms 12 gadiem
kopumā jau nedaudz arī veicas Kārteram,ja 2 freimus izšķīra melnā bumba,kuras Mags nolika uz paplātes. būtu kaut vienā no tiem Magvairs uzvarējis,jau varētu būt 2,ne 4 freimu pārsvars. nu tas tā - kā būtu,ja būtu. bez veiksmes arī neiztikt.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-05 00:47, pirms 12 gadiem
billyboy rakstīja: pilniigi neskatamas speles.. mocaas kautkaa cali.. spele galigi neiet
garlaicīgāk būtu,ja būtu tikai sērijas,bez intrigas.

  +6 [+] [-]

, 2012-05-05 00:52, pirms 12 gadiem
ronijs solo pretim savam 4 titulam!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-05 09:06, pirms 12 gadiem
come on o'sallivan.