Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Jaunie kamaniņu braucēji startēs jau piektdien

Andrejs Siliņš

No 30. janvāra līdz 1. februārim Siguldas kamaniņu trasē notiks Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensības kamaniņu sportā. 33 Latvijas talantīgākie kamaniņu braucēji vecumā līdz 16 gadiem trīs dienas sacentīsies par jaunatnes olimpiādes medaļām.

Sacensību galvenā tiesnese, 1980.gada ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Ingrīda Amantova pastāstīja, ka sacensību dalībnieki ir spēcīgākie Latvijas sportisti. „Sacensību organizatori un trase ir gatava uzņemt sportistus, kuriem tik jātraucas uz priekšu savu mērķu saniegšanai”piebilda Ingrīda Amantova.

Programma
30. janvārī, pulksten 14.00 notiks kvalifikācijas braucieni
31. janvārī, pulksten 10:00 notiks 1.un 2.brauciens
1. februārī, pulksten 9:30 notiks 3. un 4.brauciens
1. februārī, pulksten 11:30 notiks apbalvošana

Jau informējām, ka skolu grupas sacensības pārējos sešos Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sporta veidos notiks kā ierasts Ērgļos - 6. un 7.februārī. Līdz 4.februārim sporta skolotājs var pieteikt vispārizglītojošo skolu audzēkņus vai komandas aizpildot pieteikšanās anketu, kas atrodama interneta mājas lapā latvijasolimpiade.lv

Šogad sacensība notiks septiņos sporta veidos – jau minētajā kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un Latvijas Olimpiskās komitejas diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku. Savukārt trīs labākās skolas saņems kausu, diplomu un sertifikātu sporta inventāra iegādei.

Informāciju sagatavoja
LOK nodibinājums
"Olimpisko sacensību aģentūra"